آنالیز و مشاوره رایگان راه حل مشکلات حقوقی

اگر نگران سلامت حقوقی کسب‌وکار خود هستید، فقط با یک جلسه آنالیز رایگان راه حل مشکلات حقوقیتان را از ما بخواهید.

نمونه قرارداد مشارکت استارتاپ و راه‌اندازی کسب و کار نوپا

زمان مطالعه: 3 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
از نمونه قرارداد مشارکت استارتاپ چه می‌دانید؟

از نمونه قرارداد مشارکت استارتاپ و راه‌اندازی کسب‌وکار نوپا چه می‌دانید؟ امروزه هرکسی حتی با داشتن سرمایه اندک می‌تواند کسب‌وکار خودش راه راه‌اندازی کند و شروع یک استارتاپ دیگر مختص افراد خاص نیست. در این میان ممکن است شما برای شروع کسب‌وکارتان ایده‌ای دارید ولی هیچ سرمایه‌ای ندارید یا بلعکس سرمایه دارید ولی نمی‌دانید چطور از آن بهره ببرید. بنابراین ترجیح می‌دهید در این راه با شخص دیگری همکاری و مشارکت کنید تا استارتاپ خودتان را راه‌اندازی کنید.

اما موضوع راه‌اندازی کسب‌وکار نوپا و مشارکت دیگر اشخاص در آن، همیشه به همین سادگی نیست و این فعالیت اقتصادی نیز همانند سایر فعالیت‌ها نیازمند رعایت قواعد حقوقی مختص به خود است. افراد بسیاری از این مسائل آگاه نیستند و الزامات و نکات فنی آن را نمی‌شناسند. در نهایت در جریان کار با مشکل مواجه می‌شوند یا در آخر به نتیجه‌ی دلخواه نمی‌رسند. اگر شما هم قصد تنظیم قرارداد مشارکت استارتاپ را دارید بهتر است این مطلب را بخوانید در اینجا ما به توضیح مشارکت مدنی و شراکت در استارتاپ به طور کامل پرداخته‌ایم.

مشارکت مدنی چیست؟

قرارداد مشارکت مدنی قراردادی است که از طریق آن اشخاص حقیقی یا حقوقی سرمایه (مادی یا معنوی) خود را به صورت سهم الشرکه نقدی یا غیرنقدی تقویم کرده‌اند. آنها این سرمایه را  به صورت مشاع و برای انجام کار معین در زمینه فعالیت‌های تولیدی، بازرگانی و خدماتی برای مدت محدود و به قصد انتفاع بکار می‌گیرند. قرارداد مشارکت مدنی یک توافق است در راستای کار و سرمایه اشخاص که این سرمایه می‌تواند مادی باشد یا به صورت ایده درآید.

قرارداد مشارکت مدنی با نام قرارداد مشارکت نیز شناخته می‌شود. در واقع این شراکت نامه می‌تواند میان افراد حقیقی، حقوقی، شرکت‌ها، ادارات دولتی و خصوصی بسته شود که با توجه به موضوع آن نحوه تنظیم قراردادها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود. در واقع قرارداد مشارکت مدنی شکل مرسوم نمونه قرارداد مشارکت در کار و سرمایه است که به وسیله آن افراد سرمایه‌های خود را با هم تجمیع کرده و کسب‌وکاری نو راه می‌اندازند. حال این سرمایه می‌تواند مادی باشد و یا به صورت ایده باشد. همچنین می‌تواند قرارداد مشارکت استارتاپ باشد یا مشارکت در ساخت.

اگر به دنبال شروع کسب‌وکارتان هستید و می‌خواهید یک مشارکت بی‌دردسر و بی‌دغدغه را تجربه کنید همین الان برای دریافت نمونه قرارداد شراکت مدنی اقدام کنید.

مشارکت در استارتاپ چه شرایطی دارد؟

قبل از شروع هر کاری بهتر است به طور کامل با قوانین، نکات و شرایط آن آشنا شوید تا بهتر بتوانید آن را پیش ببرید و در نهایت به نتیجه‌ی دلخواه برسید. در مورد مشارکت در استارتاپ هم بهتر است ابتدا با شرایط و نکاتی که در نمونه‌ قرارداد استارتاپ وجود دارد آشنا شوید تا دانش کافی جهت وارد شدن به این کار داشته‌باشید.

در ادامه به بررسی مهمترین شرایطی  که باید در نمونه قرارداد مشارکت استارتاپ به آن توجه کنید می‌پردازیم. اما فراموش نکنید که بهتر است برای موفقیت در شراکت، از یک قرارداد اصولی بهره ببرند. با دریافت نمونه قرارداد مشارکت استارتاپ یک مشارکت بی‌دغدغه داشته باشید.

مهم ترین شرایطی که باید در قرارداد مشارکت استارتاپ به آن توجه کنید، چیست؟

موضوع قرارداد و میزان سرمایه آن: برای شروع هر شراکتی شما به طور کامل باید بدانید بر سر چه موضوعی قرارداد می‌بندید و قصد همکاری دارید. سرمایه‌ای که به آن کار وارد می‌کنید چه میزان است و هزینه‌های کار به چه صورت محاسبه می‌شود. علاوه بر این ممکن است شما از سرمایه غیر نقدی خود برای سهیم شدن در شرکت استارتاپی استفاده کرده باشید و نیروی کار خود را در اختیار فرد قرار داده باشد.

تعهدات و بندهای قرارداد: این شرط کمک می‌کند به طور واضح مسئولیت‌های طرفین ضمن قرارداد تعیین شود. علاوه براین قسمتی از تعهدات طرفین مربوط به حقوق آنها در قرارداد است و اینکه چه مواردی باید محرمانه بماند و از چه مواردی باید محافظت شود. همچنین در قرارداد مشارکت استارتاپ همیشه این موضوع نیز درج می‌شود که طرفین قرارداد مشارکت با رقبا را ندارند و نباید خودشان نیز اقدام به راه اندازی یک شرکت مشابه کنند.

 مدت زمان قرارداد: در همه‌ی قراردادها زمان امر مهمی است چرا که اگر زمان دقیق مشخص نشود کار روی روال و طبق برنامه پیش نمی‌رود واین آغاز اختلافات و مشکلات خواهد شد. درضمن باید برای هر پروژه‌ای برنامه‌ای تعیین شود و مشخص شود تا این زمان قرار است چه مرحله از کار پیشرفت کرده باشد تا سود و ضرر طرفین هم تعیین شود.

شرایط فسخ قرارداد: هر قراردادی ممکن است با به وجود آمدن شرایطی دیگر امکان ادامه دادن نداشته باشد. لازم است که در قرارداد این شرایط خاص و موقعیت‌های ویژه تعیین شود. به علاوه بهتر است مبلغی را به عنوان جریمه و خسارت در نظر بگیرید که در صورت مشکل هر یک از طرفین  آن را پرداخت کنند.

چه مواردی در قراداد مشارکت استارتاپ ذکر می‌شود؟

هنگام نوشتن قرارداد مشارکت در کسب‌وکار، این نکات باید در متن قرارداد ذکر گردد:

  • عنوان قرارداد
  • مشخصات طرفین قرارداد
  • موضوع قرارداد
  • مبلغ سرمایه گذاری
  • سهم افراد در سرمایه گذاری
  • سهم افراد در سود و زیان
  • وظایف طرفین
  • حقوق طرفین
  • مدت زمان قرارداد
  • مکان اجرای قرارداد
  • تعیین جریمه در صورت عدم پایبندی به تعهدات از سوی هر یک از طرفین
  • تضمین ها
  • حل و فصل اختلافات
  • اصلاح قرارداد
  • محرمانگی
  • خاتمه قرارداد
  • تعداد صفحات و نسخ و ضمائم و پیوست ها

اگر در تنظیم قرارداد مشارکت استارتاپ مشکل دارید می‌توانید سوال خود را از مشاور حقوقی متخصص در زمینه امور قراردادها پرسیده و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

در مورد قرارداد مشارکت در استارتاپ هنوز سوالی دارید؟

تمامی کسب‌وکارهای در ابتدای کار برای راه‌اندازی و توسعه باید از مسائل حقوقی آگاه باشند. با شروع یک استارتاپ و سوددهی بالای آن در ادامه ، بدیهی است که مسائل دیگری بروز کرده و باعث شود که مشکلاتی که بیشتر در زمینه حقوقی هستند به وجود بیاید. به همین خاطر باید از همان ابتدا به فکر داشتن یک مشاور حقوقی در کنار تیم‌تان باشید. در این راستا شما هم اگر در زمینه راه‌اندازی و مشارکت در استارتاپ و یا سرمایه‌گذاری در این حوزه تجربه‌ای دارید می‌توانید با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید و اگر سوالی در این خصوص دارید. سوال خود را در مورد حقوق استارتاپ‌ها بپرسید تا کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان پاسخ دهند.

3/5 - (2 امتیاز)
دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات

نوشته های مرتبط