مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!

آیا اداره منابع آب می تواند با ایجاد دیوار ساحلی راه عبور مالکان باغات حاشیه رودخانه را مسدود سازد؟

در یک شهر خطی که داخل یک دره واقع شده و از دوطرف به کوه محصور است و در وسط درهر ودخانه ای جریان دارد و شهر در ضلع شمالی رودخانه و باغات و مزارع کشاورزی در ضلع جنوبی رودخانه واقع شده‌اند و ماکان باغات و مزارع سالیان سال با عبور از رودخانه به باغات خود تردد داشته‌اند. اخیرا اداره منابع آب با ایجاد دیوار ساحلی راههای دسترسی به باغات را مسدود نموده است و با اشاره به قانون توزیع عادلانه آب بستر را جزو دارایی های خود می داند و به مالکان باغات گفته بروید حق ارتفاق و حق العبور خود را اثبات نمایید. اداره منابع آب چنین حقی دارد؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

7 ماه پیش

با سلام و احترام،


در مورد سوال شما، بر اساس قوانین مدنی ایران و قانون توزیع عادلانه آب، نکات زیر قابل توجه است:



  1. حق ارتفاق: بر اساس ماده 101 قانون مدنی ایران، اگر کسی از آبی که ملک دیگری است به نحوی از انحاء حق انتفاع داشته باشد، صاحب آن نمی‌تواند مجری را تغییر دهد به نحوی که مانع از استفاده حق دیگری باشد. بنابراین، اگر مالکان باغات و مزارع از قدیم‌الایام حق عبور از رودخانه را داشته‌اند، این حق به عنوان یک حق ارتفاقی محسوب می‌شود و نمی‌توان بدون دلیل قانونی آن را محدود کرد.



  2. قانون توزیع عادلانه آب: این قانون به منظور مدیریت منابع آب و توزیع عادلانه آن وضع شده است. با این حال، این قانون نمی‌تواند حقوق ارتفاقی که به صورت قانونی و عرفی برای مالکان باغات و مزارع وجود داشته را نادیده بگیرد.



  3. اثبات حق ارتفاق: اگر اداره منابع آب از شما خواسته است که حق ارتفاق و حق العبور خود را اثبات کنید، می‌توانید با ارائه مدارک و شواهدی که نشان‌دهنده استفاده مستمر و قانونی شما از این حق است، به مراجع قضایی مراجعه کنید و حق خود را اثبات نمایید.




پیشنهاد می‌شود با یک وکیل متخصص در امور حقوقی و اراضی مشورت کنید تا شما را در تهیه مدارک و پیگیری حقوقی موضوع یاری کند.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

سحر حسینی

تقسیم ورثه

با سلام

پدرم همه اموالشون رو تقسیم کردن بین فرزندان و همسر دومشون ( همسر اولشون در قید حیات نیستن) و نامادریم بعد یه مدت گفت که از تقسیم اموال راضی نیست،مجددا یه برگه نوشتن که پسرها دوباره یه مبلغی پول بدن به نامادری،زمانی که این تصمیم گرفته شد من نبودم،بقیه برادرام و پدرم و نامادری بودن،که پدرم و برادرام امضا کردن اما من امضا نکردم ،سوالم اینه چون برگه رو امضا نکردم میتونم پول رو ندم به نامادریم؟(ضمن اینکه یک هشتم از خونه هم سهمشه که بهش میدن)

پروفایل کاربر

محمد درخشان

فسخ قرار داد

سلام علیکم بنده یک سال خورده ای قبل اقدام به فروش یک موتور سیکلت در ازای یک فقره چک نمودم و چک پاس نشد و بنده به اجرا گذاشتم در همان زمان یک اظهار نامه رسمی مبنی بر فسخ قرارداد در دفتر خدمات قضایی ثبت نمودم و در خواست فسخ به جهت عدم پرداخت ثمن کردم اما اقدام قانونی انجام ندادم و دادخواستی تنظیم نکردم

حال با توجه به مرحله شکایت در در خصوص چک و اینکه بنده جلب فرد خریدار رو دارم میتونم به اون اظهار نامه رجوع و ادعا مبنی بر غصب موتور در این یک سال اندی داشته باشم ؟ و در خواست خسارت ( اجرت یا اجاره همون اجاره اسمش رو حضور ذهن ندارم) کنم ؟

زیرا اجاره موتور سیکلت مذکور در عرف بازار هم اکنون روزانه حدود 2 تا 3 ملیون تومان میباشد؟

پروفایل کاربر

وحید امیری

شکایت مطالبه وجه

من با کارت بانکی برادرم از یک سایت خرید کردم

و سایت کالا رو نفرستاد برای شکایت مطالبه وجه من باید شکایت کنم یا بردارم؟