آیا در حال حاضر از میزان سودی که کسب می کنید، راضی نیستید؟ آیا به دنبال بهبود بخشی از کسب و کارتان مثل نیروی انسانی هستید؟ برای گرفتن یک مشاوره با ارزش، یک مشاور مستقل میتواند راه حل بسیار خوبی باشد. با این حال، گرفتن مشاوره و راهنمایی باید به صورت مستند، جزئی از قرارداد مشاوره باشد.
قرارداد مشاوره با نام های قرارداد مشاور یا قرارداد خدمات مشاوره هم شناخته می شود. در این نوع قرارداد، حقوق و تعهدات بین شما و مشاور مشخص می شود. به همین دلیل، به منظور به حداقل رساندن اختلافات در آینده، در این قرارداد به مواردی که از هر دو طرف انتظار می رود، پرداخته میشود.
- 1) قرارداد مشاوره ای چیست؟
- 2) قرارداد مشاوره ای چه کمکی به شما می کند؟
- 3) قرارداد مشاوره معمولاً چه موضوعاتی را پوشش میدهد؟
- 4) آیا به قرارداد مشاوره بیمه تعلق میگیرد؟
- 5) مزایای استخدام مشاور
- 6) قرارداد مشاوره بازنشستگان تامین اجتماعی
- 7) نمونه قرارداد مشاوره بازنشسته و نکات آن
- 8) آیا در قرارداد مشاوره بازنشستگان تامین اجتماعی بیمه هم به آنها تعلق میگیرد؟
- 9) نتیجه گیری
قرارداد مشاوره ای چیست؟
قرارداد مشاوره ای عنوانی ست که موضوعات وسیعی را در حیطههای مختلف میتواند در بر گیرد. اما امروزه شرکتها، کسب و کارهای نوپا و استارتاپها اغلب به منظور بهره گرفتن از مهارت و تخصص افراد به صورت ساعتی، اقدام به انعقاد قرارداد مشاوره میکنند. از نظر حقوقی قرارداد مشاوره ای ممکن است در دو قالب ساعتی و پیمانکاری منعقد شود.
قرارداد مشاوره ای چه کمکی به شما می کند؟
مشاور به ارزیابی نقاط قوت و ضعف کسب و کار شما میپردازد و به بهبود عملکرد و نام تجاری شما کمک می کند. آنها معمولاً تجربه خاصی در برخی از حوزهها از جمله منابع انسانی، ایجاد ارزش، روابط با مشتری، بازاریابی، کاهش ریسک، فناوری اطلاعات و استراتژی کسب و کار دارند.
قرارداد مشاوره معمولاً چه موضوعاتی را پوشش میدهد؟
برای اطمینان یافتن از ارتباط درست میان طرفین، شرایط زیر باید در متن قرارداد مشاوره ای اعمال شود:
۱- طرفین دخیل
یک قرارداد بدون مشخص شدن طرفین، قرارداد نخواهد بود. نامهای قانونی طرفین باید در ابتدای قرارداد مشاوره ای ذکر شود تا مشخص شود چه کسانی در قرارداد دخیل هستند.
۲- مشخص شدن حقوق و تعهدات طرفین
طرفین باید به یک درک متقابل از تعهدات یکدیگر برسند. وظایف هر یک چیست؟ هدف نهایی چیست؟ ماهیت و دامنه فعالیتهای کسب و کار باید به طور گسترده و کامل مورد بحث قرار بگیرد و وظایف مختلف طرفین هم در قرارداد مشاوره نیز ذکر شود.
۳- محرمانه بودن و عدم افشای اطلاعات
افراد در هر کسب و کاری، مجموعهای از اطلاعاتی را دارند که برایشان بسیار مهم و حیاتی است. در یک نمونه قرارداد مشاوره کسب و کار در صورتی که اطلاعات حساس یا موضوعات مربوط به مالکیت معنوی در طول کار وجود داشته باشد، باید از وجود بند جلوگیری از نقض اطلاعات محرمانه در قرارداد، اطمینان حاصل نمایید.
۴- مدت قرارداد مشاوره
زمان شروع و پایان کار مشاور باید در قرارداد ذکر شود. این بازه زمانی باید به وضوح مشخص شود.
۵- نحوه پرداخت به مشاور
همانند هر قرارداد دیگری در این نوع از قرارداد هم باید ترتیبات پرداخت مشخص شده باشد. صرف نظر از این که پرداخت به صورت یکجا یا به صورت اقساط باشد، نکته مهم، وجود بندی در متن قرارداد مشاوره مربوط به پرداخت است.
آیا به قرارداد مشاوره بیمه تعلق میگیرد؟
به طور کلی مشاوره یعنی گرفتن راهنماییهای شفاهی یا کتبی در قرارداد ذکر میشود. نکته قابل توجه این است که هر خدمات دیگری فراتر از سطح مشاوره از حوزه شمول این قرارداد خارج است.
این امر از حیث شمول یا عدم شمول بیمه در قرارداد مشاوره مسئله مهمی تلقی می شود. اگر قرارداد یا شخص حقیقی بوده و کار منحصرا توسط خودش صورت بگیرد و همان گونه که ذکر شد صرفا مشاوره باشد لازم نیست برای مشاور لیست بیمه ای رد بشود. اما اگر کارکرد مشاور بیش از ۱۵ روز در ماه باشد، در این صورت به عنوان کارمند تلقی شده و باید برایش بیمه رد بشود.
مزایای استخدام مشاور
چند دلیل اصلی برای استخدام مشاور وجود دارد:
- چشم انداز بیرونی و تجزیه و تحلیل: در شرایطی که شما مایل به بهبود بخشی از کسب و کار خودتان هستید، یک نظر مستقل از بیرون میتواند سازنده و حیاتی باشد. مشاور میتواند به شما برای رسیدن به موفقیت کمک کند.
- دانش تخصصی: یک مشاور میتواند در یک موضوع مشکل ساز، بینش عمیقتری به شما بدهد.
- صرفه جویی در هزینه: شما به عنوان یک کارفرما، وظایفی در قبال کارمندانتان دارید از جمله حق بیمه و دیگر مزایای شغلی. اما این موضوع برای یک مشاور صدق نمیکند.
- انعطاف پذیری: مدت زمان کار با یک مشاور معمولاً برای یک دوره ثابت است و پس از پایان قرارداد تعهدات طولانیمدت وجود ندارد.
قرارداد مشاوره بازنشستگان تامین اجتماعی
دیده شده است که بازنشستگان بهمنظور داشتن کمکخرجی و یافتن مکملی برای حقوق مستمریشان بهصورت موقت، پارهوقت و یا مشاورهای مشغول بهکار میشوند. باید بگوییم که در قرارداد مشاوره ای ، عنوان قرارداد نمیتواند تغییری در ماهیت و نوع رابطه کاری ایجاد کند، پس عناوینی مانند مشاور، پیمانکار، مجری، کارپذیر، یا عناوین مشابه دیگر موجب تغییر مفاهیم کاری نخواهد شد و بازنشستگان میتوانند تحت این عناوین مشغول به کار مشاوره شوند.
نمونه قرارداد مشاوره بازنشسته و نکات آن
به لحاظ اجرای مقررات قانون کار، بکارگیری بازنشستگان تامین اجتماعی در شرکتها و واحدهای بخش خصوصی به عنوان مشاور منع قانونی ندارد و در صورت بکارگیری آنان در واحدهای مشمول قانون کار، مانند سایر کارگران شاغل در آن واحد از کلیه مزایای قانون کار از جمله افزایشهای مزدی ناشی از مصوبات شورایعالی کار و بُن کارگری نیز برخوردار خواهند شد. اما نکتهای که باید خاطرنشان کرد این است که مراتب بکارگیری بازنشستگان تامین اجتماعی میبایست به اطلاع شعبه مربوطه رسیده تا از پرداخت مستمری در این ایام خودداری گردد و ضمانتاجرای اعلام نکردن به سازمان تامین اجتماعی در صورت اشتغال این است که افراد مشمول جریمه میشوند.
در قرارداد مشاوره بازنشستگان تامین اجتماعی حداکثر ساعات مجاز برای استفاده از مشاوره و خدمات بازنشستگان، یک سوم ساعات اداره کارمندان رسمی است. و حقوق این افراد متناسب با ساعت کاری آنها و حداکثر یک سوم کارمندان رسمی در همان شغل تعیین و پرداخت خواهد شد.
آیا در قرارداد مشاوره بازنشستگان تامین اجتماعی بیمه هم به آنها تعلق میگیرد؟
یکی از مهمترین اقدامات سازمان تأمین اجتماعی ، پرداخت مستمری به افراد تحت پوشش خود در دوران بازنشستگی و ارائه خدمات به آنهاست. بیمه بازنشستگی یک طرح مکمل صندوقهای بازنشستگی، تامین اجتماعی و یا حتی افرادی که فاقد هرگونه بیمه بازنشستگی میباشند هست. پس بیمه بازنشستگان میتواند در نمونه قرارداد مشاوره بازنشستگان تامین اجتماعی گنجانده شود اما نکتهای که باید خاطرنشان کنیم این است که بکارگیری بازنشستگان تامین اجتماعی به عنوان مشاور تابع قوانین و مقررات خاصی بوده و کارفرمایان موظفاند از تاریخ اشتغال مجدد آنان، تاریخ شروع بهکار آنان را بهصورت کتبی به سازمان تامین اجتماعی اعلام نمایند و از آنجایی که از نظر سازمان تامین اجتماعی شخص بازنشسته پس از بکارگیری، بیمه شده محسوب میگردد، مستمری آنان موقتا قطع میگردد.
نتیجه گیری
اگر فکر میکنید که یک مشاور میتواند به شما در حل مشکلات کسب و کارتان کمک کند، به دنبال جذب وی باشید. شما میتوانید با استفاده از مشاوران وینداد و تنظیم نمونه قرارداد مشاوره کسب و کار مشکلاتتان را بررسی کنید تا بتوانید آن را در مسیر درستی هدایت کنید.
سلام من به عنوان کارشناس تجزیه در ازمایشگاه اب و خاک مرکز تحقیقات جهادکشاورزی و منابع طبیعی کار میکنم امسال قراره بصورت قرارداد مشاوره ای با من قرارداد ببندن .میخواستم در مورد این قرارداد و اینکه ایا بیمه به این قرارداد تعلق میگیرد یانه اطلاعاتی داشته باشم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
سلام مرسی از اینکه سایت ما رو برای پاسخگویی به سوالاتتون انتخاب کردین،
واقعیت این هست که قراردادهای مشاوره شامل بیمه نمی شود و اصولا این قراردادها برای شانه خالی کردن کارفرما از بیمه و مالیات منعقد می شود. اگر بحث بیمه برای شما اهمیت زیادی دارد باید طی قرارداد جداگانه ای با طرف مقابلتان این توافق را پیش ببرید و در قالب قرارداد مشاوره چنین امکانی فراهم نیست.
موفق باشید
با سلام من بازنشته تامین اجتماعی میباشم چگونه میتوانم با یک شرکت قرداد کاری ببندم که از قوانین تامین اجتماعی عدول نکنم و در رابطه با حقوق بازنشستگی دچار مشکل نشوم .
با احترام
سلام ممنون که سایت ما رو برای پاسخگویی به سوالتون انتخاب کردید
افراد بازنشسته اشتغال مجددشان در وزارتخانه ها و موسسات دولتی مشمول قانون استخدام کشوری ممنوع هست و اگر قراردادی هم با اینگونه موسسات منعقد شود باطل است و دریافت وجهی از این طریق هم در حکم تصرف غیر قانونی در وجوه دولتی هست مگر اینکه یک نهاد عمومی مشمول قانون استخدام کشوری نباشد که در خود قانون این نهاد ها ذکر شده اند ولی در مورد انعقاد قرارداد کار با شرکت های خصوصی بعد از بازنشستگی منع قانونی وجود ندارد و امکان پذیر است.
موفق باشید
اشتغال بازنشستگان در دستگاه های إجرایی بر أساس تبصره قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان تا یک سوم بلامانع است اشتغال در بخش خصوصی نیز بصورت مشاور مطابق رای وحدت رؤیه بلامانع است
باسلام.
آیا برای قرارداد مشاوره میتوان درصد از کل فروش لحاظ کرد.و آیا سقف مشخصی داره.و چقدر مالیات به این نوع قراردادها میخوره.ممنون.
سلام
مبنای پرداخت در قرارداد مشاوره به ازای میزان ساعات مشاوره محاسبه می گردد و مالیات آن ۱۰٪ می باشد. و برای شرایط پرداختی مد نظر شما که درصد از کل فروش باشد، در قالب قرارداد کار بازاریابی دیده شده است. همچنین شما می توانید بر اساس توافقی که بین طرفین صورت می پذیرد نحوه پرداخت را متناسب با نیاز خود در قرارداد مشاوره تغییر دهید.
هم اکنون می توانید قرارداد مشاوره را از بانک قرارداد وینداد دریافت نمایید.
سلام
من در حال حاضر مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنم و مدت 6 ماه دیگر تا پایان مقرری زمان هست از طرفی یک پیشنهاد برای مشاوره در زمینه یک پروژه کوتاه مدت دارم آیا با بستن قرارداد مشاوره بیمهبیکاری من قطع می شود؟
با سلام و وقت بخیر
از اینکه از مطالب ما بازدید فرمودید کمال تشکر را داریم.
اگر قرارداد مشاوره شما به صورت دورکاری و پروژه ای منعقد شود، در این صورت احتمال اینکه بیمه بیکاری شما قطع شود ضعیف است. در غیر این صورت این امر محتمل است که روی بیمه بیکاری شما تاثیر بگذارد.
در نهایت اگر با کارشناسان بیمه در این زمینه مشورت بفرمایید پاسخ قطعی تری دریافت خواهید کرد.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
باسلام
خوشحالم که یک محلی برای طرح سوال و پیدا نمودن جوابهایم پیدا کردم
چندتا سوال داشتم اول این که قرارداد مشاوره ای بیمه تامین اجتماعی به آن تعلق می گیرد یانه من شنیده ام باید 10 درصداز قرارداد مسدود شود و پس از اخذ مفاصا حساب از بیمه توسط مشاور مبلغ مسدود شده عودت می گردد.
تامین اجتماعی اظهار دارد کار کردن پرسنل بازنشسته ممنوع است و درصورت حسابرسی مشمول جریمه خواهدشد.
کدام روش بهتراست برای پرسنل بازنشسته =قرارداد مشاوره ای یا قرارداد مدت دار
عرض ادب و احترام
با تشکر از شما برای انتخاب وینداد برای طرح سوالاتتان
در مورد سوال اول اگر مشاور مفاد قرارداد را راسا و صرفا در قالب مشاوره ارائه دهد در این صورت مشمول بیمه نخواهد بود در غیر این صورت اگر بیش از 15 روز در شرکت حضور داشته باشد مانند یک کارمند تلقی شده و مشمول بیمه خواهد بود.
در مورد سوال دوم نیز پرسنل بازنشسته بهتر است در قالب قرارداد مشاوره فعالیت نمایند.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
درود برشما
شرکتی اموال خود رابصورت امانت بفردی بدون قراداد درسال 92 واگذار کرده
الان بدنبال گرفتن وسایل ولوازم خود هستن و بنده قصد دارم مشاور ان شرکت باشم
لطفن راهنمایی بفرمایید
ضمنا توافق اولیه دادن نصف اموالی که قراره پس گرفته شود بوده
باسپاس
اگر آن فرد مستخدم شرکت بوده باشد اثبات این امر که وسایلی که در اختیارش قرار گرفته است از باب امانت بوده است، محتمل تر است نسبت به زمانی که فرد مستخدم شرکت نبوده است. زیرا در این حالت بدون قرارداد فی مابین طرفین اثبات سخت می شود.
لازم به ذکر است که برای دریافت پاسخ دقیق تر با توجه به این که سوال واضح نیست، شما می توانید از خدمات مشاوره رایگان وینداد استفاده نمایید.
شماره تماس جهت رزرو مشاوره رایگان: 46 78 42 28 – 021
با احترام
تیم حقوقی وینداد
درود برشما وسپاس از پاسختان
متاسفانه تلفنی که مرقوم فرمودید گویا و کسی پاسخگو نیست
پیرو و تکمیل سئوال قبل واگذاری تجهیزات ولوازم کارگاهی بنیت انجام وتولید دربهای اکاردئونی بوده
امانت گیرنده طی دو سال حقوق برمبنای وزارت کار بیمه تامین اجتماعی هم بوده
اما بعداز اینکه کاروبارش میگیره نه تنها اجناس تولیدی را نمیدهد بلکه از دادن الباقی تجهیزات و وسایل تمرد مینماید
اما نقش بنده بعنوان مشاور اجرایی واداری
در این موضوع مقرر شده پیگیریهای اداری اعم از شهرداری.دادسراو استاندارد و….برای گرفتن اجناس وتجهیزات صنعتی موصوف باشد
کارفرما نیز 50% ان وسایل را قراره بعد از صدور حکم دادگاه بدوی بمن بدهند
لطفن ارشاد فرمایید تحت چه قراردادی بایشان همکاری کنم ایا ماده 10 مدنی کفایت میکند؟؟؟ایا ایشان میبایست مرا بیمه کنن؟؟؟؟
ممنون از سایت فوق العاده تان
عرض ادب و احترام
در اینجا دو حالت متصور است:
1- در صورتی که شما بخواهید کارهای اداری را از ارگان هایی نظیر شهرداری پیگیری نمایید در این صورت به یک معرفی نامه از طرف شرکت نیاز دارید
2- در صورتی که قرار بر شکایت از شخص مذکور باشد در این صورت اعضای هیئت مدیره شرکت صالح برای این امر هستند و یا اینکه شما بایستی وکیل دادگستری باشید تا بتوانید برای این امور حقوقی اقدام نمایید.
برای تکمیل توضیحات این بحث در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت.
سلام اگر کسی برای مطالبه 500 میلیون تومان از حق خود باید 7 ملیون و پانصد تومان تمبر باطل کند اگر در ابتدا این پول را نداشته باشد باید چکار کند؟
سلام،
شما می بایست ضمن طرح دادخواست اصلی، خواسته اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را نیز طرح کنید.
با احترام،
تیم حقوقی وینداد
سلام
در مورد مبلغ قرارداد اگر توضیح بدید ممنون میشم. نحوه محاسبه به چه صورت هست؟ به رشته، مقطع تحصیلی، تجربه کاری و حوزه کاری ربط دارد ولی بر چه اساسی محاسبه میشود. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
با سلام
تعیین مبلغ قرارداد تابع عرف دقیق و مشخصی نیست بلکه این امر بسته به نوع مهارت فرد مشاور و نیاز طرف مقابل می تواند از یک فرد به فرد دیگر متفاوت باشد. برای مثال ممکن است یک کارشناسی ساعتی مبلغ 500 هزار تومان را به عنوان حق مشاوره خود تعریف کند و کارشناس دیگر ساعتی مبلغ صد هزار تومان دریافت نماید.
سلام ممنون از سایت میخواستم بپرسم برای پرداخت مالیات حقوق مشاورین باید تو لیست ماهانه هم گزارش داد به سازمان امور مالیاتی حقوق ماه؟
سلام وقت بخیر
برای پرداخت مالیات لیست ماهانه وجود ندارد.
فقط با ارائه قرارداد به اداره مالیات 10% از مبلغ قرارداد بعنوان مالیات واریز و رسید آن دریافت می گردد.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
باسلام و احترام، ضمن سپاسگزاری از مجموعه سایت وینداد و پاسخگویی شما عزیزان.
بازنشسته یک نهاد عمومی غیر دولتی هستم و در حال حاضر قرار است با توجه به تجربه کاری که دارم، در شرکتی که وابسته به همان اداره می باشد با قوانین داخلی خودش، مشغول به کار شوم.
1- آیا باتوجه به حقوق کمتر از مبلغ تعیین شده اداره مالیاتی، نیاز است که مالیات کسر شود؟
2- آیا اگر مأموریتی تعلق بگیرید، حق مأموریت شامل بنده خواهد شد؟
3- بهترین قرارداد جهت دریافت حقوق( قرارداد ساعتی یا قرارداد فیکسی ) کدام مطلوب تر است؟
«دورد بر شما»
باسلام
در پاسخ به سوال مطروحه لازم به ذکر است در خصوص افراد بازنشسته که دارای تخصص در یک حرفه معین می باشند بیشتر قرارداد ارائه خدمات مشاوره ای به صورت ساعتی منعقد می گردد و 10% از پرداختی به عنوان مالیات کسر می گردد.
در صورتی که در قرارداد پیش بینی گردیده باشد در صورت اعزام به خارج از شهر محل قرارداد و ارائه خدمات مشاوره ای حق ماموریت نیز می توان پیش بینی نمود.
با احترام؛
تیم حقوقی وینداد
سلام.به تازگی تحت قرارداد مشاوره ای مشغول بکار شدم و طی ماده ای از قرارداد بیمه به ما تعلق نگرفته.پیشنهاد شما برای بیمه کردنم چیه؟ اگه آزاد بیمه کنم سابقه کار تخصصی محسوب نمیشه و فقط برای بازنشستگی خوبه.شما پیشنهادی دارید؟
با سلام
در پاسخ به سوال مطروحه لازم به ذکر است
قاعدتاً کارفرما برای بعضی امور که کارهای اجرایی نمیباشد که در قبال آن دستمزد تعیین گردد، اقدام به کارگیری خدمات مشاوره ای مینمایند که از مزایایی آن عدم پرداخت حق بیمه میباشد و چنان چه جنابعالی قصد دارید برای خود بیمه رد نمایید میتوانید به صورت خویش فرما حق بیمه خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمایید و از مزایایی بیمه خویش فرما بهرهمند گردید و لازم به ذکر است سابقه بیمه تخصصی لحاظ نمیگردد زیرا بیمه اجباری نمیباشد و فقط برای بازنشستگی و خدمات درمانی قابل استفاده می باشد.
با احترام؛
تیم حقوقی وینداد.
سلام من وظیفه بگیر مادرم هستم درصورت بیمه شدن حقوق ایشون قطع میشه کار خوبی پیدا کردم به عنوان منشی ولی کارفرمامیگه حتما باید بیمه بشی به خاطر سختگیری اداره کار من چه نوع قرداد کاری مشاوره ای میتونم ببندم که شامل حق بیمه نشه و به چه صورت باشه؟ چه چیزهایی حتما باید در قرار داد ذکر بشه که متضرر نشم
با سلام:
در پاسخ به سوال مطروحه لازم به ذکر است وظیفه بگیران که حقوق مستمری از زن دریافت نمایند به شرح ذیل می باشند:
شوهر مشروط بر اینکه اولاً تحت تکفل زن بوده ثانیاً سن او از شصت سال متجاوز باشد یا طبق نظر کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون ازکارافتاده بوده و در هرحال مستمری از سازمان دریافت نکند.
فرزندان در صورت داشتن شرایط زیر از حقوق مادرشان که فوت شده است استفاده میکنند:
الف) پدر آنها در قید حیات نبوده یا واجد شرایط مذکور در بند اول این ماده باشد و از مستمری دیگری استفاده نکند.
ب) سن آنها کمتر از هجده سال تمام باشد و یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته باشند تا پایان تحصیل و یا به علت بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون قادر به کار نباشند.
ومیزان مستمری دریافت کنندگان به شرح ذیل می باشد:
الف) میزان مستمری همسر بیمه شده متوفی معادل پنجاه درصد مستمری استحقاقی بیمهشده است و در صورتی که بیمه شده مرد دارای چند همسر دائم باشد مستمری به تساوی بین آنها تقسیم خواهد شد
ب) میزان مستمری هر فرزند بیمه شده متوفی معادل بیست و پنج درصد مستمری استحقاقی بیمه شده میباشد و در صورتی که پدر و مادر را از دست داده باشد مستمری او دو برابر میزان مذکور خواهد بود.
ج) میزان مستمری هر یک از پدر و مادر متوفی معادل بیست درصد مستمری استحقاقی بیمه شده میباشد. مجموع مستمری بازماندگان بیمه شده متوفی نباید از میزان مستمری استحقاقی متوفی تجاوز نماید هرگاه مجموع مستمری از این میزان تجاوز کند.
سهم هر یک از مستمری بگیران به نسبت کاهش داده میشود و در این صورت اگر یکی از مستمری بگیران فوت شود یا فاقد شرایط استحقاقی دریافت مستمری گردد سهم بقیه آنان با توجه به تقسیمبندی مذکور در این ماده افزایش خواهد یافت و در هرحال بازماندگان بیمه شده از صددرصد مستمری بازماندگان متوفی استفاده خواهند کرد.
منظور از مستمری استحقاقی بیمه شده متوفی مستمری حین فوت او میباشد.
در صورتی که شما مشغول به شغل حتی به صورت پاره وقت و منشی گری شوید حقوق مستمری شما قطع خواهد شد.
هرچند اگر کارفرما اسم شما را در لیست بیمه رد ننماید و با سرکشی بازرس بیمه متوجه این امر گردند.
با احترام،
تیم حقوقی وینداد.
ببخشید منو خواهرم تنها وظیفه بگیر مادرم هستیم اگر من مشغول به کار بشم و بعد بیمه برام رد بشه حقوق مادرم قطع میشه اگر من مثلا بعد یک سال یا شش ماه دوباره بیکار بشم میتونم دوباره حقوق مادر فوت شده ام را دریافت کنم من از صندوق بازنشستگی کشوری حقوق میگیرم
در سوال قبلی به بخش اول شما پرسش شما پاسخ داده شد، اما در پاسخ به نکتهی آخر اگر بتوانید که دوباره بیکار شدن خود را اثبات کنید میتوانید برای دریافت حقوق اقدام نمایید.
سلام من یک پروژه برنامه نویسی گرفتم که تو خونه کار میکنم که کارفرما خواسته من قرارداد مشاوره ای باهاش ببندم من خودم بیمه رد نمی کنم و نمیخوام ایشون هم بیمه برام رد کنن ولی چون ما بینمون قرارداد نوشته شده میگن که باید مفاصا حساب ببرم تا این قراردادی که من نوشتم رو قبول کنن و چون بیمه رد نمیکنم میگن قرارداد مشاوره ای ببندم برای من مشکلی پیش میاد
با سلام
قرارداد مشاوره نباید شامل انجام فعالیت عملی شود. در این صورت از شمول قرارداد مشاوره خارج شده و وارد حوزه قراردادهای پیمانکاری پروژه می شود. مفاصا حساب تامین اجتماعی نیز مختص قراردادهای پیمانکاری است. در صورت نگارش قرارداد مشاوره نوع فعالیت را تطبیق دهید.
با احترام تیم حقوقی وینداد
درخصوص نحوه بیمه نمودن و پرداخت به مشاور کاملاً خلاف قانون عنوان کردید اصلاح نمایید سابقه کمتر و یا بیشتر از روز را از کجا آوردید اگر کارمشاوره توسط یک نفر انجام شود مشمول قانون کار است مگر این به صورت پیمانکاری و با درنظر گرفتن کلیه شرایط کار پیمانکار به پیمانکار واگذار کرده باشید و مکلف به بیمه هستید
با سلام
ضمن سپاس از دقت نظر شما، ممکن است به دلیل نوع نگارش، مفهوم آن اشتباه برداشت شده باشد که به همین خاطر این بخش از متن به شرح زیر اصلاح گردید:
این ریسک برای شرکت وجود دارد که اگر مشاور به میزان ساعات کاری بیش از ۱۵ روز کاری در یک ماه در شرکت حاضر شود اداره کار این امر را امارهای مبنی بر شمول مقررات قرارداد کار بر این رابطه تلقی نماید.
سلام و عرض ادب.
قرارداد برای یک شرکت با کارفرما چگونه باید باشد در صورتی که وظیفه شرکت نظارت و مشاوره در اجرای محوطه سازی میباشد.
قرارداد به صورت ساعتی؟ نفر روز؟ یا … باید تکمیل شود
باسلام
با توجه به توضیحات سند مد نظر شما قرارداد پیمانکاری است. در صورت نیاز به دریافت مشاوره با وینداد تماس حاصل فرمایید.
با تشکر از راهنمائی های بی نظیر کارشناسان محترم این سایت
اگه امکانش هست بنده را راهنمائی بفرمائید :
بنده در یک کارخانه سهامی عام زیر نظر صندوق بازنشستگی کار میکردم که بازنشسته شدم و از آنجایی که در قالب مشاور تنها یک سوم ساعت کاری در هفته می توان در محل کار بصورت مشاور حضور داشت و بنده میبایست چند ساعتی را به عنوان مدرس در شرکت حضور داشته باشم ،
1-میتوان همزمان دو قرار داد تحت عناوین مشاور و تدریس نوشت
2-آیا در صورت نوشتن قرارداد مشاوره و یا تدریس و یا هر دو،بصورت رعایت یک سوم تایم کاری و دستمزد ، خللی به حقوق بازنشستگی من وارد هست یا نه
3-قابل توجه شما اینکه در این کارخانه چنین مشاور هایی در حال کارند و مشکلی برای حقوق بازنشستگیشان پیش نیامده است
با تشکر فراوان از راهنمائی هایتان
با سلام
همکاری شما با مجموعه مذکور به هر عنوانی که باشد اعم از تدریس و غیره به شرط رعایت الزامات قانونی قراردادهای مشاوره بلا مانع است.
سلام وقتبخیر
کسی که برای مثال بعنوان مشاور دریکیاز ارگان های خصوصی قرارداد مشاوره بسته است، ایا عیدی شاملایشانهم میشود؟.
سلام محمد عزیز
بله عیدی و پاداش سالیانه نیز به قرارداد مشاوره متناسب با ساعت کار مشاور تعلق میگیرد.
باتشکر
سلام برادر من به علت از کار افتادن هر 2 کلیه ازکارافتادگی از بیمه گرفته و حقوق در یافت میکنه. حالا میخاد توی شرکت خصوصی هم کار کنه ولی شرکت میگه باید برات بیمه رد بشه وگرنه تخلفه ونمیشه باهات قرارداد ببندیم. با توجه به قانون میشه بصورت مشاوره ای توی شرکت جذب بشه و براش بیمه رد نشه و حقوق از کارافتادگیشم همچنان دریافت بکنه؟
سلام
اگر از کارافتادگی به صورت کلی باشد، در صورت از بین رفتن شرایط از کارافتادگی و اشتغال مجدد به کار، مستمری قطع می گردد. در صورتی که به هر طریقی به عنوان مثال پرداخت حق بیمه سازمان تامین اجتماعی از موارد فوق آگاه شود، علاوه بر قطع مستمری از کارافتادگی کلی، مستمری های گذشته که به صورت غیرقانونی دریافت شده است، باز پس گرفته می شود.
با ااحترام
تیم حقوقی وینداد
در نهایت برای جمع بندی آیا به قراداد مشاوره بیمه تعلق میگیرد یا خیر؟
باسلام و احترام؛
بله به قرارداد مشاوره نیز بیمه تعلق میگیرد. به تناسب ساعت کارکرد مشاور بیمه تعلق میگیرد،
باتشکر،
قرارداد مشاوره با ساعت کاری مشخص منعقد شده که شامل بیمه قانون کار است.حال اداره دولتی میگوید طبق قانون حق بیمه بیکاری پرداخت نمیگنند
سلام دریافت مقرری بیمه بیکاری، مشروط به وجود شرایطی است. در صورتی که شما واجد آن شرایط باشید قادر خواهید بود از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنید.؛ از جمله اینکه حداقل بایستی 6 ماه سابقه بیمه داشته باشید، به طور غیرارادی از کار بیکار شده باشید و … .
با سلام
با یک مشاور در حال بستن قرار داد سالانه هستیم که روزی یکی دو ساعت مشاوره انفورماتیک داده و پایان ماه به تسبت کارکرد فا کتور به شرکت بدهند ایا ایشان باید در لیست بیمه باسند یا میشود ازایشان سپرده کسر کرد؟
با سلام،
اگر قرارداد با شخص حقیقی بوده و کار منحصرا توسط خودش صورت بگیرد و صرفا مشاوره باشد لازم نیست برای مشاور لیست بیمهای رد بشود. اما اگر کارکرد مشاور بیش از ۱۵ روز در ماه باشد، در این صورت به عنوان کارمند تلقی شده و باید برایش بیمه رد بشود.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
با سلام و عرض ادب…
بنده از سال 96 تا نیمه اول سال 99 با قرارداد خرید خدمت مشاوره ای در دادگستری مشغول بکار بودم اما متاسفانه بیمه نشدم و همچنین هیچگونه سنوات،پاداشی،عیدی نداشتم آیا میتوانم اداره کار شکایت کنم؟10 درصد از حقوق بنده هم به خاطر مالیات کسر میشد…لطفا جواب را به ایمیلم ارسال نمایید.با تشکر
با سلام،
افرادی که خدمات خود را به صورت مشاوره در اختیار کارفرمایان قرار میدهند و در مقابل کار ارائه شده مزد دریافت میدارند، در صورت عدم شمول مقررات استخدامی دیگری میانشان، تحت پوشش قانون کار قرار گرفته و به نسبت ساعات کار از امتیارات پیشبینی شده در این قانون و مقررات تبعی از جمله سنوات خدمت و بیمه بهرهمند خواهند بود.
مالیات قرارداد مشاوره ده درصد میباشد که در دو نسخه صادر میشود و باید نسخه دوم به مشاور تحویل گردد تا هنگام رسیدگی به عملکرد ایشان مورداستناد قرار گیرد.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
سلام ببخشید یه سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید ، من چند ساله مشاور حقوقی اداره منابع طبیعی هستم، قراردادمون به صورت حجمی است ولی در عمل من ساعتی مثل بقیه کارمندان از صبح تا ظهر کار میکنم ، چجوری میتونم یه قدم مثبت واسه اینده کاری بردارم ، بیمه پرداخت نمیشه ، میشه واسه پرداخت نکردن بیمه شکایت کنم؟
با سلام،
در صورتی که رابطه شما و کارفرما رابطه استخدامی است و میان شما قرارداد کار منعقد شده است، کارفرما موظف به پرداخت بیمه شماست و در صورت نپرداختن بیمه شما میتوانید برای شکایت به اداره کار مراجعه کنید. در غیر اینصورت، اگر قرارداد پیمانکاری میان شما و کارفرما منعقد شده است، کارفرما تکلیفی به پرداخت بیمه شما ندارد.
با احترام
تیم حقوقی وینداد