یکی از انواع قراردادهایی که میان کارفرمایان و پیمانکاران منعقد میگردد عبارت است از قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور . چرا که آسانسور و امنیت آن از مواردی است که سازندهها به آن بسیار توجه مینمایند و حقیقت آن است که ممکن است به جهت عدم دقت کافی، اتفاقات ناگوار و جبران ناپذیری همچو شکستگی، خفگی، تلفات و …رخ دهد.
ما در این مطلب برانیم تا به مفاد قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور یا قرارداد تعمیر آسانسور که وفق ماده ۱۰ قانون مدنی منعقد میشود و همچنین نکات حقوقی آن و… بپردازیم. این نوع قرارداد جزو قرارداد پیمانکاری خدمات منسوب میشوند، در زیر چند نمونه از مهمترین انواع قراردادهای این دسته را برایتان اوردیم:
- قرارداد پیمانکاری تک نفره
- قرارداد خدمات رستوران
- قرارداد خدمات تاسیساتی
- قرارداد تهیه غذا
- قرارداد گردشگری
- قرارداد تامین غذا برای کارکنان
- قرارداد پیمانکاری کشاورزی
نمونه قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور
عنوان قرارداد
ماده ۱-موضوع قرارداد
ماده ۲- بهای قرارداد و چگونگی پرداخت
ماده ۳-مدت قرارداد
ماده ۴- محل انجام موضوع قرارداد
ماده ۵- تعهدات/ حقوق پیمانکار
ماده ۶-تعهدات/ حقوق کارفرما
ماده ۷-فسخ قرارداد
ماده ۸-قوه قاهره
ماده ۹-نظارت بر قرارداد
ماده ۱۰-حل اختلاف
ماده ۱۱-نسخ قرارداد
امضا کارفرما
امضا پیمانکار
بخاطر داشته باشید که اگر شما نیز در سدد انعقاد قرارداد فوق هستید، میتوانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور، قراردادی مختص خودتان با درج تمامی شرایطتان داشته باشید.
نکات قرارداد تعمیر آسانسور
نکته ۱- در قرارداد تعمیر آسانسور باید ذکر گردد که پیمانکار باید …………… نفر کارگر فنی ماهر و ……….. نفر تکنسین ذیصلاح فنی و حرفهای و ……….. نفر مهندس که را برای کنترل و بازرسی مداوم قرار دهد.
نکته ۲-تغییرات و تعمیرات کلی در سیستمهای آسانسورها که خارج از وظایف و مسوولیتهای پیمانکار است باید با دلایل و توجیهات فنی کافی صورت گیرد.
نکته ۳- باید در قرارداد فوق درج گردد که منظور از تعمیر، بازسازی یا تعویض هرگونه قطعات و لوازم چیست؟
نکته ۴-پیمانکار موظف است تعهدات خود را بر طبق شرایط قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور انجام دهد .
البته باید در نظر داشت که اگر پیمانکار درانجام تعهدات خود قصوری بنماید، کارفرما باید اخطاری به پیمانکار ارسال نماید. همچنین او حق خواهد داشت راساً و به هرطریقی که مقتضی بداند نسبت به انجام آن بخش از تعهدات که صورت نگرفته است اقدام و …. برابر هزینه وخسارات وارده را از پیمانکار وصول نماید.
نکته ۵-عموماً در قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور درج میگردد که اگر در اثر قصور یا تقصیر پیمانکار (حسـب تشـخیص کارفرمـا) خرابـی و خسـارت بـه دستگاهها وارد آید، پیمانکار موظف است به هزینه خود (در اسرع وقت) نسبت به رفع نقص و جبران خسارات وارده اقدام کنـد.
در غیـر اینصـورت کارفرما مجاز است خسارات وارده را از محل هرگونه مطالبات و یا سپرده حسن اجرای تعهدات و اموال پیمانکار وصول نماید.
نکته۶-استفاده و بهره برداری از آسانسورهای موضوع این قرارداد بطور مداوم و ۲۴ ساعته انجام میشود. از این رو پیمانکار موظف است که آسانسورهای موضوع قـرارداد را در تمـام مدت شبانه روز در ساعات …سرویس دهی بنماید.
نکته ۷-پیمانکار مسوول حفظ ایمنی کامل پرسنل خود بوده و مسوولیت هرگونه حادثه احتمالی برای کارگران و سایر پرسنل پیمانکار به عهـده اوست . ممکن است برای تهیه قطعات آسیب دیده آسانسور نیاز به قرارداد قطعه سازی نیز داشته باشید.
نکته ۸-پیمانکار موظف است تا کلیه سرنشینان آسانسورها را نزد یکی از شرکتهای بیمه در مقابل حوادث بیمه نماید.
توجه نمایید که پیمانکار موظف است تا بیمه نامه مذکور را به رویت دستگاه نظارت تعیین شده توسط کارفرما برساند.
نکته ۹-پیمانکار میبایست که درصورت عدم پرداخت صورت وضعیت ماهیانه توسط کارفرما حداقل … ماه توان مالی لازم جهت ارائه خدمت و پرداخت دستمزد و مزایای کارکنان خود را داشته و در این مدت نسبت به ارائه خدمت براساس مفاد قرارداد اقدام نماید.
نکته ۱۰-کارگران پیمانکار میتوانند بر اساس ضرورت در تمام مدت شبانه روز از قسمتهای مختلف و تجهیزات و تاسیسات موضوع قـرارداد بازدیـد نمایند و در صورت وجود نقص نسبت به رفـع آن اقـدام بنمایند.
نکته ۱۱-باید در نظر داشت که درصورتی که کارشناس مورد اعتماد طرفین و یا کارشناس مراجع قانونی، کارفرما را در اسـتفاده ناصـحیح از بالابرهـا مقصـر اعـلام نمایـد، مسوولیت جبران خسارات از پیمانکار ساقط خواهد شد.
سخن آخر
در نهایت باید بیان نمود که یکی از مهمترین قراردادهایی که میان کارفرمایان و پیمانکاران منعقد میگردد عبارت است از قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور .
قرارداد فوق به جهت اهمیت بسیار، یکی از قراردادهای بسیار پر کاربرد در حوزه عمران و ساختمان سازی است و عدم توجه به قرارداد و نکات حقوقی آن میتواند ضررهای جبران ناپذیر و یا حتی تلفاتی را در پی داشته باشد. از این رو توصیه میشود تا پیش از انعقاد قرارداد مذکور از مفاد و همچنین نکات حقوقی آن آگاهی یابید تا آینده دچار مشکلات و ضررهای جبران ناپذیر نگردید.
ضمناً چرا با تنظیم قرارداد فوق با خیال راحت و بیدغدغه، تنها به فکر رشد و پیشرفت کسبوکارتان نباشید؟ همین الان برای دریافت قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور اقدام کنید.