ثبت برند پسته

ثبت برند پسته چه مراحلی دارد؟ + نکات ثبتی مهم

پسته ایران یکی از انواع خشکبار و آجیل مرغوب در بسیاری از کشورهای جهان به حساب می‌آید که امکان صادرات آن را نیز فراهم می‌کند. دامغان و رفسنجان دو شهر مهم از نظر تولید پسته هستند. بسیاری از افراد در این شهرها وارد تجارت پر سود پسته از طریق ثبت

پسته ایران یکی از انواع خشکبار و آجیل مرغوب در بسیاری از کشورهای جهان به حساب می‌آید که امکان صادرات آن را نیز فراهم می‌کند. دامغان و رفسنجان دو شهر مهم از نظر تولید پسته هستند. بسیاری از افراد در این شهرها وارد تجارت پر سود پسته از طریق ثبت برند پسته می‌شوند و سعی در متمایز کردن کسب‌وکار خود از سایر رقبا دارند.

در این مطلب از مجله حقوقی وینداد قصد داریم مهم‌ترین مراحل، نکات، مدارک و شرایط ثبت برند پسته را بررسی کنیم.

با ما همراه باشید.

ثبت برند
برای بهره‌مندی از خدمات سیستم ثبت برند وینداد، همین الان اقدام کنید!

آیا ثبت بر‌ند پسته اجباری است؟

به طور کلی، در زمینه ثبت برند، مفهوم ثبت اجباری و اختیاری برند، اهمیت زیادی دارد. علی‌الاصول و مطابق مقررات، ثبت برند یک عمل اختیاری است، اما در برخی موارد به حکم قانون، ثبت برند یک ضرورت و الزام قانونی است.

این موارد غالبا به موضوعاتی اختصاص دارند که با بهداشت و سلامت عمومی سروکار دارند. مواردی مانند خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها از مهم‌ترین مصادیق ثبت اجباری برند هستند.

اگرچه مزایای متعدد ثبت برند مانند جذب مشتری و سرمایه بیشتر، حمایت‌های قانونی و… اهمیت زیادی دارند اما واضح است که ثبت برند پسته نیز به دلیل خوراکی بودن محصول، عملی الزامی است.

مرجع صالح برای ثبت برند پسته چیست؟

مرجع صالح در ادبیات حقوقی به معنای سازمان یا نهادی است که صلاحیت انجام برخی اقدامات خاص را دارد. مرجع صالح برای ثبت برند پسته، مرکز مالکیت معنوی است که به اموری مانند ثبت علائم، ثبت اختراعات، ثبت طرح‌های صنعتی، ثبت نشانه‌های جغرافیایی و… می‌پردازد.

در نتیجه برای ثبت برند پسته لازم است تا از طریق سامانه مرکز مالکیت معنوی اقدام شود. لازم به ذکر است که متقاضیان موظف هستند مجوزهای لازم برای فعالیت در عرصه مواد خوراکی را از وزارت بهداشت اخذ کنند و سپس به ثبت برند بپردازند.

مدارک لازم برای استفاده از سامانه مرکز مالکیت معنوی چیست؟

برای ثبت برند پسته در سامانه مرکز مالکیت معنوی، ابتدا لازم است متقاضی مدارک زیر را فراهم کند:

۱. کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی (اسناد هویتی مدیرعامل در اشخاص حقوقی)

۲. نشانی اقامتگاه و کد پستی محل سکونت شخص حقیقی (اقامتگاه شرکت در اشخاص حقوقی)

۳. تصویر و مشخصات علامت تجاری مورد نظر

۴. کپی کارت بازرگانی (برای ثبت برند پسته لاتین)

۵. ارائه جواز یا پروانه‌های مرتبط با فعالیت (جواز کسب، جواز تاسیس، پروانه تاسیس، پروانه بهره‌برداری، سداد، ای‌نماد و…)

۶. کپی روزنامه رسمی ثبت شرکت در اشخاص حقوقی

پس از فراهم شدن مدارک مذکور، ضروری است تا مراحل فرآیند ثبت برند طی شود.

مراحل ثبت بر‌ند پسته در سامانه مرکز مالکیت معنوی چیست؟

ثبت پسته در سامانه نیازمند طی گام‌های زیر است:

۱. ورود به سایت مرکز مالکیت معنوی

۲. ورود به بخش میز خدمات الکترونیک

۳. ورود به بخش ثبت علائم

۴. انتخاب گزینه ثبت اظهارنامه

۵. تکمیل فرم ثبت نام اولیه

۶. انتخاب نوع شخصیت (حقیقی و حقوقی) و ملیت متقاضی

۷. تکمیل فرم اطلاعات شخصی و هویتی متقاضی

۸. آپلود مدارک لازم برای ثبت برند پسته

۹. وارد کردن ایمیل و رمز عبور شخصی

۱۰. تایید ثبت نام نهایی

۱۱. دریافت کد شناسایی مخصوص

۱۲. دریافت فایل اقرارنامه

۱۳. تایید حساب کاربری با گواهی امضا در دفتر اسناد رسمی

آیا هر شخصی می‌تواند برای ثبت بر‌ند پسته اقدام کند؟

از نظر قانونی، هر شخصی می‌تواند برای ثبت برند اقدام کند و تنها وجود تجربه و تخصص و داشتن مجوزهای لازم برای ثبت برند پسته کفایت می‌کند و نیازی نیست تا از طریق شرکت‌های ثبتی این کار را انجام دهد.

با این حال بنا به تجارب حقوقدانان و شرکت‌های ثبتی موجود از جمله استارتاپ وینداد، اقدام برای ثبت برند بدون استفاده از راهنمایی و تخصص مشاوران حقوقی و شرکت‌های متخصص ثبتی، تصمیمی عاقلانه و اقتصادی نیست.

به دلیل آنکه مشکلاتی مانند عدم تسلط به اصطلاحات حقوقی، عدم تخصص در تکمیل اظهارنامه و فرم‌های مخصوص، ثبت برند مشابه با معروف، عدم تسلط بر نکات انتخاب نام برند، عدم آگاهی از موضوع ثبت برند اجباری و اختیاری و… ممکن است برای هر متقاضی ثبت برند، هزینه‌های زمانی و مالی زیادی را به وجود آورد.

به همین خاطر توصیه می‌شود فرآیند ثبت برند پسته را از طریق سیستم ثبت برند وینداد، زیر نظر وکلای دادگستری و مشاوران حقوق ثبت، آغاز کنید.

هزینه ثبت برند فارسی و لاتین پسته چقدر است؟

میانگین هزینه ثبت برند در سال ۱۴۰۰، از طریق شرکت‌های ثبتی چیزی در حدود چهار تا پنج میلیون تومان است. اگر چه این مبلغ در اکثر موارد مشمول افزایش می‌شود، به خصوص زمانی که تقاضای ثبت برند لاتین انجام شود.

البته فراموش نکنید که با سیستم ثبت برند وینداد می‌توان این هزینه‌ها را تا حد ممکن کاهش داد.

درباره سیستم ثبت برند وینداد سوالی دارید؟

همانطور که تاکید شد، ثبت برند پسته از موارد ثبت اجباری برند است و فعالان این حوزه مکلف به این امر هستند. به همین خاطر در سراسر این مطلب توصیه شده است که ثبت برند پسته را از طریق مشورت و نظارت متخصصان حقوقی این حوزه انجام دهید.

استارتاپ وینداد، با داشتن تیمی از حقوقدانان مجرب و وکلای پایه یک دادگستری همواره آماده خدمات‌رسانی در حیطه ثبت برند کسب‌وکار شماست.

فراموش نکنید که خدمات ثبت برند وینداد با کیفیت و سرعتی بالا و قیمتی ارزان، ارائه می‌شود و حداکثر رضایت متقاضیان را به دنبال دارد.

به این مطلب امتیاز دهید!
اشتراک‌گذاری
نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
تصویر هومن گل‌محمد

هومن گل‌محمد

هومن گل محمد از نویسندگان خلاق و حرفه‌ای وینداد است که دارای کارشناسی حقوق از دانشگاه علم و فرهنگ، کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل از دانشگاه شهید بهشتی و همچنین کارشناسی ارشد حقوق مهاجرت از کانادا است. هومن اطلاعات تخصصی در بخش‌های مختلف حقوق دارد و محتواهای کاربردی در زمینه امور ثبتی، حقوقی و مالکیت فکری را به زبان کاملا ساده در مجله وینداد نوشته که در ادامه می‌توانید تعدادی از این محتواها را بخوانید.