مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

علی شیخ زاده

2 ماه پیش

مهریه

درود من به خانمم اعتماد کردم و خونه مو زدم به نامش الان میخواد علاوه بر خونه مهریه شو هم ازم بگیره و میخواد در خواست طلاق بده از دار دنیا ی ماشین برام مونده میخوام ببینم اگر ماشینمو بفروشم و پولشو بزارم توی حساب قرض الحسنه ای که مال شخص دیگه ای است که طلا فروشی داره و به ازای اون پول طلا بگیرم میتونه برام مشکل ساز بشه و طلا هارو یا پولشو ازم بگیره؟ اگر ممکنه راهکاری بهم بدید که حداقل ماشینمو از دست ندم

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

درود و احترام،
من، هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و پاسخ شما را بر اساس قوانین ایران و داده‌های حقوقی موجود ارائه می‌دهم:


۱. انتقال دارایی (مانند فروش ماشین) پیش از مطالبه مهریه یا طلاق



  • اگر همسر شما اقدام قانونی برای مطالبه مهریه یا طلاق نکرده باشد و شما پیش از آن اموال خود را به دیگری منتقل کنید، در حالت عادی این انتقال معتبر است.

  • اما اگر مشخص شود که انتقال ماشین به قصد فرار از دین (یعنی جلوگیری از وصول مهریه یا سایر مطالبات قانونی همسر) انجام شده، طبق قانون، همسر شما می‌تواند با اثبات این موضوع، ابطال معامله را از دادگاه درخواست کند.


قانون مدنی (۱۳۰۷)، ماده ۲۱۸:
"هرگاه معلوم شود که معامله به قصد فرار از دین به طور صوری انجام شده، آن معامله باطل است."


۲. واریز وجه فروش ماشین به حساب شخص دیگر و خرید طلا



  • اگر پول حاصل از فروش ماشین به حساب شخص دیگری (مثلاً طلافروش) واریز شود و در مقابل طلا دریافت کنید، این کار می‌تواند از نظر سازمان امور مالیاتی یا مراجع قضایی مشکوک تلقی شود.

  • در صورتی که همسر شما بتواند ثابت کند این اقدامات برای پنهان کردن دارایی و فرار از پرداخت مهریه بوده، دادگاه می‌تواند دستور توقیف اموال یا حتی ابطال معاملات را صادر کند.


استناد به نظر اداره کل حقوقی قوه قضاییه (۱۴۰۲):
"در صورت پرداخت به حساب فرد دیگر ممکن است افراد در زمان بررسی پرونده مالیاتی با مشکلاتی مواجه شوند از جمله اینکه به دلیل عدم تناظر اسناد و تراکنش‌ها، معامله صوری تلقی شود و یا اینکه در معرض اتهاماتی از جمله فرار مالیاتی قرار گیرند. همچنین در مواردی که وجوهی به حساب شخص ثالث واریز می‌شود در این رابطه عدم اقناع سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند برای فرد منجر به ثبت درآمد اتفاقی شده بدین معنا که فرد پولی را از شخص دیگری دریافت کرده است که بابت آن مدرک و توضیحی مبنی بر انجام معامله ندارد و این موضوع می‌تواند هزینه‌های مضاعف را به همراه داشته باشد."


۳. راهکارهای پیشنهادی



  • انجام معاملات واقعی و شفاف: اگر قصد فروش ماشین را دارید، معامله باید واقعی و با اسناد رسمی باشد و پول آن به حساب خودتان واریز شود.

  • پرهیز از معاملات صوری یا انتقال اموال به نام دیگران: این اقدامات می‌تواند موجب مشکلات حقوقی و حتی کیفری برای شما شود.

  • مشاوره تخصصی: توصیه می‌شود قبل از هر اقدامی با یک وکیل مجرب مشورت کنید تا بهترین راهکار قانونی را متناسب با شرایط شما ارائه دهد.


جمع‌بندی


هرگونه اقدام برای انتقال یا پنهان‌کردن دارایی پیش از مطالبه مهریه یا طلاق، در صورتی که به قصد فرار از دین باشد، می‌تواند توسط دادگاه ابطال شود و حتی ممکن است تبعات کیفری داشته باشد. همچنین، واریز پول به حساب اشخاص دیگر و دریافت طلا یا سایر اموال، اگر با هدف پنهان‌کردن دارایی باشد، می‌تواند مشکل‌ساز شود.



آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی تخصصی، لطفاً بفرمایید. همچنین برای دریافت خدمات حقوقی تخصصی می‌توانید به وب‌سایت وینداد مراجعه کنید.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

شیرین عطایی

2 سال پیش

پس ندادن قسمتی از پول ویعه اجاره منزل توسط مالک

سلام و احترام ، بنده بعد از شش ماه و نیم از عقد قرارداد اجاره به دلایل زیر مجبور به تخلیه منزل شدم: اول اینکه سه بار بالا زدن فاضلاب جلوی درب ورودی منزل که منهای شصت بود و دفعه آخر آب فاضلاب به داخل منزل امده بود و تا پایه میز و صندل چوبی مجاور در نفوذ کرده بود و موکت که تازه خریداری شده بود کاملا با آب فاضلاب خیس شده بود، دوم صاحبخانه و همسرش از اول صبح با صدای بلند دعوا میکردن، سوم اینکه همسرشون یکبار گفتن وسیله دارن برای فروش که تا فروش رفتنش بیارن پایین در منزل من که من هم استفاده کنم که قبول نکردم چون جای وسیله اضافه نداشتم، چهارم یک روز صبح بعد از دعوا همسرش من و تحت فشار قرار داد و با بهانه اینکه شوهرش وسایل و میدزده کلی اسباب و وسیله آورد ریخت پایین که دیگه ناچار شدم بنگاه دار و بیارم تا وضعیت من و ببینه،البته آخر شب برشون گردوند با کمک من، پنجم اینکه پلیس آمد درب منزلشون و از زیرزمین مجاور که فقط از طریق یک در چوبی ساده که قفلش دست موجر بود نوشیدنی غیر مجاز کشف کرد و ...
موجر 85 میلیون از 100 میلیون ودیعه پیش رو به مت دادن ولی 15 میلیون و هنوز بعد از یک ماه از تخلیه ندادن و میگن شما زودتر از قرارداد تخلیه کردی، گفتن باید پول عقد قراداد اجاره با بنگاه و 45 روز کرایه خانه رو بدین ولی ما ازتون همون یک ماه و میگیریم( من چون وسط ماه تخلیه کردم گفتم پول 15 روز و میدم چون نمیخواستم تخلیه کنم) من مجبور بودم تخلیه کنم به نظر شما ره حل چیست، به تماس و پیامک من پاسخ نمیدن، من ضرر کردم برای جابجایی پول کارگر دادم، پول عقد قراداد به بنگاه جدید دادم، موکت نوم هم خراب شد، حالا ادعای خسارت نکردم فقط پول پیش و میخوام که نمیدن، لطفا بنده رو راهنمایی بفرمایید، سپاسگزارم.

پروفایل کاربر

لیلا میوه چی

1 هفته پیش

ابطال اسناد

با سلام- اپارتمان متعلق به بنده را شخص الف طی سند رسمی انتقالی و تک برگ ( بدون مبایعه نامه) به شخص ب می فروشد شخص ب متعاقبا با سند رسمی انتقالی و تک برگ به شخص ج و متعاقب ان شخص ج با مبایعه نامه رسمی و سند انتقال رسمی و سند تک برگ به شخص د می فروشد و همینک ملک در تصرف شخص د است. طی شکایت کیفری بنده ، شخص الف مجرم و جرم ایشان فروش مال غیر در حکم کلاهبرداری و شخص ب محکوم و جرمش خرید مال غیر با علم به عدم مالکیت فروشنده می گردد. حالا برای رد مال ارجاع به حقوقی شدم . سوال بنده این است : ایا برای دادخواست حقوقی ابطال معاملات و ابطال اسناد ، صحیح است که فقط تقاضای ابطال مبایعه نامه موجود فیمابین شخص ج و د و ابطال تمامی سندهای انتقالی رسمی به همراه ابطال اخرین سند مالکیت تک برگی شخص( د)را داد ؟! یا بهتر است تمام اسناد تک برگی همه اشخاص فوق الذکر را هم در ادامه لیست ذکر کرد ؟ لطفا بر اساس تجربه تان و با ادله قانونی راهنمایی نمایید. با تشکر از توجه و همکاری شما.

پروفایل کاربر

یاسر نظری

10 ماه پیش

خرید اپارتمان با پارکینگ

سلام سه سال پیش آپارتمانی با پارکینگ خریدم وبعداز مدتی شرکت سازنده گفته واحد شما فاقد پارکینگ است وبر اساس امتیاز پارکینگ تعلق می‌گیرد واین اپارتمان به ۵ نفر فروخته شده ومن نفر پنجم هستم وهمه با پارکینگ خریدند وبا پار کینگ هم فروختند الان اگر من میخام شکایت کنم قیمت پارکینگ را نفری که ازش خریدم باید بپردازد یا مالک اولیه ممنون ازشما