زمینهای زیادی در سطح کشور وجود دارند که از نظر نوع خاک برای کشاورزی مناسبند اما به دلیل پستی بلندیها و ناهواریهایی در زمین وجود دارد امکان انجام کشاورزی در آنها نیست. اما راهی برای تبدیل این نوع از زمین به زمین مناسب کشاورزی وجود دارد که آن، تسطیح زمین یا رگلاژ از طریق تنظیم نمونه قرارداد پیمانکاری زمین، کشاورزی، مزارع است.
اکثر زمینهای کشاورزی تازه احداث شده برای آمادهسازی مراحل مختلفی را پشت سر گذاشتند که اولین مرحلهٔ آن تسطیح زمین است. این امر که کاری تخصصی محسوب میشود توسط شرکتهای بزرگ پیمانکاری تسطیح زمین که نیروی انسانی متخصص و ماشین آلات مربوطه را در اختیار دارند انجام میگیرد. کارفرمایان و متقاضیان انجام عملیات تسطیح زمین بعد از انجام مذاکرات لازم با شرکتهای پیمانکاری اقدام به نوشتن قرارداد تسطیح زمین میکنند که مهمترین سند همکاری طرفین است.
اگر در مورد انواع قرارداد پیمانکاری خدمات مثل قرارداد حمل و نقل، قرارداد جمع آوری زباله، قرارداد اجاره لیفتراک، قرارداد اجاره جرثقیل و قرارداد حمل قیر مذاب سوالی دارید روی لینک آن کلیک کنید.
در ادامه در مورد این عملیات اجرایی و قرارداد تسطیح زمین صحبت خواهیم کرد.
عملیات تسطیح زمین برای کشاورزی و مدیریت مزارع چیست؟
عملیات تسطیح زمین که به موجب تنظیم نمونه قرارداد تسطیح زمین و یا قرارداد کشاورزی، مزارع صورت میگیرد که شامل خاکبرداری، پرکردن حفرهها، برداشتن قلوه سنگها، زاویهدهی و نهایتاً هموارسازی زمین است. صاف کردن زمین به منظورهای مختلفی انجام میگیرد برای مثال برای زهکشی، ساختمانسازی، لولهکشی و کشاورزی.
تسطیح زمین به منظور کشاورزی از آن جایی که قرار است زمین را برای کشت، شخم زدن و سپس برداشت محصول آماده کند حساسیت خاصی دارد و باید با دقت انجام شود. برای انجام این کار ابتدا نقشههای مختلف زمینی و هوایی از زمین گرفته میشود و سپس با توجه به نوع کاربری زمین نقشهٔ تسطیح زمین با استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری کشیده میشود و با کمک مهندسان عمران و راهسازی عملیات با ماشین آلات تسطیح زمین آغاز میشود.
با توجه به امکاناتی که قرار است در زمین اجرایی شوند میتوان همزمان با عملیات خاکبرداری و تسطیح زمین عملیاتهای دیگر مثل گود برداری، زهکشی، کانالکشی و غیره نیز در زمین انجام شود. پس کارفرما که مدیریت مزارع و زمینهای کشاورزی را بر عهده دارد موظف است با آگاهی کامل نسبت به کاربری زمین و آیندهنگری، اطلاعات کافی در مورد زمین را به پیمانکار داده و پیمانکار نیز با حساسیت کافی و استفاده از به روز ترین امکانات و فناوریها دست به عملیات اجرایی بزند.
شروع همکاری کارفرما و پیمانکار امکان پذیر نیست مگر این که توافقات دو طرف در این همکاری مستند شود و بهترین سند در این رابطه قرارداد است. در ادامه با جزئیات و نکات نمونه قرارداد پیمانکاری زمین، کشاورزی، مزارع بیشتر آشنا خواهید شد.
قرارداد پیمانکاری چیست؟ و قرارداد پیمانکاری تسطیح زمین چه نکاتی دارد؟
طبق ماده 2 قانون شرایط عمومی پیمان، قرارداد یا موافقتنامه سندی ست که مشخصات اصلی پیمان مثل موضوع قرارداد، مشخصات طرفین، مدت قرارداد، دستمزدها و غیره در آن ذکر شده است. قرارداد پیمانکاری انواع مختلفی دارد مثل قرارداد پیمانکاری ساختمانی، خدماتی، تجارتی و بازرگانی و غیره.
هر قرارداد پیمانکاری بسته به موضوع آن و خواست طرفین میتواند بندها و جزئیات مختلفی داشته باشد با این حال برخی بندهای قرارداد ضروری ست که باید با دقت مورد مذاکره و توافق قرار گیرند. از جمله قراردادهای مهم در این زمینه قرارداد راهسازی، قرارداد پیمانکاری امانی و قرارداد پیمانکاری فضای سبز است.
مفاد نمونه قرارداد تسطیح زمین
- مشخصات طرفین: کارفرما و پیمانکار ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشند که در هر صورت ذکر مشخصات کامل طرفین لازم است.
- موضوع نمونه قرارداد پیمانکاری زمین، کشاورزی، مزارع : توضیح مختصر از عملیاتی ست که قرار است انجام شود.
- نوع کارگاه و تجهیزات و محل انجام کار: کارفرما باید تجهیزات اولیهٔ محل انجام کار مثل کانکس، روشنایی، غذا و تدارکاتی را که پیمانکار نیاز دارد تأمین کند و پیمانکار میتواند تا زمانی که تمام امکانات توافق شده آماده نشدهاند، کار را شروع نکند.
- مبلغ قرارداد و نوع پرداخت آن: طرفین باید پیش از شروع کار با انجام محاسبات لازم، مبلغ قرارداد را به طور کلی و جزئی مشخص کرده و نوع پرداخت را تعیین کنند؛ مثلاً قسطی، نقدی، پیش پرداخت و غیره.
- مدت نمونه قرارداد پیمانکاری زمین، کشاورزی، مزارع : مدت قرارداد زمانیست که پیمانکار موظف است کار را به پایان برساند و در صورت تأخیر بدون عذر موجه، جریمه خواهد شد.
- خسارت تأخیر: هرکدام از طرفین ممکن است با انجام ندادن تعهدات خود تأخیر کنند و ملزم به پرداخت خسارت شوند.
- نظارت بر انجام کار:. طبق قرارداد کارفرما میتواند با توافق پیمانکار شخصی را به عنوان مهندس ناظر که نمایندگی کارفرما را بر عهده دارد در کنار پروژه قراردهد تا گزارشهای لازم را به کارفرما ارائه دهد.
- تجهیز و برچیدن کارگاه: طبق ماده 12 شرایط عمومی پیمان طرفین باید توافق کنند چه کسی امکانات اولیهٔ محل کار را تأمین کرده و پس از پایان کار تجهیزات را به شکل مناسب جمعآوری کند.
- تعهدات پیمانکار و کارفرما: این بند یکی از مهمترین بندهای قرارداد است که تنها با توافق طرفین کامل میشود و به وظایف دقیق پیمانکار و کارفرما میپردازد.
- مالیات و بیمه در نمونه قرارداد پیمانکاری زمین، کشاورزی، مزارع : کارفرما و پیمانکار باید توافق کنند که چه فردی مالیات و بیمههای مربوط به پروژه را وفق قانون کار ایران بپردازد.
- موارد تعلیق و فسخ قرارداد: طبق این بند مواردی که با محقق شدن آنها طرفین میتوانند به طور یکطرفه قرارداد را فسخ کنند مشخص میشود.
- نحوهٔ حل اختلاف: داوری، دادگاه، دادرسی اختصاصی، سازش و غیره از روشهای حل اختلافند که با توافق طرفین یکی از آنها به عنوان روش حل اختلاف انتخاب خواهد شد.
- موارد فورس ماژور: وقایعی که بروز آنها از کنترل طرفین خارج است و باعث ایجاد تأخیر یا خسارت در پروژه میشوند مثل بلایای طبیعی.
به نمونه قرارداد تسطیح اراضی کشاورزی نیاز دارید؟
برای نوشتن نمونه قرارداد تسطیح اراضی نیاز به دانش حقوقی در این زمینه است تا بتوان قراردادی استاندارد و اصولی در اختیار داشت. دردسرهایی که داشتن قرارداد ناقص و نامناسب برای پیمانکاران و کارفرمایان ایجاد کرده نشان میدهد که بهترین راه برای دوری از دادگاه و هزینههای ناشی از آن سپردن قرارداد به متخصص آن است.
وینداد با تجربهای که در زمینهٔ نوشتن قرارداد به کمک کارشناسان حقوقی کسب کرده میتواند قرارداد مورد نظر شما را در کوتاهترین زمان و بهترین کیفیت در اختیار شما گذارد. پس در صورت نیاز به قرارداد پیمانکاری تسطیح زمین به بانک قراردادهای وینداد سری بزنید و در صورت داشتن هر گونه سؤال با کارشناسان حقوقی ما تماس بگیرید.