نمونه قرارداد پیمانکاری تولید قطعه و نکات تنظیم قرارداد

زمان مطالعه: 3 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
نمونه قرارداد پیمانکاری تولید قطعه و محصول + نکات تنظیم قرارداد
دیدگاه و تجربیات شما برای ما ارزشمند است!

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

در ابتدا باید بیان نمود که تولید قطعه و محصول مبحثی بسیار حیاتی در حوزه صنعت بوده که سابقه‌ای بسیار طولانی‌تر از بسیاری از صنایع دیگر دارد. حقیقت آن است که با افزایش جمعیت و از طرفی گشترش نیاز مردم، تمایل سرمایه گذاران نیز برای تولید قطعات و محصولات مختلف افزایش یافت. قرارداد پیمانکاری تولید قطعه، یکی از مهمترین و اساسی‌ترین قراردادهای پیمانکاری خدمات بوده و این قرارداد، قراردادی است که میان کارفرما و پیمانکار با هدف تولید محصول و قطعه‌ای مشخص در بازه زمانی معین با هزینه‌ها و درامدی مشخص و معین منعقد می‌شود.

یکی از اصول قرارداد فوق آن است که کارفرما و پیمانکار هردو باید طی بازه زمانی تولید قطعه و محصول مورد نظر به مفاد قرارداد منعقد شده فی مابین متعهد باشند و به عبارت دیگر این قرارداد برای هر دو طرف سندیت دارد. این قرارداد درکنار قراردادهایی مانند قرارداد خدمات تاسیساتی، قرارداد پیمانکاری تک نفره و قرارداد پیمانکاری خدمات رستوران که برای انجام امور داخلی رستوران باشد، می‌توانند کمک کننده باشند.

ما در این مطلب برانیم تا به بیان مفاد قرارداد قطعه سازی و نکات حقوقی آن بپردازیم. پس همراه ما باشید.

قرارداد پیمانکاری تولید قطعه چیست؟

قرارداد پیمانکاری تولید قطعه، قراردادی است که بر اساس آن کارفرما مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و اقدامات را  تحت یک شرایط خاص به شخصی حقیقی یا حقوقی به عنوان پیمانکار تولید قطعه و محصول واگذار می‌کند.

به عبارت دیگر، قرارداد پیمانکاری خدمات به تنظیم روابط میان کارفرما و پیمانکار مربوط بوده و موضوع این قرارداد الزاماً تولید قطعه و محصولی با در نظر گرفتن تمامی شرایط مدنظر کارفرما می‌باشد. همچنین رعایت مقررات مربوط به قانون کار ایران نیز در این قرارداد لازم‌الرعایه است.

نمونه قرارداد پیمانکاری تولید قطعه

عنوان قرارداد

ماده ۱-مشخصات طرفین

ماده ۲- موضوع قرارداد

ماده ۳- مدت قرارداد

ماده ۴- مبلغ قرارداد

ماده ۵- نحوه پرداخت مبالغ

ماده ۶-مشخصات فنی

ماده ۷- تعهدات کارفرما در قرارداد

ماده ۸-تعهدات پیمانکار در قرارداد

ماده ۹- اجناس مصرفی در تولید

ماده ۱۰- نکاتی که باید در تولید قطعه و محصول مورد نظر رعایت شود

ماده ۱۱- فسخ قرارداد

ماده ۱۲- سایر موارد

ماده ۱۳- حل اختلاف/ داوری

ماده ۱۴-نسخ قرارداد

امضا/اثرانگشت کارفرما

امضا/اثرانگشت پیمانکار

به خاطر داشته باشید که اگر شما نیز در سدد انعقاد قرارداد فوق هستید، می‌توانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری تولید قطعه، قراردادی مختص خودتان را با رعایت تمام نکات و شروط مدنظرتان داشته باشید.

نکات قرارداد پیمانکاری تولید قطعه و محصول

نکته ۱-در طول مدت پابرجایی قرارداد و یا حتی پس از آن، پیمانکار نسبت به حفظ و نگهداری اطلاعات و اسناد مربوطه که در اختیار ایشان قرار می‌گیرد، مسئول می‌باشد.

او نباید تحت هیچ شرایطی اطلاعات، مدارک و دانش فنی‌ای که توسط کارفرما در اختیار ایشان گذاشته می‌شود را فاش نماید.

نکته ۲-پیمانکار موظف است تا موضوع قرارداد را برابر نمونه شاهد تأیید شده توسط کارفرما، و باکیفیت مطلوب تولید و تحویل نماید.

نکته ۳-از اساسی‌ترین نکات قرارداد پیمانکاری تولید قطعه آن است گاها شخص سازنده قطعه و یا محصول دارای ارزش است و به عبارتی مهم است که چه شخصی این محصولات را تولید می‌نماید، در این حالات، پیمانکار در غیاب و نبود خویش، موظف است فردی متخصص و مسئول را به عنوان نماینده خود و مدیر پروژه تعیین نماید و با تاییدکارفرما به انجام ادامهٔ کار بپردازد.

نکته ۴-اگر قالبی از سوی کارفرما برای تولید بطور امانی به پیمانکار تحویل داده شود, پیمانکار باید در حفظ و نگهداری آن تمام تلاش و مساعی لازم را مبذول نماید.

این بدین معناست که جبران تمام خسارت‌های ناشی از بی دقتی در امر تولید به عهده پیمانکار خواهد بود.

نکته ۵-عموماً در قرارداد فوق اینگونه درج می‌گردد که تمامی عوارض و حقوق دولتی به عهده پیمانکار بوده و کارفرما در این خصوص مسیولیتی نخواهد داشت.

نکته ۶-بخاطر داشته باشید که شخص پیمانکار در مقابل هر گونه قصور، بی مبالاتی، بی توجهی به نکات ایمنی از سوی پرسنل خویش در مقابل کارفرما مسئول می‌باشد.

نکته ۷-باید صراحتاً در قرارداد نگاشته شود که کارفرما به ازای تحویل چند تیراژ از قطعات و محصولات مورد قرارداد موظف است تا هزینه مربوطه به پیمانکار پرداخت نماید؟

در حقیقت باید دانست که پرداخت به موقع مطالبات پیمانکار، از اساسی‌ترین وظایف کارفرما در قرارداد فوق است.

نکته ۶-پیمانکار در مقابل کارفرما به ازای هر پیامد ناشی از تأخیر، ضعف عملکرد، سستی و بی‌مبالاتی، نقض قرارداد و قصور و…مسیولیت مطلق دارد.

سخن آخر

در نهایت باید بیان نمود که در صده اخیر، صنعت رشد بسیار خوبی داشته است و این امر لزوم تولید قطعات و محصولات صنعتی را در شرکت‌ها افزایش داشته است.

قرارداد قطعه سازی از اساسی‌ترین قراردادهایی است که زمینه صنعت و تولیدات منعقد می‌گردد و قرارداد پیمانکاری تولید قطعه مانند هر قرارداد دیگری دارای نکات حقوقی بسیاری است و از این رو توصیه می‌شود تا پیش از انعقاد و امضای آن، با افراد متبحر مشورت نموده و نسبت به مفاد و نکات حقوقی آن آگاهی پیدا نمایید.

از مهم‌ترین و حرفه‌ای‌ترین اقداماتی که باید قبل از راه‌اندازی کسب‌وکارتان انجام دهید این است که نمونه قرارداد مذکور را حتما از بانک نمونه قرارداد تهیه کنید.

به این مطلب امتیاز دهید!
اشتراک‌گذاری:

مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات