مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

کاوه متمادی

8 سال پیش

بیمه کارمند با هزینه خودش

اگر کارمندی در قرارداد کار به صورت 20 روز ساعت کاری داشته باشد و به همین تعداد روز هم حقوق متناسب با قانون کار دریافت کند.آیا اگر بیمه این فرد به جای ۲۰ روز, به درخواست خودش ۳۰ روزه رد شود و او مابقی آن ۱۰ روز را پرداخت کند. این روند مشکل حقوقی دارد؟ و چطور می توان این مورد را در قرارداد کار اضافه کرد؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

8 سال پیش

با سلام 

نکته ای که شما بدان اشاره فرمودید خلاف قانون است و امکان اضافه شدن آن در قرارداد کار هم وجود ندارد. باید بررسی به عمل بیاورید که آیا می توان این 10 روز را به صورت خویش فرما رد کرد یا خیر که البته احتمال این امر هم ضعیف است.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

مریم صدر

1 ماه پیش

تغییر نام طرف دعوی در دادنامه

سلام و عرض ادب،
من اخیراً یک شکایت در اداره کار از یک شرکت و کارفرمای آن ثبت کرده بودم. در جلسات رسیدگی، کارفرما در هیچ‌کدام از جلسات حاضر نشد. بعد از مدتی، رأی صادر شد و دادنامه در سایت اداره کار به نام شرکت ثبت گردید. من به این رأی اعتراض کردم، اما بعد از مدتی متوجه شدم که مدیر شرکت نیز به رأی اعتراض زده و دلیل اعتراض خود را اینطور اعلام کرده که چرا شکایت علیه مدیریت ثبت شده است.
نکته عجیب این بود که وقتی دادنامه را دوباره دانلود کردم، دیدم که نام طرف دعوی تغییر کرده و به جای نام شرکت، نام مدیر شرکت به عنوان طرف دعوی ثبت شده است.

به اداره کار مراجعه کرده و هر دو سند را نشان دادم. با این حال گفته شد که چنین تغییری در دادنامه غیرممکن است.
با توجه به این که می‌دانم کارفرما مخالف خورده شدن حق من بوده، اما به دلیل ضعف مدیریتی نمی‌توانسته به طور مستقیم مانع از رأی شود، احتمال می‌دهم که مدیریت شرکت به طریقی با مسئول ثبت در اداره کار (که متاسفانه بسیار هم شخص بددهن و نالایق بودند) تبانی کرده باشد تا اسم طرف دعوی تغییر کند و مدیر خود را به جای کارفرما معرفی کند و در جلسات حضور یابد.
سوال من این است:
آیا ممکن است چنین تبانی‌ای در اداره کار رخ دهد که به طور عمدی نام طرف دعوی از شرکت به مدیر تغییر کند؟
اگر چنین تغییراتی غیرقانونی است، چگونه باید آن را پیگیری کنم و چه اقداماتی باید انجام دهم؟

پروفایل کاربر

Reza Hoseini

6 سال پیش

قرارداد ساعتی منشی

یه منشی بصورت پاره وقت استخدام کردم.
ماهیانه ساعت های متفاوت کار می کند. (بین ۸۰ الی ۱۵۰ ساعت )
مدرک زیر دیپلم دارد.
امور پذیرش کلینیک پزشکی را انجام می دهد.
۱-حقوق و مزایای قانون کار چگونه به وی تعلق میگیرد؟؟
۲-این چند ماه بیمه را کامل براش رد کردم ولی حقوق را توافقی ساعتی ۱۰ تومن بهش میدیم. بیمه نیازی هست کامل رد بشه؟؟؟
۳- حقوق و مزایا(حق مسکن، اولاد، بن، عیدی و سنوات، مرخصی) اگر به وی تعلق می گیرد چگونه برای وی محاسبه کنیم؟؟

پروفایل کاربر

حمیدرضا شعبان پور

8 ماه پیش

پرداخت حق سنوات با تاخیر

پرداخت حق سنوات





درود براساس ماده 24 قانون کار کارفرما مکلف به پرداخت حق سنوات در پایان سال براساس آخرین حقوق می باشد حال اگر کارفرما دوماه بعد از گذشت سال جدید اقدام به پرداخت حق سنوات نماید آیا باید براساس آخرین حقوق دریافتی درسال جدید سنوات را پرداخت نماید یا براساس آخرین حقوق سال گذشته؟







رای وحدت رویه شماره 858 – ۱۴۰۳/۱۱/۲۳ هیات عمومی دیوان عالی کشور

نظر به اینکه عبارت (دین از نوع وجه رایج) در صدر ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹، اطلاق داشته و شامل هر نوع دین که بر ذمه مدیون است، می گردد لذا در مواردی که کارفرما به موجب رأی صادره از هیات تشخیص یا هیأت حل اختلاف مستقر در اداره کار و امور اجتماعی به پرداخت دین در حق کارگر محکوم شده و با مسجل شدن دین، از تادیه آن امتناع کرده باشد، با لحاظ سایر شرایط مقرر در ماده مذکور از تاریخ قطعیت رای، کارگر استحقاق دریافت خسارت تأخیر تأدیه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام میگردد را دارد.



بنا به مراتب رأی شعبه ۵۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران تا حدی که با این نظر انطباق دارد با اکثریت قاطع آراء اعضای هیات عمومی، صحیح و منطبق با موازین قانونی تشخیص داده شد.



این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور دادگاه ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است.



با توجه به موارد مطروحه حق سنوات براساس کدام آخرین حقوق باید پرداخت شود؟