وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

محمدحسین رحمانی

واریزی اشتباهی پول

حسابدار مغازه ای به اشتباه مبلغ اضافی به حساب یک بستانکار واریزکرده واو مبلغ را برنمیگرداند،چه بایدکرد؟ایا صاحب میتواند مبلغ اضافی را از حسابدار طلب کند؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

فاطمه حسینقلی‌لو

3 سال پیش

سلام

در هنگام کارت به کارت کردن اشتباه پول بهترین و ساده ترین راه برای پس گیری پول این است که به بانک رفته و اطلاعات ارتباطی آن فرد را از بانک درخواست نمایید.معمولا در این مواقع، شعبه ی بانک با شما همکاری می کند، ولی اگر شعبه ای به علت حفظ حریم خصوصی مشتریانش حاضر به این کار نشد، می توانید از کارکنان شعبه بخواهید که خودشان با آن فرد گیرنده تماس گرفته و درخواست برگرداندن پول را نمایند.حال اگر بعد از برقراری ارتباط، شخص حاضر به استرداد و برگرداندن پول نشد، تکلیف چیست؟

در رابطه با موضوع کارت به کارت کردن اشتباه پول و حکم آن طبق ماده ی 301 از قانون مدنی ایران باید گفت: چنانچه فردی چیزی را که استحاق دریافت آن را نداشته، عمدا یا به اشتباه دریافت نماید؛ بایستی طبق قانون آن چیز را به مالکش تسلیم نماید. همچنین طبق ماده ی 303 از قانون مدنی، چنانچه شخصی مالی را که مستحق گرفتن آن نبوده است را دریافت نماید، ضامن اصل مال و منافع آن می باشد.بنابر این فرد مالباخته می تواند به دادگاه یا شورای حل اختلاف مراجعه نموده و با استناد کردن فیش های واریزی خود، نسبت به برگرداندن وجه خود اقدام نماید.حال اگر فرد گیرنده، در این زمان اقدام به برداشت پول نماید، ممکن است که به خیانت در امانت محکوم گردد که البته این تصمیم به عهده ی قاضی دادگاه خواهد بود.

با احترام

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

کاربر حق جو

اضافه کردن جرم های دیگر پس از ثبت شکوایه

درود
پس از ثبت شکوایه علیه شخصی، اگر متهم جرم های دیگری هم مرتکب شده باشد چگونه میتوان به شکایت ثبت شده اضافه کرد؟(منظور در همان واقعه‌ای که دادخواست داده‌ایم)

توضیح بیشتر اینکه شخصی با سلاح سرد اقدام به ضرب و شتم و اسیب رساندن به شخص دیگری نموده و علاوه بر این، به مضروب فحاشی و وی را نیز تهدید نموده و باعث ایجاد رعب و وحشت فرزند کوچک مضروب گردیده و به خودروی وی خسارت وارد کرده.

شخص مضروب در شکایت خود موارد: (ضرب و شتم) – (فحاشی) – (خسارت) را ثبت نموده و پرونده تشکیل شده. حال سوال بنده این است الان که 3 روز از ثبت شکایت میگذرد چگونه میتوان جرم های (تهدید) و (ایجاد رعب و وحشت) را نیز به پرونده اضافه کرد؟؟؟؟

سپاس از توجه شما

پروفایل کاربر

جلال الدین نورمهر

الزام به تنظیم سند یا خیانت در امانت

سلام من تقریباً 8 سال پیش یک خودرو به صورت قولنامه از پدر خانم خود خریدم ایشان نیز خودرو را قولنامه خریداری کرده بودند مالک اصلی حاضر به تنظیم سند به نام پدر خانم من نشدند و طی مراحلی که پشت سر گذاشتیم دادگاه حکم صادر کرد که نماینده دادستان خودرو را به نام پدر خانم بنده انتقال دهد این نامه حکم گم شد و پس از 8 سال من با خانواده همسرم به مشکل برخوردم‌..
خودرو دست دوستم به امانت بود اما از دادن آن امتناع ورزید چند روز پیش دیدم پلاک خودرو عوض شده دو تا حدس زدم که یا پلاک جعلی روی خودرو گذاشته تا بتواند آن را بیمه کند و از آن استفاده کند یا مالک اولیه را دیده و او را راضی کرده خودرو به نام دوستم زده شود الان من می‌خوام توقیف خودرو را بگیرم تا تکلیف معلوم شود اما با قولنامه نمیشه سریع‌ترین روندی که من به حکم دادگاه دست پیدا کنم از چه طریقی است شکایت از پدرزنم برای الزام به سند یا شکایت از دوستم به جرم خیانت در امانت.
چند وقت پیش سوال را پرسیدم اما پیگیری نکردین.
یک جواب کارآمد کمک می‌کنه به انتخاب یک وکیل خوب
پیشاپیش سپاس بابت راهنمایی‌هاتون

پروفایل کاربر

محسن گیوکی

مباینامه ای تنظیم شده بخشی

مباینامه ای تنظیم شده بخشی ازثمن معامله به حساب شخص ثالث بدون اجازه واریز شده شخص ثالث همان مبلغ رابحساب واریز کننده برگشت داده ایاشخص ثالث شامل جرم می‌شود