مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

محمدحسین رحمانی

واریزی اشتباهی پول

حسابدار مغازه ای به اشتباه مبلغ اضافی به حساب یک بستانکار واریزکرده واو مبلغ را برنمیگرداند،چه بایدکرد؟ایا صاحب میتواند مبلغ اضافی را از حسابدار طلب کند؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

فاطمه حسینقلی‌لو

3 سال پیش

سلام

در هنگام کارت به کارت کردن اشتباه پول بهترین و ساده ترین راه برای پس گیری پول این است که به بانک رفته و اطلاعات ارتباطی آن فرد را از بانک درخواست نمایید.معمولا در این مواقع، شعبه ی بانک با شما همکاری می کند، ولی اگر شعبه ای به علت حفظ حریم خصوصی مشتریانش حاضر به این کار نشد، می توانید از کارکنان شعبه بخواهید که خودشان با آن فرد گیرنده تماس گرفته و درخواست برگرداندن پول را نمایند.حال اگر بعد از برقراری ارتباط، شخص حاضر به استرداد و برگرداندن پول نشد، تکلیف چیست؟

در رابطه با موضوع کارت به کارت کردن اشتباه پول و حکم آن طبق ماده ی 301 از قانون مدنی ایران باید گفت: چنانچه فردی چیزی را که استحاق دریافت آن را نداشته، عمدا یا به اشتباه دریافت نماید؛ بایستی طبق قانون آن چیز را به مالکش تسلیم نماید. همچنین طبق ماده ی 303 از قانون مدنی، چنانچه شخصی مالی را که مستحق گرفتن آن نبوده است را دریافت نماید، ضامن اصل مال و منافع آن می باشد.بنابر این فرد مالباخته می تواند به دادگاه یا شورای حل اختلاف مراجعه نموده و با استناد کردن فیش های واریزی خود، نسبت به برگرداندن وجه خود اقدام نماید.حال اگر فرد گیرنده، در این زمان اقدام به برداشت پول نماید، ممکن است که به خیانت در امانت محکوم گردد که البته این تصمیم به عهده ی قاضی دادگاه خواهد بود.

با احترام

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

حمیدرضا احمدی

ابطال تقسیم نامه ارثی

سلام. دایی بنده با فریب از مادرم امضا و اثر انگشت گرفته. چون مادرم بی سواد بوده و متن تقسیم نامه زمین را هم براش نخوانده. مادرم همینجوری امضا کرده رفته. بهش یه قول دیگه دادن یه چیز دیگه نوشتن تو تقسیم نامه. رفتیم دادگاه برای انحصار وراثت بالاخره بعد از چند نظر کارشناسی قاضی حکم داد تا وقتی تقسیم نامه به قوت خود باقی است این دعوا قابل استماع نمی باشد. الان سوال من اینه آیا می‌شود آن تقسیم نامه را باطل کرد؟ به دلیل فریب و سو استفاده از بی سوادی شخص. شاهد هم وجود داره و میتونه در این رابطه شهادت بده. در ضمن در تقسیم نامه قید کردند که طبق سفارش مرحوم پدر بزرگ بنده این مقدار زمین به مادر من تعلق می‌گیرد. آیا می‌شود این را وارد هبه نامه کرد؟ چون ما مدرک مکتوبی نداریم که پدربزرگ ما به مادرم زمین داده فقط زبونی بین همه گفته. خودشون هم در تقسیم نامه اقرار کردند و البته شاهد هم داریم. یعنی بجز سفارش پدر بزرگ بنده هیچ چیز دیگری به مادرم ندادند. آیا امکان ابطال این تقسیم نامه وجود دارد؟ با تشکر.

پروفایل کاربر

حسین نعیمی

انتقال پارکینگ

آیا میتوان پارکینگ سند خونه ای که در رهن بانک است انتقال داد؟

پروفایل کاربر

نعمت غلامی

خرید وفروش ملک معاوضه ای

سلام نزدیک ۳ سال پیش خانه ام را با خانه ای معاوضه کدم وچون ارزشش بالتر بود مقداری پول دریافت کردم وقتی برای دریافت سند رسمی اقدام کردم متوجهشودم که فروشنده سرمون کلاه گذاشته زیرا ملک فروخته شده به بنده زمینش مقداریش اوقافی ومقداری مال مسکن وشهرسازی میباشد واوقافی بودن وشهرسازی بودن ملک را کارشناس دادگستری تایید مینماید وفروشنده تعهد کرده که بلا مانع از تمام ادارات از جمله اوقاف وشهرسازی را گرفته وتسویه نماید اما به تعهداتش عمل نمیکن وباتوجه به مستحق الغیر بودن ملک میتوان ابطال معامله را کرد درصورتی که تمام خیارات را از خود بدون اگاهی ساقط کرده باشیم