پروفایل کاربر

حسن فدایی

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

کارشناس حقوقی وینداد

5 سال پیش

با سلام:

در پاسخ به سوال مطروحه لازم به ذکر است:

مطابق آیین نامه جمع آوری و استناد پذیری ادله الکترونیکی بند «ب» ماده یک بیان میدارد:«ارائه دهندگان خدمات میزبانی: اشخاصی هستند که امکان دسترسی کاربران به فضای ایجاد شده توسط سامانه های رایانه ای، مخابراتی و ارتباطی تحت تصرف یا کنترل خود را به کاربران واگذار می کنند تا راساً یا توسط کاربر متقاضی، داده های رایانه ا ی را جهت نگهداری، انتشار، توزیع یا ارائه در شبکه های داخلی یا بین المللی یا هر منظور دیگر ذخیره یا پردازش کنند»

ماده2: ارائه دهندگان خدمات دسترسی و میزبانی موظفند از سامانهه ایی استفاده نمایند که قابلیت نگهداری داده های ترافیک و اطلاعات کاربران را مطابق مواد 32 و 33 قانون داشته باشد.

ماده 5: ارائه دهندگان خدمات میزبانی داخلی و نمایندگان داخلی ارائه دهندگان خدمات میزبانی خارجی موظفند اطلاعات کاربران خود را
حداقل تا شش ماه پس از خاتمه اشتراک و محتوای ذخیره شده و داده ترافیک حاصل از تغییرات ایجاد شده را حداقل تا پانزده روز نگهداری کنند. برگه اشتراک باید به نحوی تنظیم شود که هویت و نشانی آنان مشخص باشد. 

تبصره 1 :ارائه دهندگان خدمات میزبانی موظفند سامانه های رایانه ای خود را به نحوی تنظیم کنند که هرگونه تغییر اعم از اصلاح یا حذف محتوا و داده ترافیک حاصل از آن را ذخیره نماید.

ماده 6: ارائه دهندگان خدمات دسترسی و میزبانی و مجریان حفاظت موظفند امنیت داده های ترافیکی و محتوای نگهداری و حفاظت شده
را مطابق با ضوابط و دستورالعمل هایی که به تصویب رییس قوه قضاییه میرسد، تأمین نمایند.

ماده 7: داده های محتوا و ترافیک و اطلاعات کاربران باید مطابق مقررات این آیین نامه به نحوی نگهداری، حفاظت، توقیف و ارائه شود که
صحت و تمامیت، محرمانگی، اعتبار و انکار ناپذیری آن ها محفوظ بماند. 

ماده 8: در مواردی که برابر قانون نگهداری و حفاظت داده ها الزامی است، نگهداری و حفاظت باید به گونه ای انجام شود که مدیریت
جستجو و گزارش دهی آن ها امکان پذیر باشد.

ماده 10: مرکز آمار و فناوری اطلاعات با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سالانه رویه های فنی نحوه نگهداری، حفاظت، توقیف
و ارائه داده ها و اطلاعات کاربران و همچنین راهنماهای عملی حفظ امنیت و استناد پذیری داده ها را تصویب و به ارائه دهندگان خدمات دسترسی و میزبانی و بهره برداران ابلاغ می نماید.

مطابق مواد قانون مجازات اسلامی بخش جرایم رایانه ای:

مبحث دوم ـ تخریب و اخلال در داده ها یا سامانه های رایانه ای و مخابراتی

ماده۷۳۶ـ هرکس به طور غیرمجاز داده های دیگری را از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا حاملهای داده حذف یا تخریب یا مختل یا غیرقابل پردازش کند به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.

ماده۷۳۷ـ هر کس به طور غیرمجاز با اعمالی از قبیل واردکردن، انتقال دادن، پخش، حذف کردن، متوقف کردن، دستکاری یا تخریب داده ها یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری، سامانه های رایانه ای یا مخابراتی دیگری را از کار بیندازد یا کارکرد آنها را مختل کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.

ماده۷۳۸ـ هرکس به طور غیرمجاز با اعمالی از قبیل مخفی کردن داده ها، تغییر گذر واژه یا رمزنگاری داده ها مانع دسترسی اشخاص مجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی شود، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

فصل ششم ـ مسؤولیت کیفری اشخاص

ماده۷۴۷ـ در موارد زیر، چنانچه جرائم رایانه ای به نام شخص حقوقی و در راستای منافع آن ارتکاب یابد، شخص حقوقی دارای مسؤولیت کیفری خواهدبود:

الف) هرگاه مدیر شخص حقوقی مرتکب جرم رایانه ای شود.

ب) هرگاه مدیر شخص حقوقی دستور ارتکاب جرم رایانه ای را صادر کند و جرم به وقوع بپیوندد.

ج) هرگاه یکی از کارمندان شخص حقوقی با اطلاع مدیر یا در اثر عدم نظارت وی مرتکب جرم رایانه ای شود.

د) هرگاه تمام یا قسمتی از فعالیت شخص حقوقی به ارتکاب جرم رایانه ای اختصاص یافته باشد.

تبصره۱ـ منظور از مدیر کسی است که اختیار نمایندگی یا تصمیم گیری یا نظارت بر شخص حقوقی را دارد.

تبصره۲ـ مسؤولیت کیفری شخص حقوقی مانع مجازات مرتکب نخواهدبود و در صورت نبود شرایط صدر ماده و عدم انتساب جرم به شخص خصوصی فقط شخص حقیقی مسؤول خواهدبود.

ماده۷۴۸ـ اشخاص حقوقی موضوع ماده فوق، با توجه به شرایط و اوضاع و احوال جرم ارتکابی، میزان درآمد و نتایج حاصله از ارتکاب جرم، علاوه بر سه تا شش برابر حداکثر جزای نقدی جرم ارتکابی، به ترتیب ذیل محکوم خواهند شد:

الف) چنانچه حداکثر مجازات حبس آن جرم تا پنج سال حبس باشد، تعطیلی موقت شخص حقوقی از یک تا نُه ماه و در صورت تکرار جرم تعطیلی موقت شخص حقوقی از یک تا پنج سال.

ب) چنانچه حداکثر مجازات حبس آن جرم بیش از پنج سال حبس باشد، تعطیلی موقت شخص حقوقی از یک تا سه سال و در صورت تکرار جرم، شخص حقوقی منحل خواهد شد.

تبصره ـ مدیر شخص حقوقی که طبق بند « ب» این ماده منحل می شود، تا سه سال حق تأسیس یا نمایندگی یا تصمیم گیری یا نظارت بر شخص حقوقی دیگر را نخواهد داشت.


ماده۷۵۱ـ ارائه دهندگان خدمات میزبانی موظفند به محض دریافت دستور کارگروه (کمیته) تعیین مصادیق مذکور در مادة فوق یا مقام قضائی رسیدگی کننده به پرونده مبنی بر وجود محتوای مجرمانه در سامانه های رایانه ای خود از ادامة دسترسی به آن ممانعت به عمل آورند. چنانچه عمداً از اجرای دستور کارگروه (کمیته) یا مقام قضائی خودداری کنند، منحل خواهند شد. در غیر این صورت، چنانچه در اثر بی احتیاطی و بی مبالاتی زمینة دسترسی به محتـوای مجرمـانه مزبور را فراهم کنند، در مرتبة نخسـت به جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریـال و در مرتبـة دوم به یکصـد میلیـون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تـا یک میلیـارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و در مرتبة سوم به یک تا سه سال تعطیلی موقت محکوم خواهندشد.

تبصره ـ ارائه دهندگان خدمات میزبانی موظفند به محض آگاهی از وجود محتوای مجرمانه مراتب را به کارگروه (کمیته) تعیین مصادیق اطلاع دهند.

با احترام؛

تیم حقوقی وینداد.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

عرفان اصغری

مالیات استارت آپ و درگاه اینترنتی (غیر شرکتی)

با سلام

من یک استارت آپ دارم که به صورت شخص حقیقی و نه شرکت فعالیت میکنم.کسب و کار من سیستم نوبت دهی هست و من به صورت درصدی یک سهم جزئی از تراکنش ها دارم. حدودا ماهیانه 200 میلیون تومان روی درگاه پرداختم تراکنش وجود داره که تقریبا سهم من حدود 5 میلیون هست که باز پیامک و سرور و ... هم از اون باید پرداخت کنم و الباقی مبلغ بلافاصله به حساب پزشکانی که برای اون ها نوبتدهی میکنم واریز میشه. خواستم بدونم چطور میتونم به مشکل مالیاتی نخورم و احیانا یک وقت مالیات سراغم نیاد برای کل حجم تراکنشهایی که روی درگاهم وجود داره و اصلا درآمد واقعی من نیست. آیا سند پرداختهای پایا برای مالیات قابل قبول هست یا کلا اونها به ورودی درگاه اینترنتی نگاه میکنن. ممنون میشم هر راهنمایی که ممکن هست انجام بدید؟

با تشکر

پروفایل کاربر

علی تکلو

واریز ریال،خرید و انتقال ارز دیجیتال

سلام و خسته نباشید. شخصی که ادعا می‌کنه ساکن ترکیه هست برای من ریال واریز میکنه و من برای ایشان ارز دیجیتال خریداری و ارسال میکنم. ایشون رسید واریز هم برام می‌فرسته. آیا امکان وجود فعالیت مجرمانه این شخص وجود داره. و آیا می‌تونه برای من هم مشکل ساز بشه؟ ممنون میشم پاسخ بدید

پروفایل کاربر

محمدامین پاس

تخلف در ارسال و عودت وجه

با عرض سلام و خسته نباشید 


من چند هفته پیش از فروشگاه اینترنتی پارسیس موبایل گوشی خریداری کردم اما بعد از گذشت یک ۱۰روز که خبری نشد شخصا تماس گرفتم و گفتن تامین کننده نتوانسته کالا رو تامین کنه و سفارشتون لغو میشه و گفتن که ما با شما تماس گرفتیم و بهتون اطلاع دادیم درصورتی که اصلا با من تماس نگرفتن خلاصه سفارش لغو شد و قرار شد وجه رو عودت بدن اما بعد از دو روز که وجه رو عودت ندادن زنگ زدم و به دروغ گفتم همکارتون با من تماس گرفتن و گفتن کالا براتون ارسال میشه اونم گفت در جریان سفارشتون هستم و روز بعد وضعیت کالا رو به تایید حسابداری تغییر دادن و بعد از دو روز تو وضعیت زدن به دلیل متفاوت بودن نام پرداخت کننده و سفارش دهنده سفارش لغو شده و پول سفارش رو بعد از ۳ تا ۴ روز با کلی پیگیری برگشت دادن ؛برای تک تک مراحل کالا کلی تماس گرفتم و پیگیری کردم تا جواب بگیرم و همچنین یه سفارش دیگه هم از همین سایت چند روز بعد از این سفارش داشتم که همون روز لغو کردم و مبلغش رو با کلی پیگیری بعد از ۱۲ روز عودت دادن.


قوانین سایتشون میگه حداکثر زمان ارسال کالا ۷ روز کاریه و در صورت نبود موجودی خریدار حق هیچگونه اعتراضی ندارد


با توجه به وضعیت فوق شما چه پیشنهادی میکنید البته این شکایت رو در سایت پلیس فتا ثبت کردم ولی اصلا جوابی نگرفتم 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به وینداد (عدل آفرینان وینا دادگر نوین) می‌باشد