در حال حاضر نمایشگاههای مختلفی در اقصی نقاط جهان جهت فروش یا معرفی کالا و خدمات برگزار میگردد. این نمایشگاهها مخاطبان بسیاری را به دلایلی مانند حضور بسیاری از برندها، صرفه جویی در زمان، وجود برخی از تخفیفها و غیره به سمت خود جذب مینماید. از این رو غرفه که رکن اصلی نمایشگاه محسوب میشود و قراردادهای مرتبط با آن مانند قرارداد مشارکت برپایی غرفه، دارای اهمیت بسیاری است.
در این مطلب قصد داریم تا نکات مربوط به قرارداد مشارکت برپایی غرفه که در زمره قراردادهای مشارکت قرار میگیرد و نمونهای از آن را مود بررسی قرار دهیم.
غرفه چیست و برگزاری آن چه نکاتی دارد؟
توجه نمایید که یکی از روشهای تقویت صادرات و بهبود وضعیت تبلیغات و بازاریابی کالا و خدمات، برگزاری نمایشگاهها است.
در صنعت نمایشگاهی نیز، غرفهداران عقده دارند که به منظور ارائه تصویری صحیح و جذاب از کالا یا خدمات، لازم است اقداماتی جهت جذب و درگیر نمودن بازدید کنندگان از غرفه صورت گیرد. با این توضیح میتوان بیان داشت که غرفه در نمایشگاه چنان جایگاه مهمی دارد که در واقع به عنوان کارت شناسایی غرفهداران است.
از نظر لغوی واژهٔ غرفه در فرهنگ معین به عنوان اتاق یا قسمتی مجزا از یک سالن تعریف شده است.
اما از بعد اصطلاحی غرفه عبارتست از ترکیبی احاطه کننده برای محل نمایش یا مکانی برای فروش کالا و ارائه خدمات. در واقع غرفه ماحصل کار تمامی نیروها و هزینههایی است که برای حضور در نمایشگاه صورت گرفته.
در این رابطه باید بیان داشت که یک غرفهٔ موفق دارای ویژگیهایی است که مهمترین آن شامل موارد ذیل است:
به طور خلاصه یک غرفه باید دارای ویژگیهایی باشد که مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
۱- جذابیت بصری
۲- وجود هارمونی با نوع کالاها یا خدمات معرفیشده
۳- موقعیت مکانی مناسب
با این توضیح، مشخص گردید که غرفه دارای اهمیت بسزایی در یک نمایشگاه است و برپایی صحیح آن تأثیر بسیاری بر موفقیت یک کسب و کار دارد.
بنابراین توصیه میشود حتماً برای برپایی غرفه با افراد متخصص مشورت و همکاری نمایید. یکی از روشهای همکاری برای برپایی غرفه، انعقاد قرارداد مشارکت برپایی غرفه است که در ذیل به بررسی آن میپردازیم.
نمونه قرارداد مشارکت برپایی غرفه
ماده یک: مقدمه و طرفین قرارداد
ماده دو: موضوع قرارداد
ماده سه: مدت قرارداد
ماده چهار: شرایط و تعهدات طرفین قرارداد
ماده پنج: نحوه تقسیم درآمد
ماده شش: حدود مسیولیت طرفین
ماده هفت: تعهدات شرکاء
ماده هشت: ترتیبات تقسیم سود و عواید حاصله
ماده نه: فورس ماژور
ماده ده: ضمانتاجرای نقض تعهدات
ماده یازده: میزان سرمایه شرکاء
ماده دوازده: نسخ قرارداد
اگر شما نیز به دنبال انعقاد قرارداد مشارکت برپایی غرفه هستید، میتوانید نمونه قرارداد مشارکت برپایی غرفه را از بانک قراردادها وینداد دریافت کنید.
مهمترین نکات قرارداد مشارکت برپایی غرفه
۱. شما میتوانید با توافق طرف مقابل شرط نمایید که اگر بنا به دلایلی در مدت اعتبار قرارداد غرفههای احداث شده فاقد بهره بردار باشد برگزارکننده، حق واگذاری آن را دارد و شریک هیچ گونه اعتراضی نداشته و آن چه صرفاً ملاک احتساب است مبالغ واریز شده به حساب پیشبینی شده در قرارداد است.
۲. توصیه میشود در قرارداد ذکر نمایید که هر یک از شرکاء، حق دسترسی به اسناد مالی و دفاتر طرف مقابل یا مجری را جهت بررسی و نظارت بر میزان درآمد حاصله مشارکت را دارد و اسناد مورد نیاز را مجری در اختیار نماینده معرفی شده از سوی شریک خواهد گذاشت.
۳. همانند تمامی قراردادهای مشارکت مدنی، در قرارداد مشارکت برپایی غرفه نیز وجود مدت اعتبار ضروری است.
۴. این قرارداد ممکن است میان اشخاص حقیقی یا حقوقی منعقد شود. به عنوان مثال ممکن است یک طرف قرارداد که برگزارکننده است شخص حقیقی باشد و طرف دیگر اداره دولتی یا شرکت خصوصی و بالعکس.
۵. یکی از مواردی که در قراردادهای برپایی غرفه درج میشود این است که حق واگذاری غرف و معرفی بهره بردار و انعقاد قرار داد با اشخاص ثالث و اخذ مجوز و تخلیه آن مطابق لایحه راجع به نحوه واگذاری اماکن و میادین و غرفهها مصوب 10/5/1358 شورای انقلاب و اصلاحات بعدی و لایحه قانونی مستثنی شدن شهرداری تهران در واگذاری از عرصه و اعیان از شمول قانون موجر ومستاحر مصوب 31/2/1359 شورای انقلاب با شرکت میباشد.
۶. نکتهٔ مهم دیگری که در زمان انعقاد این قرارداد بایستی بدان توجه داشته باشید این است که حتماً بخشی را به نحوه و درصد تقسیم سود میان طرفین قرارداد اختصاص دهید.
نتیجهگیری
در نهایت باید بیان داشت که امروزه نمایشگاهها به عنوان مهمترین مراکز معرفی کالا یا خدمات در نظر گرفته میشوند و غرفهها اصلیترین بخش یک نمایشگاه هستند.
بدین منظور در صورتی که قصد برپایی غرفه را دارید حتماً از افراد خبره مشورت گرفته یا با آنها همکاری نمایید. بدین منظور توصیه میشود قراردادی تحت عنوان قرارداد مشارکت برپایی غرفه منعقد نمایید.
در صورتی که با مطالعه مطالب فوق کماکان سؤال یا ابهامی در ذهن دارید، میتوانید با رجوع به بخش مشاوره تلفنی، با تیم حقوقی وینداد در ارتباط باشید.

0 دیدگاه