ثبت شرکت در ایران این امکان را برای شما بهعنوان موسسین شرکت فراهم میکند که بتوانید بهصورت قانونی فعالیت تجاری خود را پیش ببرید. شرکتهای تجاری انواع مختلفی دارند که رایجترین آنها شرکت سهامی و با مسئولیت محدود هستند و برای موضوعات مختلفی میتوانید آنها را به ثبت برسانید. ثبت شرکت مزایای زیادی برای شرکا دارد که از جمله آن میتوان به امکان شرکت در مزایده و مناقصه، افتتاح حساب بانکی به نام شرکت و دریافت تسهیلات و غیره اشاره کرد. اما برای تاسیس شرکت باید چکار کرد؟ مدارک، مراحل و هزینه ثبت شرکت چیست؟ در این مقاله بهطور کامل شما را با انواع شرکتهای تجاری، فرآیند ثبت و راهنمای ثبت شرکت اینترنتی، هزینه ثبت شرکت در ایران، قوانین ثبت شرکت در ایران و اقداماتی که پس از ثبت باید انجام دهید آشنا خواهیم کرد.
انواع ثبت شرکت در ایران
ثبت شرکت بنا به انواع شرکتهای تجاری معرفی شده در قانون انجام میشود. این شرکتها به هفت نوع تقسیم میشوند که عبارت است از:
- شرکت سهامی
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- شرکت تعاونی
- شرکت نسبی
- شرکت مختلط سهامی
- مختلط غیرسهامی
در کنار شرکتهای تجاری، موسسات غیرتجاری برای فعالیتهای اقتصادی که جنبه غیرتجاری دارند مثل آموزشگاه یا خدمات حقوقی، روانشناسی، حسابداری و غیره به ثبت میرسند. این موسسات نیز دو نوع هستند که میتوان آنها را این گونه معرفی کرد:
- موسسه غیر تجاری انتفاعی
- موسسه غیرتجاری غیرانتفاعی
سوالی که در اینجا ممکن است برای شما ایجاد شود این است که ملاک تقسیمبندی شرکتهای تجاری چیست؟ و ثبت شرکت در تهران و شهرهای مختلف بر چه اساسی انجام میشود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت قوانین ثبت شرکت در ایران، بر اساس میزان مسئولیت شرکا، نحوه اداره شرکت، نحوه فعالیت شرکت، نحوه انحلال شرکت و غیره، به انواع مشخصی تقسیم میشوند که رایجترین شرکتهای ثبت شده در ایران از نوع سهامی خاص و با مسئولیت محدود برای فعالیتهای تجاری و موسسات برای فعالیتهای غیرتجاری هستند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
شرکت سهامی خاص
این نوع شرکتها به دلیل ساختار مشخصی که در قانون تجارت دارند، بهترین قالب برای انجام فعالیتهای تجاری در موضوعات مختلف هستند. بهویژه اگر قصد توسعه فعالیت شرکت در آینده را داشته باشید، سهامی خاص مزایای زیادی مثل ورود و خروج ساده شرکا، امکان جذب سرمایهپذیر از طریق ورود سهامدار جدید، امکان شرکت در مزایده و مناقصه و همچنین اخذ تسهیلات بانکی را دارد.
ثبت شرکت سهامی خاص حداقل با ۳ شریک و ۲ بازرس و ۱۰۰ هزار تومان انجام میشود که در رابطه با تمامی بخشهای آن از تاسیس تا تنظیم اساسنامه، نحوه اداره شرکت و انتخاب مدیران و همچنین صلاحیتهای مجامع، انحلال و خاتمه شرکت و غیره در قانون تجارت بهطور کامل بیان شده است.
شرکت با مسئولیت محدود
از دیگر شرکتهای پرطرفدار که بیشتر بهعنوان شرکت خانوادگی و دوستانه شناخته شده و برای فعالیتهای کوچک بسیار مناسب است، میتوان شرکت مسئولیت محدود را معرفی کرد.
این شرکتها برای کسبوکارهای کوچک مناسبند و به اندازه شرکتهای سهامی خاص قابل توسعه نیستند.
ثبت شرکت با مسئولیت محدود حداقل با ۲ شریک ۱۰۰ هزار تومان سرمایه ثبتی انجام میشود و علاوهبر اساسنامه دارای شرکتنامه است که شرایط ثبت و اداره آن شباهت زیادی به شرکت سهامی خاص دارد.
موسسه غیرتجاری
برخی از فعالیتها ماهیت غیر تجاری دارند و از اینرو اگر اشخاص مختلف بخواهند در قالب فعالیت گروهی این دسته از موضوعات را انجام دهند میتوانند موسسه غیر تجاری ثبت کنند. البته توجه داشته باشید که غیرتجاری به معنی غیر اقتصادی نیست بلکه موسسات مختلف از فعالیت خود کسب درآمد میکنند. گرچه که برخی از موسسات یعنی موسسه غیرانتفاعی برای امور عام المنفعه تاسیس میشود.
موسسه غیر تجاری انتفاعی نیز مانند شرکت مسئولیت محدود با حداقل ۲ نفر و ۱۰۰ هزار تومان سرمایه ثبتی، قابل ثبت است که از جمله رایجترین موضوع فعالیت موسسات میتوان به امور آموزشی مثل آموزشگاهها، امور خدماتی مثل خدمات مشاوره و روانشناسی، موسسات حقوقی، موسسات حسابرسی و غیره اشاره کرد.
انواع شرکتها از نظر موضوع فعالیت
در یک تقسیمبندی دیگر میتوان شرکتهای تجاری را از نظر موضوع فعالیت در دو دسته زیر معرفی کرد:
- موضوعات نیازمند اخذ مجوز
- موضوعات بدون نیاز به مجوز
با این توضیح که شرکتهای مختلف پس از انتخاب حوزه فعالیت خود باید بررسی کنند که برای ثبت شرکت در اصفهان، شیراز، مشهد و سایر شهرها و شروع فعالیت نیاز به اخذ مجوز از سازمان یا ارگان مربوطه دارند یا خیر. در صورتی که ملزم به اخذ مجوز باشند، ابتدا باید نسبت به دریافت مجوز اقدام کرده سپس فرآیند ثبت شرکت را پیش ببرند. در غیر این صورت میتوانند فرآیند ثبت شرکت را شروع کنند.
از جمله موضوعات نیازمند اخذ مجوز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- موضوعات پولی و اعتباری از قبیل بانکها و مؤسسات اعتباری، تعاونیهای اعتبار، صندوقهای قرض الحسنه، صرافیها و شرکتهای واسپاری (لیزینگها) – اخذ مجوز از بانک مرکزی
- تاسیس باشگاه و مراکز تفریحی و ورزشی – اخذ مجوز از سازمان تربیت بدنی (وزارت ورزش و جوانان)
- فعالیت در امور کشاورزی – اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی
- فعالیت در زمینه گردشگری – اخذ مجوز از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی
- فعالیتهای فرهنگی و هنری – اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- و غیره.
بهطور کلی ثبت شرکت در اغلب موارد نیازی به دریافت مجوز ندارد مگر اینکه از جمله موضوعات خاص و نیازمند اخذ مجوز باشد. اما اغلب موسسات پیش از ثبت نیاز به دریافت مجوز دارند.
انواع کاربردهای ثبت شرکت
تا اینجا با انواع شرکتهای تجاری که در قانون تجارت معرفی شدهاند و قوانین ثبت شرکت در ایران بهطور کامل آشنا شدیم که از بین ۷ نوع شرکت، دو شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود رایجترین شرکتها برای فعالیت در حوزههای مختلف برای ثبت شرکت در مشهد، کرج، تبریز و سایر شهرها هستند. علاوهبر این نحوه ثبت شرکت در منطقه آزاد با سایر شهرها کمی متفاوت است.
در عین حال این دو قالب شرکت برای برخی از فعالیتها بسیار پرطرفدارند که در آمار شرکتهای ثبت شده میتوان تعداد بیشتری از انواع شرکت از لحاظ حوزه فعالیتهای زیر را مشاهده کرد:
ثبت شرکت پیمانکاری
شرکت پیمانکاری به منظور انجام پروژههای مختلف برای اشخاص دیگر (اعم از حقیقی یا حقوقی) ثبت میشود و میتواند در موضوعات زیادی فعالیت داشته باشد که از جمله رایجترین آنها شامل موارد زیر هستند:
- شرکتهای پیمانکاری ساختمان
- شرکتهای پیمانکاری راه و ترابری
- شرکتهای پیمانکاری صنعت و معدن
- شرکتهای پیمانکاری کشاورزی
- شرکتهای پیمانکاری ارتباطات و زیرساخت آنها
- شرکتهای پیمانکاری نیرو و انرژی مانند نفت و گاز
- شرکتهای پیمانکاری مربوط به تاسیسات و فراهم کردن تجهیزات
شرکتهای پیمانکاری با توجه به اعتبار فعالیت خود در طول چند سال رتبه بندی میشوند. بر این اساس این گونه شرکتها رتبه یک تا پنج را دریافت میکنند. با این توصیف هر چه رتبه شرکتهای پیمانکاری بالاتر باشد اعتبار بیشتری دارد.
ثبت شرکت بازرگانی
شرکتهای بازرگانی به منظور انجام فعالیتهایی که در حوزه تجارت داخلی یا بینالمللی انجام میشوند، به ثبت میرسند. از جمله عمده فعالیتهای شرکت بازرگانی باید به نمایندگی فروش، نماینده خرید کالا یا خدمات و توزیعکننده کالا اشاره کرد که یک شرکت بازرگانی میتواند در یکی از این حوزهها یا تمامی آنها بهصورت همزمان فعالیت کند.
شرکتهای بازرگانی معمولا در قالب سهامی خاص به ثبت میرسند چرا که امکان فعالیت گستردهتری را دارند. در عین حال گاهی نیز در قالب مسئولیت محدود ثبت میشوند.
یکی از مهمترین مجوزهایی که شرکتهای بازرگانی برای انجام فعالیت تجاری بازرگانی بینالملل دریافت کنند، کارت بازرگانی حقوقی و به نام شرکت است.
ثبت شرکت تولیدی
شرکت تولیدی با توجه به حوزه فعالیت خود اقدام به تولید یک یا چند کالای خاص میکند و میتواند در قالب سهامی خاص یا مسئولیت محدود به ثبت برسد. از جمله رایجترین موضوعاتی که شرکتهای تولیدی در آن فعالیت میکنند، شامل موارد زیر هستند:
- شرکت تولیدی تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی
- شرکت تولیدی لوازم آرایشی و بهداشتی
- شرکت تولیدی پوشاک
- شرکت تولیدی لوازم خانگی
- شرکت تولیدی سیستمهای گرمایشی و سرمایشی
- شرکت تولیدی فرش و گلیم
برخی از این موضوعات مثل تولید تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی و لوازم آرایشی و بهداشتی قبل از ثبت شرکت در تبریز، تهران و سایر شهرها نیاز به اخذ مجوز دارند.
ثبت شرکت هلدینگ
شرکت هلدینگ معمولا در قالب سهامی خاص به ثبت میرسد و هدف از تشکیل آن خرید و مالکیت سهام سایر شرکتهاست. هلدینگها با در اختیار داشتن درصدی از سهام سایر شرکتهای تابعه خود میتوانند تصمیمات تجاری آن شرکت را اداره و کنترل کنند. این شرکتها مزایای زیادی دارند که از جمله آن میتوان به منابع مالی گسترده، اجتناب از ریسک و رقابت، مزایای مالیاتی، حفظ حریم خصوصی و غیره اشاره کرد.
ثبت شرکت دانش بنیان
شرکتهای دانش بنیان، شرکتهایی هستند که بر مبنای علم و دانش شکل میگیرند و هدف از تشکیل آنها تجاری سازی دانش و فناوری است. این نوع شرکتها که در چند سال اخیر بسیار پرطرفدار شدهاند، در واقع قالب مجزایی از شرکتهای تجاری نیستند و دانش بنیان یک مجوز برای شرکت ثبت شده است که میتواند در قالب سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود باشد.
شرکتهای دانش بنیان بر اساس مدت فعالیت و همچنین محصولی که تولید میکنند در یکی از دستهبندیهای شرکت تجاری قرار میگیرند که مزایا و تسهیلات مختص به خود را دارند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت
پس از تاسیس و تشکیل یک شرکت تجاری موسسین باید اقدام به ثبت آن کنند تا از این طریق بتوانند فعالیتهای اقتصادی و تجاری داشته باشند. البته مهمترین گام انتخاب قالب شرکت مناسب است که شرکتهای سهامی خاص و بامسئولیت محدود با توجه به اینکه برای بیشتر فعالیتها مناسب هستند، بهترین گزینه بهشمار میروند. بنابراین شرایط ثبت شرکت در ایران و بهطور خاص مدارک ثبت شرکت های مسئولیت محدود و سهامی خاص را در ادامه بیان میکنیم.
مدارک شرکت سهامی خاص
مدارک این شرکت نیز باید در سامانه شرکت سهامی خاص که همان اداره ثبت شرکت ها است، بارگذاری شوند. از جمله مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص شامل موارد زیر هستند:
- حداقل ۳ شریک و ۲ بازرس
- معرفی دفتر کار دارای کد پستی مستقل با کاربری اداری یا تجاری
- ثبت نام در سامانه ثنا (تمامی اعضای هیئت مدیره)
- تصویر شناسنامه و کارت ملی شرکا و اعضای هیات مدیره و بازرسان شرکت سهامی
- اخذ مجوز لازم درخصوص موضوع فعالیت (در صورت نیاز)
- اقرارنامه کلیه اعضای هیئت مدیره، مدیر عامل و بازرسان شرکت
- گواهی عدم سوءپیشینه کیفری کلیه اعضای هیئت مدیره و بازرسان شرکت از سوی متقاضی، – آگهی تاسیس و نامه نمایندگی (در صورتی که شخص حقوقی باشد)
- گواهی بانک مبنی بر واریز ۳۵ درصد از ۲۰ درصد کل سرمایه اولیه شرکت
مدارک شرکت با مسئولیت محدود
سایت ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیز همان سامانه اداره ثبت شرکتها است.
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیز به مدارک زیر نیاز دارید که باید آن را در سامانه شرکت بارگذاری کنید.
- معرفی دفتر کار دارای کد پستی مستقل با کاربری اداری یا تجاری
- تصویر شناسنامه و کارت ملی شرکا و اعضای هیات مدیره
- تصویر مدارک هویت تمام شرکا، مدیران و هیئت نظارت
- ثبت نام اعضای هیات مدیره در سامانه ثنا
- اخذ مجوز لازم درخصوص موضوع فعالیت (در صورت نیاز)
- گواهینامه عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره شرکت
- آگهی تاسیس و نامه نمایندگی (در صورتیکه شخص حقوقی باشد)
- ارسال نامهای پیشنهادی
مزایای ثبت شرکت در ایران
بهترین روش برای فعالیتهای منسجم و گسترده اقتصادی و بازرگانی، تاسیس و ثبت انواع شرکت است. ثبت شرکت ها مزایایی به همراه دارد که موسسین میتوانند از این مزایا استفاده کنند. اصلیترین مزایای ثبت شرکت در ایران شامل موارد زیر هستند:
- اولین و مهمترین مزیت ثبت انواع شرکت، امکان فعالیت رسمی و قانونی است؛ به عبارتی دیگر، شما پس از ثبت، این امکان و مجوز را به دست میآورید که فعالیت اقتصادی رسمی و قانونی داشته باشید.
- یکی دیگر از مزایای ثبت شرکتها، جلب اعتماد اشخاص در ارتباط با شرکت است؛ شما در قالب شرکت تجاری، با اشخاص دیگر معاملاتی انجام میدهید و اگر شرکت شما به ثبت رسیده باشد، طرفین معامله، اعتماد بیشتری به کسب و کار شما دارند و همکاری خود را ادامه خواهند داد.
- شما تنها پس از ثبت میتوانید در مزایدات و مناقصات شرکت کنید.
- اخذ و اعطای نمایندگی رسمی، اخذ امتیاز، تسهیلات و وام و غیره، از جمله دیگر مزایای ثبت است.
مراحل ثبت شرکت در ایران
برای ثبت شرکت چه باید کرد؟ برای اینکه ثبت کردن شرکتی که تاسیس کردهاید قانونی باشد، باید تمامی مراحلی را که قانون در این زمینه در نظر گرفته است انجام دهید. البته این مراحل با توجه به اینکه شرکت خود را از چه طریقی ثبت میکنید، متفاوت خواهد بود.
بهطور کلی شرکتهای تجاری را میتوانید از طریق سامانه اداره ثبت شرکتها بهصورت آنلاین یا مراجعه به پنجره واحد فیزیکی کسب و کار با مراجعه حضوری به ثبت برسانید که هر روش مزایای مختص به خود را دارد.
مراحل ثبت شرکت از طریق پنجره واحد فیزیکی کسب و کار که کاملا بهصورت حضوری انجام میشود.
برای ثبت شرکت به کجا مراجعه کنیم؟
اگر قصد دارید ثبت را از طریق آنلاین انجام دهید باید به سامانه اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید و از طریق راهنمای ثبت شرکت اینترنتی مراحل آن به صورت زیر پیش ببرید:
- مشخص کردن نوع شرکت
- تعیین شرکا و سهامداران شرکت
- اعلام میزان سرمایه و نوع آورده شرکا
- انتخاب موضوع شرکت
- انتخاب اسامی شرکت تا ۵ مورد (اسامی بهتر است ۳ سیلاب و بیشتر باشد)
- تنظیم اساسنامه شرکت
- انتخاب مدیران و در صورت لزوم بازرسان
- تعیین مجامع و تاریخ برگزاری آنها
- تنظیم اظهارنامه ثبت
- انتخاب روزنامه
پس از انجام تمامی مراحل و بارگذاری مدارک ثبت شرکت، فرایند ثبت شرکت در شیراز، مشهد، تهران، اصفهان یا سایر شهرها با انتشار آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی به پایان میرسد که برای اطمینان از ثبت نیز میتوانید استعلام ثبت شرکت را بگیرید. با انتشار آگهی ثبت نیز امکان استعلام شرکت با شماره ثبتی که صادر میشود امکان پذیر است. یک کاربرد دیگر استعلام ثبت شرکت برای جستجوی شرکت های ثبت شده است.
برای مثال اگر قصد ثبت شرکت پیمانکاری فضای سبز را دارید باید تمامی مراحل تاسیس شرکت را به درستی و یکی پس از دیگری انجام دهید یعنی قالب و نام شرکت را انتخاب کنید، موضوع را بهصورت جزئی در سامانه وارد کرده و ادامه فرآیند را پیش ببرید.
نکات ضروری نحوه ثبت شرکت در ایران
شما برای ثبت شرکت تجاری باید اقدامات و مراحل تاسیس شرکت را انجام دهید که در بخش قبل به صورت کامل به این موارد پرداختیم. اما علاوه بر این موارد، نکات دیگری نیز وجود دارد که شما باید به آن توجه داشته باشید.
- سرمایه تمام شرکا باید به صورت دقیق مشخص باشد. اگر شریکی سرمایه غیرنقدی به شرکت میآورد باید توسط کارشناس رسمی ارزیابی شده و تقویم شود. هزینه ثبت شرکت نیز با توجه به نوع آن متفاوت است که این هزینه با حداقل سرمایه ثبتی شرکت متفاوت است و شامل امور اداری در فرآیند ثبت میشود.
- تعیین نام درست برای شرکت بسیار مهم است زیرا شرکت از این طریق معرفی میشود و نام شرکت باید متناسب با نوع فعالیت آن باشد. در این زمینه میتوانید ۵ نام را اعلام کنید تا احتمال تایید توسط کارشناس اداره افزایش پیدا کند. چرا که اسم انتخابی شما نباید از نام شرکت های ثبت شده باشد.
- موضوع شرکت را بهصورت دقیق و جزئی مشخص کنید. برای مثال اگر قصد ثبت شرکت تولیدی را دارید باید بهصورت جزئی مشخص کنید که نوع محصول تولیدی شما چیست؟ شامل توزیع و پخش میشود؟ آیا امکان تولید محصولات مشابه در یک موضوع خاص را دارید و غیره. توجه داشته باشید که شما میتوانید موضوع شرکت را در آینده تغییر دهید اما بهتر است تا در زمان ثبت این موضوع را به صورت دقیق انتخاب کنید.
ثبت شرکت در ایران چگونه است؟
یکی از دغدغههای اشخاصی که قصد تاسیس و ثبت شرکت تجاری را دارند، این است که چه شرکتی تاسیس کنیم بهتر است. در پاسخ به این سوال اشخاص باید به این موضوع توجه داشته باشند که هدفشان از تاسیس و ثبت انواع شرکت چیست و ترجیح شان چه نوع شرکتی است.
شرکتهای تجاری را میتوان در یک دستهبندی به شرکتهای سرمایه و اشخاص تقسیم کرد. برای مثال، شرکت با مسئولیت محدود یکی از انواع شرکتهای اشخاص است و این شرکت غالبا زمانی تاسیس میشود که اشخاصی که با یکدیگر آشنایی دارند مثل خانواده یا دوستان قصد دارند با هم شرکت تاسیس کنند.
اما از سویی دیگر، شرکتهای سهامی شرکتهای بر پایه سرمایه هستند که در این شرکتها سرمایه در اولویت مد نظر است و شخصیت اشخاص اهمیت زیادی ندارد. این شرکتها قابلیت توسعه بیشتری دارند چون ورود و خروج سهامداران سادهتر است. ضمن اینکه بر اساس روالهای قانونی دریافت تسهیلات یا شرکت در مزایده و مناقصه در مورد شرکتهای سهامی خاص سادهتر انجام میشود.
اقدامات پس از تاسیس شرکت
پس از انجام تمامی مراحل ثبت شرکت سهامی خاص یا با مسئولیت محدود و انتشار آگهی ثبت شرکت ها حالا نوبت به انجام اقدامات پس از ثبت شرکت رسیده است. این اقدامات عبارت هستند از انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی، اخذ کد اقتصادی و پلمپ دفاتر تجاری.
برای مثال، اگر شما یک شرکت مواد غذایی تاسیس کردهاید، پس از ثبت شرکت مواد غذایی شما باید تمامی این اقدامات را نیز انجام دهید. در غیر این صورت مشمول جرایم مالیاتی و بیمه خواهید شد.
همچنین در صورتی که شرکت شما به هر دلیلی سودده نباشد و نخواهید فعالیت خود را ادامه دهید پس از اطلاع از نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت نسبت به آن اقدام کنید. در این زمینه کارشناسان ثبتی، خدمات انحلال را در اختیار شما قرار میدهند.
صورتجلسه تغییرات شرکت
شرکتهای تجاری باید هر گونه تغییراتی که منجر به تغییر اساسنامه شرکت میشود را طی تشریفاتی، پس از تنظیم صورتجلسه در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسانند.
برخی از این تغییرات در صلاحیت مجمع عمومی عادی و برخی دیگر در صلاحیت مجمع عمومی فوقالعاده شرکت هستند که برخی از آنها در شرکتها رایجترند و از جمله آنها باید به این موارد اشاره کرد:
- نقل و انتقال سهام (برای شرکتهای سهامی)
- ورود و خروج شریک
- تعیین سمت اعضا
- تغییر در سرمایه (کاهش و افزایش)
- تغییر آدرس
- تغییر نام
- تغییر موضوع
- الحاق به موضوع
- تصویب ترازنامه
برای اعمال تغییرات بهصورت قانونی باید پس از رعایت تشریفات مربوط به دعوت مجمع صلاحیتدار و رسیدن به حد نصاب در مورد موضوع یا موضوعات مورد نظر تصمیمگیری شود. پس از آن با در نظر گرفتن حد نصاب رایگیری صورتجلسه مرتبط تنظیم شده و در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد.
توجه داشته باشید که در یک جلسه امکان تصمیمگیری در چند موضوع مختلف وجود دارد که برای هر یک باید صورتجلسه مرتبط تنظیم شده و به ثبت برسد. مجموعه وینداد علاوهبر انجام فرآیند ثبت صورتجلسه تغییرات در اداره ثبت شرکتها، تنظیم انواع صورتجلسه را توسط کارشناسان ثبتی متخصص انجام میدهد تا با مشکلاتی مانند رد صورتجلسه نیز مواجه نشوید.
جمعبندی
برای انجام فعالیتهای تجاری گروهی، بهترین قالب ثبت شرکت است که علاوهبر ایجاد اعتبار بالا برای انجام فعالیتهای تجاری مزایای زیادی را در اختیار شما قرار میدهد. شرکتها از نظر نوع در قانون تجارت به چند دسته تقسیم میشوند که از بین آنها، شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود رایجترین و کاربردیترین شرکتها برای انجام موضوعات مختلف هستند.
در کنار آن اگر قصد فعالیت غیرتجاری اقتصادی مثل فعالیت در زمینه امور آموزشی، حقوقی، روانشناسی، مالی و غیره را داشته باشید، میتوانید موسسه غیرتجاری ثبت کنید که ساختاری مشابه شرکت با مسئولیت محدود دارد.
یکی از مهمترین کارهایی که قبل از ثبت شرکت یا موسسه انجام دهید، بررسی مجوزی یا غیرمجوزی بودن موضوع فعالیت شماست. اگر موضوع فعالیت شما نیازمند اخذ مجوز باشد باید آن را قبل از شروع فرآیند ثبت در اداره ثبت شرکتها از مرجع مربوطه دریافت کنید.
پس انتخاب قالب مناسب برای ثبت شرکت و رعایت الزامات آن شرکت خود را از نظر قانونی در اداره ثبت شرکتها، به ثبت برسانید که در این زمینه میتوانید اگر اطلاعات تخصصی دارید، فرآیند ثبت شرکت را پیش ببرید، در غیر این صورت فرآیند را توسط وکیل ثبت شرکت انجام دهید که باعث افزایش هزینه ثبت میشود. در نهایت بهعنوان یک روش مقرون بهصرفه و تضمینی میتوانید ثبت شرکت را به کارشناسان متخصص و باتجربه وینداد بسپارید تا ضمن دریافت مشاوره رایگان جهت ثبت بهترین نوع شرکت، صفر تا صد فرآیند توسط کارشناسان و وکلای ثبتی با قیمت ثابت و شفاف بدون طولانی شدن زمان ثبت به دلیل رد یا نقص پرونده انجام شود.
سوالات متداول
پس از ثبت شرکت چه اقداماتی باید انجام داد؟
پس از انجام مراحل ثبت و تاسیس شرکت، اشخاص باید امور مالیاتی را انجام دهند، پرونده دارایی تشکیل داده و دفاتر تجاری را پلمپ نمایند.
اگر یک شرکت ثبت نشود چه اتفاقی میافتد؟
در این صورت فعالیتهایی که در قالب این شرکت انجام میشود قانونی نبوده و فاقد اعتبار است.
برای تاسیس شرکت چه مدارکی لازم است؟
این مدارک با توجه به نوع شرکت شما متفاوت است که میتوانید جزئیات آن را در مقاله مشاهده کنید.