partnership-contract

قرارداد مشارکت چیست؟ + قرارداد شراکت کاری بین دو نفر و نکات آن

قراردادهای مشارکت مدنی قراردادهایی هستند بعد از توافق شما با شریکتان شکل می‌گیرد. در این قراردادها از ابتدای نحوه شکل گیری شراکت تا نحوه خاتمه آن نوشته می‌شود. بنابراین می‌توان گفت در دنیای حقوقی شراکت کار پر ریسکی نیست اگر به تمام زوایای حقوقی آن توجه کرده باشید.

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر همان قرارداد مشارکت مدنی است که در فضای کسب‌وکار کاربرد زیادی دارد. برای مثال ممکن است شما سرمایه‌ای داشته باشید و بخواهید از ایده یک فرد استفاده کنید یا بالعکس ایده‌ای دارید ولی سرمایه‌ای برای پیش بردن ایده‌تان ندارید، در این موقع می توانید از قرارداد مشارکت کاری استفاده کنید.

اما قرارداد شراکت محدود به این موارد نمی‌شود در موضوعات گسترده‌ای مثل مشارکت در ساخت، مشارکت در خرید و فروش و مشارکت در تولید و غیره را شامل می‌شود. در این مقاله ضمن بررسی چندین مدل قرارداد کاری بین دو نفر، نحوه تنظیم آن را به همراه نکات کاربردی بیان کرده‌ایم.

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر چیست؟

قرارداد شراکت عبارت است از تعهدی که دو یا چند نفر برای همکاری در ارتباط با یک موضوع کاری مثل ساخت و ساز، تولید، خرید و فروش و غیره با یکدیگر دارند و مشخص‌کننده میزان سهم هر فرد در مشارکت مربوطه است. در واقع این شراکت‌نامه می‌تواند میان افراد حقیقی، حقوقی، شرکت‌ها، ادارات دولتی و خصوصی تنظیم شود که با توجه به موضوع آن نحوه تنظیم قراردادها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

هدف عمده و اصلی شراکت یا توافقنامه بین دو نفر تعیین وظایف طرفین در برابر کار یا هر موضوعی که برای آن قرارداد بسته شده، مشخص کردن میزان سهم هر فرد در دریافت سود و زیان و موارد متعددی که مد نظر دو طرف است.

قرارداد مشارکت مدنی چیست؟

مشارکت یکی از عقودی است که به طور خاص در قانون مدنی مشخص شده است. با توجه به ماده ۵۷۱ قانون مدنی و مواد بعد از آن می‌توان گفت شرکت عبارت است از:

”درآمیختن سهم‌‎الشرکه نقدی یا غیرنقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد به‌نحو مشاع و به‌منظور انتفاع، طبق قرارداد.”

قرارداد مشارکت مدنی قراردادی است که از طریق آن اشخاص حقیقی یا حقوقی سرمایه (مادی یا معنوی) خود را به صورت سهم الشرکه نقدی یا غیرنقدی تقویم کرده و به صورت مشاع و برای انجام کار معین در زمینه فعالیت‌های تولیدی، بازرگانی و خدماتی برای مدت محدود و به قصد انتفاع به کار می‌گیرند. 

به عبارتی ساده‌تر قرارداد مشارکت مدنی همان شکل مرسوم قرارداد مشارکت در کار و سرمایه است که به وسیله آن، اشخاص سرمایه‌های خود را با هم تجمیع کرده و کسب‌وکاری راه می‌اندازند حال این سرمایه می‌تواند مادی یا به صورت ایده باشد.

۸ مدل قرارداد مشارکت و کاربرد آن‌ها 

معروف‌ترین شکل قراردادهای مشارکت در سه شکل قرارداد مشارکت در ساخت، مشارکت مدنی با بانک و مشارکت مدنی خصوصی تنظیم می‌شوند. 

اگر بخواهیم به طور کلی کاربردهای نمونه قرارداد مشارکت را نام ببریم، می‌توان به قرارداد مشارکت صادرات کالا، قرارداد مشارکت در خدمات، مشارکت در خرید و فروش ملک و زمین، قرارداد مشارکت در خرید و فروش محصول، مشارکت در واردات کالا به قصد فروش، بازرگانی داخلی و غیره اشاره کرد. 

پرکاربردترین قراردادهای شراکت بین دو نفر

قراردادهای مشارکت موضوعات مختلفی دارند که در زمان تنظیم به‌عنوان موضوع آن مورد توجه قرار می‌گیرد و بر همین اساس جزئیات و بندهای قراردادی آن با یکدیگر متفاوت می‌شود.

به همین منظور قبل از تنظیم قرارداد مشارکت طرفین بهتر است نحوه تنظیم و محتوای این نوع قراردادها را بدانند.  

چند مدل قرارداد مشارکت پرکاربرد را می‌توان این گونه معرفی کرد:

قراردادهای مشارکت در سرمایه‌گذاری

قرارداد مشارکت در سرمایه‌گذاری به منظور مشارکت سرمایه‌گذار و صاحبان یک کسب و کار جهت انجام فعالیت تجاری تنظیم می‌شود. این قرارداد انواع مختلفی دارد که رایج‌ترین آن‌ها قرارداد سرمایه‌گذاری داخلی و سرمایه‌گذاری خارجی هستند و هر کدام مقررات خاص خودشان را دارند.

 به همین دلیل با توجه به موضوع سرمایه‌گذاری برای هر کدام از آن‌ها قراردادهای مخصوصی تنظیم می‌شود. مثلا اگر سرمایه‌گذاری در خارج از کشور باشد تابع چند قانون مختلف خواهد بود که باید ضوابط آن در قرارداد لحاظ شود.

بنابراین بهتر است قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه‌گذاری با انواع قرارداد مشارکت که در این زمینه وجود دارد آشنایی داشته باشید و بعد اقدام به تنظیم قرارداد کنید.

قراردادهای مشارکت در صادرات

صادرات یکی از روش‌های درآمدی بخش دولتی و خصوصی است که قواعد و مقررات مربوط به آن نکات حقوقی بسیاری دارد. به همین دلیل مدل‌های قراردادهای متنوع زیادی برای این فعالیت تجاری وجود دارد و  قرارداد مشارکت در صادرات نیز یکی از مهم‌ترین این قراردادهاست که شرکت‌ها و اشخاص حقیقی برای امور بازرگانی از آن استفاده می‌کنند.

مطابق قانون مدنی ایران، طرفین قرارداد می‌توانند شروط مورد توافق طرفین را هنگام تنظیم قرارداد اضافه کنند. توجه داشته باشید که در قراردادهای مشارکت در صادرات حتما صادرکننده باید کارت بازرگانی داشته باشد. همچنین برای صحت این قرارداد لازم است مجوزهای لازم را از وزارت بازرگانی اخذ کنید.

قراردادهای مشارکت در فروش

یکی از انواع قراردادهای پرکاربرد مشارکت، قرارداد مشارکت در فروش است. شاید بتوان کلیدی‌ترین ‌بخش در راستای توسعه هر کسب‌وکار را بازاریابی و فروش محصولات دانست. یکی از رایج‌ترین راه‌هایی که برای داشتن فروش موفق استفاده می‌شود ایجاد مشارکت در فروش و عقد قرارداد مشارکت در فروش با یک یا چند شریک است.

پس از توافق با شریک یا شرکای فروش، لازم است یک قرارداد استاندارد منعقد کنید که وظایف، حقوق، سرمایه و میزان سود هر طرف در آن مشخص باشد و بتوانید برای بروز اختلافات احتمالی (که در مرحله کسب سود امکان زیادی دارد) به آن رجوع کنید. نمونه قرارداد شراکت مغازه بین دو نفر نیز یکی از انواع قراردادهای مشارکت در فروش به‌شمار می‌رود.

قراردادهای مشارکت در تهیه غذا

برای راه‌اندازی یک رستوران یا تهیه غذا دو روش متفاوت وجود دارد. برخی خودشان به صورت مستقل اقدام به راه‌اندازی رستوران می‌کنند و برخی دیگر با همکاری یک یا چند شریک دیگر فعالیت رستوران خود را آغاز می‌کنند. اگر شما روش دوم را انتخاب کنید، پس از انتخاب شریک خود به یک قرارداد مشارکت در تهیه غذا یا رستوران یا قرارداد شراکت کاری در رستوران / فست‌فود نیاز دارید.

از سری نکاتی که لازم است در تنظیم این نوع از مدل قراردادهای مشارکت به آن‌ها توجه کنید طولانی بودن مدت قرارداد، جزئیات و نکات حقوقی پیچیده و مسائل متعدد مالی موجود در اداره رستوران و تهیه غذاست.

قراردادهای مشارکت پزشکی

قراردادهای مشارکت پزشکی انواع مختلفی دارند. این قراردادها می‌تواند با موضوعی مانند حضور پزشک در کلینیک با قرارداد کارانه‌ای باشد یا موضوعی مانند مدیریت یک کلینیک به صورت شریکی. به همین دلیل عموما کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها به صورت مشارکتی توسط پزشکان تأسیس و اداره می‌شوند. در ضمن این قراردادها ممکن است شروط مختلفی مانند نحوه مدیریت آن یا نحوه افزایش سرمایه بیمارستان یا کلینیک را ذکر کرد. قراردادهای مشارکت پزشکی برای راه اندازی کلینیک، مشارکت در تولید دارو، مشارکت در ارائه خدمات فیزیوتراپی و تاسیس داروخانه نیز کاربرد دارد.

قراردادهای مشارکت در استارتاپ

این روزها قراردادهای مشارکت بسیار در حوزه فعالیت استارت آپ ها کاربرد دارند. قراردادهای مشارکت در استارتاپ قراردادهای هستند که به اشخاص کمک می‌کند تا به کمک مشارکت بتوانند استارتاپ راه‌اندازی کنند.

موضوع راه‌اندازی کسب‌وکار نوپا و در قراردادهای مشارکت نیازمند رعایت قواعد حقوقی مخصوصی است. قراردادهای مشارکت در استارتاپ بین سرمایه‌گذار و متخصصان صاحب کسب و کار تنظیم می‌شود و به‌صورت اختصاصی شرایط همکاری طرفین و نکات قرارداد مشارکت را به‌صورت شفاف مشخص می‌کند. هدف این قراردادها این است که ریسک‌های همکاری بین کسب و کار و سرمایه‌گذار را به حداقل برساند.

سایر مدل‌های قراردادهای مشارکت

دو قرارداد مهم دیگر در این حوزه نیز وجود دارد: قرارداد مشارکت در ساخت و قرارداد مشارکت مدنی بانک.

قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت قراردادی است که مابین مالکین و سازنده منعقد می‌شود. در این قرارداد طرفین بر ساخت ساختمانی با مشخصات ذکر شده در قرارداد توافق می‌کنند. طبق قرارداد سرمایه مالک، زمینی محسوب می‌شود که ساختمان در آن ساخته می‌شود. سرمایه سازنده نیز هزینه‌هایی است که در حین عملیات ساخت پرداخت می‌شود. نهایتاً هر کدام از طرفین بر اساس توافق‌شان، از قسمتی از ساختمان موضوع متن شراکت نامه ساده برخوردار خواهند شد.

نکته‌ای که در تنظیم متن قرارداد مشارکت در ساختمان اهمیت بسیاری دارد پیش‌بینی ضمانت اجرای موثر در قرارداد و ذکر دقیقِ شروط قرارداد است. هرچه این شرایط به طور دقیق‌تر و شفاف‌تر بیان شود از بروز اختلافات در آینده جلوگیری می‌شود.

قرارداد مشارکت با بانک

قرارداد مشارکت مدنی بانک زمانی تنظیم می‌شود که شخصی می‌خواهد سرمایه‌گذاری انجام دهد و به تبع آن با دریافت تسهیلات، بانک را نیز در سرمایه‌گذاری خود شریک کند. برای تنظیم این قرارداد به اطلاعات هویتی، موضوع مشارکت، میزان سرمایه مورد نیاز، حداکثر مدت مشارکت، پیش‌بینی خرید، هزینه و فروش، سهم سود پیشنهادی متقاضی و وثیقه‌هایی که برای ضمانت حسن انجام کار باید به بانک سپرده شود نیاز خواهید داشت.

بانک یا سایر موسسات مالی می‌توانند تا ۸۰ درصد کل سرمایه را در یک شرکت مدنی در اختیار بگیرند و همچنین فروش اقساطی سهم‌الشرکه نیز در این حالت امکان‌پذیر است.

نحوه تنظیم متن قرارداد کاری بین دو نفر

هنگام نوشتن نمونه قرارداد شراکت کاری بین دو نفر word یا همان تنظیم قرارداد مشارکت چندین نکته باید در متن قرارداد شراکت ذکر گردد که عبارتند از:

  • عنوان قرارداد
  • مشخصات طرفین قرارداد
  • موضوع قرارداد به‌صورت دقیق و جزئی
  • مبلغ سرمایه گذاری
  • سهم طرفین در سرمایه گذاری
  • سهم طرفین در سود و زیان (اگر تعیین نشود، میزان سرمایه هر دو طرف به‌صورت مساوی خواهد بود)
  • وظایف و تعهدات هر یک طرفین
  • حقوق طرفین
  • مدت زمان قرارداد
  • مکان اجرای قرارداد
  • تعیین جریمه در صورت عدم پایبندی به تعهدات از سوی هر یک از طرفین
  • تضمین‌ها (مثل چک تضمینی یا ضمانت نامه بانکی)
  • حل و فصل اختلافات و روش‌های آن
  • اصلاح قرارداد
  • محرمانگی
  • خاتمه قرارداد
  • تعداد صفحات، نسخه‌ها، ضمائم و پیوست‌ها

جمع‌بندی

اگر برای شروع کسب‌وکاری قصد مشارکت دارید حتما قبل از امضای شراکت نامه یا همان قرارداد شراکت کاری بین دو نفر با یک مشاور حقوقی متخصص آن را بررسی و از منافع و سود خود اطمینان حاصل کنید.

تعهدات و وظایف شرکا یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید در متن قرارداد شراکت آن را دربربگیرد، این تعهدات باید به نحوی باشد که شرایط تنظیم یک قرارداد را متعادل کند؛ یعنی شرایط یک طرفه نباشد و شراکت نامه به سمتی نرود که شریک دغدغه این را داشته باشد که سهم او تضییع شده یا اینکه فضا برای سوءاستفاده یکی از طرفین فراهم شود.

اگر این قرارداد را از قبل در اختیار دارید و از نکات حقوقی آن نیز اطلاعات کافی در اختیار ندارید بدین منظور می‌توانید از بخش تنظیم و بررسی قرارداد وینداد این بررسی را انجام دهید. 

سوالات متداول

سود و سهام طرفین در قرارداد مشارکت چگونه تعیین می‌شود؟

اصل بر این خواهد بود که میزان سرمایه هر دو طرف به‌صورت مساوی است اما نهایتا تعیین میزان سود توسط حسابرس مالی انجام می‌شود.

پرکاربردترین قراردادهای مشارکت چه مواردی هستند؟

مشارکت در ساخت،  شراکت کاری بین دو نفر، مشارکت در خدمات، مشارکت در تولید، مشارکت در سرمایه‌گذاری از جمله مدل‌های پرکاربرد قرارداد مشارکت هستند.

۴.۴/۵ - (۵۴ امتیاز)
اشتراک‌گذاری
نظرات

80 پاسخ

  1. با سلام ، اگه امکانش هست بنده رو راهنمایی بفرمایید ، من در تاریخ دهم اردیبهشت ۱۴۰۱ با یکی از دوستان قدیمی خودم که حدود یک سال و نیم کافه رستورانی رو از قبل اداره میکرد،با وعده و وعیدهای دروغی که بعدها رو شد شراکت کاری بستم ، بعد از حدود ۵ ماه به دلیل وعده های پوچ از ایشان خواستم که شراکت رو فسخ کنه و اورده بنده رو به بنده برگردونه و در ضمن در مدت این ۵ ماه درآمد حاصله خرج کافه میشد و عملا بعد از تاریخ عقد قرارداد هیچ خرجکردی نبوده و سود و زیانی هم نداشتیم که مدارک رو برای کارشناس رسمی هم بردم و همچنین شریک بنده در جلسه کارشناسی هم حاضر نشد، و طبق آخرین حرف هاش با حضور ۵ نفر شاهد قرار شد ایشان لوازم رو بفروشه و اورده بنده رو برگردونه که بعد از چند ماه کلا ناپدید شد و گفت برو شکایت کن من پولی ندارم بدم ، ۶ ماهه که پیگیر حق خودم هستم ،حالا وقت رسیدگی دادگاه برای شهریور داده شده ، به نظر شما رای دادگاه به نفع من خواهد بود که بتونم پولم رو پس بگیرم ؟ چقدر میتونم بگیرم (آورده بنده ۷۵۰ میلیون بوده که ایشان به دروغ داخل قرارداد آورده خودش رو ۱میلیارد و ۷۰۰ نوشته بود که هیچ مدرک و فاکتوری هم ارائه نکرد از این بابت)
    خواهشا اگه امکانش هست راهنمایی کنید، خدا لعنت کنه همچین آدمایی رو که زندگی مردم و نابود میکنن با دروغ و طمع خودشون

  2. سلام. من قصد خرید این نمونه قرارداد شما رو داشتم، سایت لاگین نشد. قصد تماس با شما رو هم داشتم و باز پاسخ ندادین. اگر ممکنه با من تماس بگیرید. من امشب منتظرم. قراردادم هم کمی ویرایش داره که هزینه اش رو پرداخت خواهیم کرد. ممنون میشم اگر با من در تماس باشین امشب

    1. سلام
      وقتتون بخیر
      در صورتی که مشکلی برای ثبت درخواست دارید، میتونید از طریق شماره تماس ۰۲۱۲۸۴۲۷۸۴۶ یا شماره واتساپ ۰۹۰۳۵۹۴۱۴۰۸ درخواست خود را برای همکاران ما بفرستید.

  3. با سلام. من یک دفتر طراحی دارم که چند سالی هست راه اندازی کردم الان یکسری مشتری ثابت دارم و در آمد خالص حدود ۸ تا ۱۲ تومان در ماه دارم. الان قصد دارم یک دفتر فنی تایپ و تکثیر که اون هم چند سالی هست مشغول به کاره رو با خواهر زاده م بخرم البته فقط دستگاه ها و امتیاز دفتر رو ‌ . سعی داریم مبلغ یکسان سرمایه بگذاریم که برای تقسیم سود و زیان مشکلی پیش نیاد . مسأله اینجاست که من تجربه کاری دارم و اینکه مشتری خاص خودم رو هم دارم میخواستم بدونم این مسأله رو چطور حل کنیم آیا باید سودی ک از مشتری های خودم دارم رو تقسیم کنیم یا خیر

    1. با سلام و وقت بخیر
      شما می توانید با ایشان قرارداد مشارکت منعقد کرده و جزئیات مربوط به موارد مذکور را در آن ذکر کنید. جهت ثبت درخواست تنظیم تخصصی قرارداد می توانید از سایت وینداد اقدام کنید.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  4. سلام وقتتون بخیر ، اگه دو نفر با هم برای راه انداختن مغازه شراکت کنن که طرف اول کل سرمایه کار از اون باشه و طرف دوم کل کارهای مغازه ام از خرید و فروش و تهیه مواد لازم و … با اون باشه سود حاصل از مغازه چطوری بین طرفین باید انجام بشه ؟ ممنون میشم اگه به سوالم پاسخ داده بشه

  5. با سلام ممنون میشم راهنمایی کنید فرم قرارداد شراکت فرد صاحب زمین با شخص دارای مجوز تجاری ، کدام فرم و قرارداد میباشد.
    ممنون

  6. سلام.من کارم نصب ورق فلزی هست.با دوستم ۵۰۰۰ متر سالن گرفتیم برای پوشش دستمزد شراکتی.چطوز بایو قرار داد تنطیم کتم‌با تشکر

    1. با سلام و احترام
      با توجه به اینکه تنظیم این قرارداد برای شما دارای پیچیدگی‌های حقوقی فراوانی و هم‌چنین نیازمند کسب اطلاعات بیشتری می‌باشد، بنابراین به قسمت درخواست تنظیم قرارداد سایت وینداد به لینک زیر مراجعه نمایید.
      با تشکر
      کارشناس حقوقی وینداد
      https://vindad.com/demand/add/

  7. لطفا در صورت تمایل پاسخ دهید؟
    موسسه «الف» با انستیتو پاستور قراردادی منعقد می کند که این مرکز تحقیقاتی واکسن بیماری «کرونا « را کشف و تولید نماید و در قبال این عمل موسسه «الف» متعهد می شود در صورت انجام تعهد از سوی انستیتو پاستور مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان به این موسسه بپردازد؛
    عامل تقاضا می کند که شخصی ضمانت موسسه الف در قبال مبلغ مذکور را بنماید. حال با توجه به توصیف واقعه فوق به سوالات زیر پاسخ دهید:
    الف- بیان کنید قرارداد بین این دو موسسه چه قراردادی است؟
    ب- آیا ضمان از این دین صحیح است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، چرا و بر اساس کدام ماده قانونی؟
    ج- در صورتی که شرکت «ج» ضامن گردد و انستیتو موفق به انجام تعهد خویش شود ولی وجه مذکور از سوی موسسه «الف» پرداخت نشود، انستیتو چه اقدامی باید نماید؟

    1. با سلام و احترام
      دویت عزیز این کیس از حالت سوال خارج ایت و پیشنهاد میشود که با یک وکیل در تماس باشید.

  8. با سلام بنده صاحب دفتر املاک با جواز و کلیه تجهیزات می‌باشم و فقط در خصوص کاری مقرر شده با شخصی شراکت کاری داشته باشم از چه نوع قرارداد استفاده نمایم که موجب موارد الزام به پرداخت بیمه نباشد ….و یا اینکه همان قراردادهای مدت سه ماه کفایت میکند

    1. با سلام
      قراردادهای مشارکت(شراکت کاری) مشمول پرداخت بیمه نمی باشند.
      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

    1. با سلام
      قرارداد مناسب برای کسب وکار شما، قرارداد مشارکت مدنی است. که می توانید از طریق سایت وینداد از مشاورین حقوقی در این زمینه برای تنظیم قرارداد خود کمک بگیرید.
      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  9. سلام ما یه گروهی داریم که میخایم چنتا کار راه بندازیم توی همه شون باهم باشیم مثل مرغداری و کارگاه و از این قبیل. بخایم ثبت شرکت کنیم و قراردادی بین خودمون تنظیم کنیم که مالکیت دارایی ها و تایین مسئولیت ها دست کی باشه و به چه صورت تقسیم بشه و وظایف مشخص بشه چه نوع قراردادی مناسب ماست؟؟

    1. با سلام و احترام
      قرارداد مشارکت مدنی مناسب فعالیت های شماست و وینداد می تواند در کل مسیر کسب و کار شما، همراهتان باشد.
      مجموعه حقوقی وینداد

  10. سلام بنده مبلغی در بانک داشتم و بصورت قرارداد درازمدت و یکساله گذاشته بودم و هر ماه سود ان دریافت می کردم تا اینکه یکی از دوستان گفت مگر بانک بشما چقدر می دهد بیا من می خواهم مغازه فروش کارت شارژ ایرانسل و همراه اول بزنم و در سطح مغازه های شهر توزیع نمایم لذا مبلغ شما در سرمایه مغازه شریک باشید که اتفاقا نمونه قرارداد شراکت بین دو نفر تهیه کردیم و حتی مشخص کردیم پس از کسر هزینه ها و کارکرد ان دوست سود حاصله نسبت به سرمایه گذاری بنده بمن پرداخت کند و قرارداد هم یکساله بود و ایشان طبق مفاد قرارداد هر ماه سود مربوطه با اختلاف مبالغی نسبت به ماههای قبل و بعد به ما می داد پایان قرارداد دوباره ما مبلغی به سرمایه اولیه خود اضافه کردیم و قرارداد دیگری با همان شرائط نوشتیم و سود حاصله دریافت می کردیم و ۵ سال طول کشید و هر ساله قرارداد تمدید می کردیم و یک چک هم ضمانت می گرفتم تا اینکه در سال ۹۴ با فروش طلای همسرم مبلغ ۲۰ میلیون تومان قرارداد جدید بستیم و از قرارداد یک ساله ما ۴ماه دیگر مانده بود.که بمن گفت من پول شما و خودم و خانواده ام و دوستانم دادم به یک شرکتی تا سود بیشتری نصیبمان شود و اکنون پول برده اند . بنده معترض شدم چرا بدون اجازه من چنین کاری کردید من پولم در مغازه شما سرمایه گذاری کرده بودم . ( توضیحا اینکه افرادی که پول بهش داده بودند شکایت کرده و او در زندان بود .از من هم خواست شما چند ماه صبر کنید و شکایتم نکنید ولی ۲ سال طول کشید و سرمایه ما نداد من چک را فرم کردم و محکوم شد بابت چک اما یه اشنا در دادگاه داشت که قاضی و مسئول پرونده بود وقتی ما جریان گفتیم ایشان می گوید نه شما بقصد نزول داده اید و حالا ان مغازه دار شاکی ما شده که از ابتدا که پول سود بشما دادم ۳ میلیون بیشتر از اصل پول بوده و لذا دیگه من پول نمی دهم و نظر قاضی مورد نظر هم همین بود . قاضی عوض شده و اخیرا به بنده زنگ زدم تا پایان فروردین برم دادگاه و در جلسه شرکت کنم . چنانکه عرض کردم بنده طبق قرارداد سود مشارکت دریافت می کردم و همچنین ۴ قرارداد مابین ما تمام شده و تسویه گردیه است . و فقط قرارداد اخری که انهم در حال اتمام بود و ایشان بدون اجازه من جای دیگر و به شخص دیگری داده است ایا چنین قانونی وجود دارد که سود قراردهای تسویه شده دوباره محاسبه و جای اصل مبلغ سرمایه گذاری بزنند ؟؟ ممنون

    1. با سلام و احترام
      با توجه به پیچیدگی جریان، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه کرده و درخواست مشاوره تلفنی ثبت نمایید تا کارشناسان حقوقی ما در اسرع وقت با شما تماس گرفته و به شما راه حل حقوقی ارائه نمایند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  11. ما دونفرهستیم و به یک اندازه سرمایه داریم و میخاهیم باهم دریک کار که تخصص داریم مشارکت کنیم باید چه قرار دادی ببندیم ؟ممنون ازشما

    1. با سلام
      برای تعیین نوع قرارداد و تنظیم آن نیازمند اطلاعات بیشتر هستیم که میتوانید از طریق ثبت مشاوره تلفنی با وکلای پایه یک دادگستری وینداد در این مورد صحبت نمایید اما به نظر میرسد که قرارداد مشارکت مدنی با توصیف شما انتخاب بهتری است.
      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  12. سلام من و همکارم مجموعه ای رو برای ارائه خدمات و فروش نرم افزار راه اندازی کرده ایم و نرم افزاری که داریم برای شرکت ثالثی است که قرار داد آن به نام یکی از ما تنظیم شده است ولی سرمایه و کار به شکل مساوی است در ضمن ما وبسایتی داریم که تقریبا کل ارزش بیطینس ما است برای اینکه مشخص شود در تمام حقوق مادی و معنوی کار و همچنین ضرر و زیان اینکار بصورت مساوی سهیم هستیم کدام نمونه قرار داد را باید تهیه کنم؟

    مشارکت مدنی؟ یا مشارکت دو فرد حقیقی؟ یا غیره

    1. سلام

      جهت روشن شدن حقوق و تعهدات هریک از طرفین بهتر است قرارداد مشارکت مدنی تنظیم نمایید. در ضمن قرارداد مشارکت مدنی می تواند بین اشخاص حقیقی و حقوقی منعقد گردد.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

      1. سلام ، یک واحد دامداری نیمه ساز هست که برای تکمیل و شروع بهره برداری از آن درخواست مشارکت برای بنده داده، خواستم بدونم چه قراردادی باید با طرف مقابل بسته شود که از نظر حقوقی به مشکل بر نخوریم، ضمنا پس از بستن قرار داد نیاز به محضری کردن قرار داد هست یا نه؟

        1. باسلام
          بهترین نوع قرارداد برای شما قرارداد مشارکت است که نیازی به محضری کردن آن نیست.
          با احترام
          تیم حقوقی وینداد

    2. مجتبی سلمانی
      من عضو شرکت تعاونی چند منظوره یاوران همدان هستم .هیئت مدیره هیچ تعهدی برای انجام وظایف خودش ندارد
      شمه ای ازتخلفات هیت مدیره
      1-عدم دعوت از مجمع عادی اعضاء در طول بیش از ۳۰ سال
      2-عدم ارائه گزارش به هیچ کدام از اعضاء در طول بیش از ۳۰سال
      3- عدم پرداخت حتی یک ریال بعنوان اعضاءدر طول بیش از ۳۰سال
      4-عدم ارائه گزارش از میزان سرمایه کنونی شرکت و میزان سرمایه اعضاء
      .
      .
      .
      لازم به ذکر است زمان تشکیل شرکت گفته می شود تعداد اعضا بیش از ۵۰۰۰ نفر بودند و حق عضویت هر فرد ۵۰۰۰ هزار تومان و در طول سه دهه گذشته تعداد ی از اعضا فوت شدند
      ..
      در صورت امکان راهنماییم کنیید بعنوان یکی از اعضا ء به کجا بروم تا حقم رو بگیرم

      1. با سلام و احترام
        با توجه به پیچیدگی مسئله مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
        با تشکر
        مجموعه حقوقی وینداد

  13. باسلام بنده به همراه یکی از دوستان میخواهیم یک کار راشروع کنیم.
    این کار به صورتی است که سر مایه از دوستم هست و محل کار از بنده
    و سرمایه از دوستم هست.
    دوستم از کاری که من میخوام انجام بدم سر رشته ای نداره و میخواد وارد بازار کار بشه میخواستم بدونم درصد سود وزیان باید به چه صورت باشه و چنوع قرار دادی باید باهم بنویسیم

    1. باسلام و احترام؛
      بسیار عالی، امیدواریم شراکت خوبی داشته باشید.
      براساس شرایط و توافقات و آورده های طرفین میزان سود و سهام مشارکت مشخص میشود.
      شما می‌توانید از طریق این لینک درخواست قرارداد مشارکت مدنی ثبت کنید. بعد از ثبت درخواست کارشناسان حقوقی وینداد با شما تماس تلفنی برقرار میکنند و توضیحات لازم و راهنمایی هارا در اختیار شما می‌گذارند.

      موفق باشید

  14. سلام خسته نباشید
    ببخشید یه راهنمایی میخواستم ، چنتا ملک رو تجمیع کردیم برای مشارکت در ساخت و قرارداد مشارکت رو به اسم شریکم نوشتیم بنا به دلایلی نمیشد اسم هردو داخل قرارداد قید بشه ، حالا من و شریکم میخوایم یه قرارداد شراکت بنویسیم،اگه داخل قرارداد بنویسیم که ایشون بدون اجازه و امضای من حق پیش فروش یا فروش نداره آیا قانونیه ؟آیا اگه اینکارو کرد و بدون اجازه من پیش فروش کرد من میتونم جلوشو بگیرم یا ازش شکایت کنم؟؟
    ممنون میشم راهنمائیم کنید

    1. سلام
      بله می توانید با شریک خود قرارداد مشارکت در ساخت منعقد کرده و ایشان را از ناج اعمال مذکور منع نمایید.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  15. با عرض سلام برای کارگاه مادر و کودک برای مدرسه ایی کار را محول به بنده کرده و من جز نیروهای آنجا هستم ولی برای این پروژه حاضر به قرارداد نیست ولی من را با کسانی که زیر مجموعه ام می باشد وادار به قرارداد می کند و ۲۵ درصد از درامد را نیز خود مجموعه برمی دارد بدون سود و زیان
    در دو خصوص من را راهنمایی کنید یکی نحوه بستن قرارداد با زیر مجموعه ام و نحوه ی محاسبه درصدی که آیا به مدرسه خواهم داد باتشکر

    1. سلام

      سوال شما چندان روشن نیست و نحوه ی بستن قرارداد سوالی کلی است که در یک پست قابل درج نیست. به طور کلی همه چیز بستگی زیادی به توافقات فی مابین دارد و در مورد قرارداد کار نیز مقررات قانون کار حکم فرماست.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  16. سلام و عرض ادب
    من یه کارگاه سی ان سی چوب و ام دی اف دارم که میخوام با یک نفر به اشتراک بذارم. بگونه ای که سرمایه غیر نقدی تجهیزات دستگاه از بنده است و اجاره ملک و هزینه های اجرا با ایشونه و سود به شکل ۵۰-۵۰ تقسیم میشه. درضمن بنده هم طبق روال قبل سفارش مشتری های خودم رو جداگانه انجام میدم و درامدش مال خودم میشه.
    اگه زحمتی نیست راهنمایی بفرمایید که از چه فرمت قراردادی باید استفاده کنم و چه تضامینی رو باید بگیرم که درصورت تصاحب غیر قانونی دستگاه در آینده توسط ایشون با توجه به تورم های نجومی این روزها، بتونم خسارت های مربوطه رو با لحاظ تاخیر و تورم بصورت به روز، از ایشون دریافت کنم. واینکه مسئولیت بیمه و مالیات به دوش خودشون باشه.
    با سپاس از راهنمایی شما

    1. و اینکه آیا میتونم یه عدد ثابت ماهانه در نظر بگیرم که حتی اگر کار نکرد هم موظف باشه به بنده پرداخت کنه؟ به این دلیل که نسبت به فعالیت بیخیال نشه و کار کنه. یجورایی بخشی رو بصورت اجاره ثابت و بخشی رو درصدی از سود خالص؟
      نظرتون چیه؟

    2. سلام

      قرارداد مورد نظر شما “قرارداد مشارکت مدنی” است. در صورت نیاز به تنظیم اختصاصی قرارداد توسط کارشناسان حقوقی وینداد، به صفحه ی تنظیم اختصاصی مراجعه نمایید.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  17. سلام وقت بخیر بنده می خوام در یک کارگاه نجاری شریک بشم به عنوان نیروی کار ماهر چند درصد بنده می توانم درخواست شراکت کنم و جدولی هست که نشان بده با x مقدار سرمایه بردن چه مقدار به درصد سهام اضافه میشه

    1. سلام
      در رابطه با تعیین سهام هر یک از طرفین در قرارداد مشارکت جدول و یا فرمول خاصی وجود ندارد. شما بهتر است با توافق با شریک آینده، کار خود را ارزش گذاری نمایید سپس نسبت آورده خود به آورده شریک را محاسبه کنید. نسبت به دست آمده میزان سهام شما در مشارکت مزبور خواهد بود.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  18. سلام ممنون از بابت مطالب بسیار آموزنده سایتتون خدا قوت بدهد
    در خواستی که دارم این است که قراردادهای مشارکتی و دو جانبه را از بعد شرعی هم یک بررسی بفرمایید و در سایت بگذارید. مثلا من تا آنجا که فهمیدم شراکت در شرع فقط با شراکت اموال ممکن است در واقع هر دونفر باید یک نوع دارایی را بیاورند. در خیلی مواقع یکی دانش می آورد و دیگری سرمایه در این مواقع گویا شراکت شرعی نیست مگر اینکه در ابتدا یک قیمتی برای دانش فرد گذاشته شود و بعد مبلغ تعیین شده به فرد از بابت دانش وی داده شود که دقیقا آورده فرد صاحب دانش شفاف شود و معلوم شود که چه ارزشی دانش وی دارد حالا مبلغ داده شده به وی معیار شراکت فی ما بین می شود. اگر در واتساپ جواب این سوال را بگذارید ممنون می شوم ۰۹۱۸۸۱۳۳۲۶۲

    1. سلام
      از پیشنهاد شما سپاسگزاریم. حتما در این خصوص مطالبی را منتظر خواهیم نمود.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  19. سلام خسته نباشید
    بنده با یک شرکت تولیدی پوشاک همکاری میکنم به عنوان یک سیستم فروش مستقل که به ازای فروش هر محصول اون شرکت درصدی از فروش نهایی بین طرفین تقسیم میشه بازاریابی و فروش با من تولید با شرکت.. هست
    برای این منظور با چه عنوان قراردادی و به چه شکل نیازه؟

  20. سلام
    ما سه نفرهستیم که درتاسیس درمانگاه مشارکت کردیم و الان میخوایم قرارداد تنظیم کنیم چه قراردادی باید بنویسیم
    ملک از یه نفره که اجاره شو داره میگیره و توی تجهیزات هم سهم مساوی داره به دو نفر دیگه. مدیریت هم برعهده شخص دوم هست که حقوقشو میگیره

  21. سلام یه شرکت تبلیغاتی هست که فضاهای تبلیغاتی یک مجتمع رو میخواد اجاره کنه و از طرف اون مجتمع فضاهارو با سربرگ خودش اجازه بده بعد از درآمد اجاره فضا یه درصدی میره برای مجتمع حالا این قرادادش رو به چه نحوی ببندیم که برای بحث مالیاتیش که چون از اون درآمد قسمتیش مربوط به شرکت تبلیغاتی هست همش نیست

    1. سلام
      در صورتی که قرارداد مشارکت منعقد نمایید باید این موضوع در قرارداد و همچنین معاملات فصلی و اظهارنامه شرکت به اداره مالیات اعلام شود.

  22. با سلام و ضمن سپاس از به اشتراک گذاری تجربیات مفید و کاربردیتون. آرزومند موفقیت روز به روز آن مجموعه هستم. سوال اینکه در صورتی که یک قرارداد مشارکت مدنی سرمایه گذاری بین دو شخص حقیقی منعقد شود، آیا نیاز به ثبت آن قرارداد در دفترخانه می باشیم؟ همینطور اگر مسئولیت “عامل یا سرمایه پذیر” خرید و فروش محصولی در خارج از ایران باشد، آیا تابع قوانین ایران می باشد؟ آیا در صورت اختلاف، قابل ارجاع به و پیگیری در دادگاههای ایران می باشد؟ با تشکر.

    1. سلام
      الزامی به ثبت قرارداد سرمایه گذاری وجود ندارد، قرارداد به محض امضای طرفین معتبر است. می توانید قانون ایران را به عنوان قانون حاکم بر قرارداد، در آن ذکر نمایید. بهتر است در قرارداد ذکر کنید که اختلاف در چه مرجعی اعم از داوری و یا دادگاه و در چه کشوری مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  23. با سلام و خسته نباشید
    من میخوام بابت معامله یک ملک با یکی از دوستانم که نیاز به پول داره تا ملک رو بنام خودش بزنه مبلغی رو که از من درخواست کرده پرداخت کنم،و چون مبلغ یک دانگ ملک از پولی که دارم بهش میدم خیلی بیشتر است بهم گفت که یک قراردادی بابت این مبلغ و سود مشارکت که چند برار بیشتر از پول بنده هست بین خودمان در حضور چند شاهد نوشته شود
    خواستم راهنمایی کنید در این مورد چه اقدامی انجام باید بدم

  24. با سلام میخواستم شرایط استفاده از یکی از اتاقهای یه شرکت توسط دو نفر که یکی از ان دونفر فرزند صاحب شرکت اصلی محل مورد نظر می باشد که محل کار در اجاره پدرشان است وفرزند به همراه دوستش میخواهند در یکی از اتاقهای محل مورد نظر به تهیه وتوزیع محصولی بپردازند راهنمایی فرمایید که اشکالی ندارد طی یه قرارداد مشارکتی شروع بکار نمایند

  25. با سلام
    من و دوستم قصد شراکت با یک سرمایه دار را داریم به این صورت که سرمایه ما ایده و روش تولید ماده خاصی می باشد برای اینکا ر چه باید بکنیم مرسی

  26. با عرض سلام و خسته نباشید
    من برای یه کار مهندسی ایده دارم و کسانی میشناسم که میتوانند از ایده من حمایت کنند و آن ها را در قالب پروژه تعریف نمایندتا به محصول برسد اما از من خواستن که شرکت بزنم تا آنجا پروژه ها تعریف شوند
    اما متاسفانه شرایط زدن آن را ندارم چه از لحاظ مادی و چه وقت
    راه دوم این است که یه شرکت پیدا کنم و با انها شریک شوم و پروژه ها اونجا تعریف شوند و..
    حالا به نظر شما راه های شریک شدن این مواقع چگونه است؟

  27. سلام
    بنده یک تعمیرگاه لوازم خانگی دارم و برای تعمیرات یخچال و فریزر نیاز به یک تعمیرکار دارم. ب این صورت که مشتری از جانب من معرفی میشود و ایشان از طرف من کار تعمیر را انجام دهد. سود حاصل ازین کار نصف شود. البته بعد از کسر هزینه ها و قطعات مصرفی. و ضمانت کار انجام شده به عهده تعمیرکار باشد. متن این قرار داد باید چطور باشد ک مشکلی پیش نیاد
    با تشکر

  28. سلام.من با دوتا از اعضای خانواده ی مجموعه ای راه اندازی کردیم برای پرورش بوقلمون.که کل سرمایه و هزینه از من هستش اعم از پول رهن ملک موردنظر،اجاره ملک،تهیه بوقلمون ؛غذا و دانه و اب بوقلمون ها.وحتی هزینه حمل و نقل و….یعنی هر چیزی که پول لازم باشه از جیب من میره .و اون دو نفر اونجا کار میکنن و نگهداری ب عهده اون هاست.الان این وضعیت شراکت ما چجوری باید نوشته بشه،درصد سود هر کس چجوری باید مشخص بشه.و ما حتی نمیدونیم این کار برای چه مدتی هست وبه مرحله سودهی بازدهی میتونه برسه که روی اون حساب ،زمان برای قراردادمون مشخص کنیم.لطفا در این زمینه منو راهنمایی کنین برای نوشتن قرارداد.با کما تشکر از وینداد

    1. با سلام

      ممنون ازینکه وینداد رو برای مسئله قراردادی کسب‌وکارتون انتخاب کردید. بله موارد همکاری بین طرفین از جمله میزان شراکت، تعدات و نحوه تقسیم سود و سهام و … رو باید در قالب یک قرارداد مشارکت مدنی تنظیم و به امضای طرفین برسونید. پیشنهاد می‌کنم از فرم صفحه زیر درخواست تنظیم قرارداد ثبت نمایید تا تیم حقوقی وینداد برای راهنمایی بیشتر با شما تماس بگیرند و بهترین راه حل را به شما پیشنهاد دهند.

      صفحه درخواست تنظیم قرارداد

    1. با سلام
      به غیر از عموان همکاری از شراکت، مشارکت که در اصل همه این موارد به عنوان مشارکت مدنی است، استفاده می‌شود.

  29. سلام من نمایندگی یکی از محصولات کارخانه جات داخلی رو دارم میخواستم با دو تا از بستگان که شریک من هستند قرار داد بنویسیم لطفا راهنمایی می فرمایید

    1. با سلام
      جهت رسیدگی به درخواست شما لطفا درخواست تنظیم قرارداد خود را از طریق فرم صفحه زیر ارسال نمایید تا کارشناس حقوقی برای راهنمایی با شما تماس بگیرند.

      درخواست تنظیم قرارداد

      با احترام تیم پشتیبانی وینداد.

  30. سلام.
    بنده یک دستگاه ماشین سنگین کپریسی خریداری کردم و بعد از ۲۲روز دو سوم ماشین را به دوستم دادم با قیمت خرید اولی که طی این ۲۲روز ماشین افزایش قیمت داشت که از او نگرفتم. قرارداد بعنوان شراکتنامه تنظیم کردیم که بنده سهم یک سوم ماشین رادارم و در سود وزیان به صورت مساوی نصف نصف باشد وحق رانندگی از بنده نمیگیرند مدت قرارداد سه سال می باشد حالا ۶ماه از قرارداد گذشته که بنده خواهان فسخ قرارداد و اتمام شراکت با دوستم رادارم. ایشان حاظر نیستند به قیمت کارشناس بنگاه دار سهمم را بدند. قیمت ماشین در بنگاه ها ۲۴۰میلیون میباشد که ایشان میگویند ۱۸۰میلیو است با اینکه هردو همراه با ماشین نزد بنگاهها رفتیم وحتی در برنامه دیوار قیمت ۲۴۰ میباشد. مشکل این است که ایشان طی این شش ماه از درامد ماشین خرج بیجا وافراطی میکنند به امید اینکه بعد ازسه سال ماشین را خودش ببرد. وبرای تعمیر ماشین هیچ فاکتوری برایم نمی آورد و همچنین برای درامد هیچ فاکتور یا بارنامه ای به بنده نشون نمیدند. بنده خواهان توقیف ماشین را دارم تا تکلیفمان معین شود اما ایشان حاظر نیستند ما شین را موتوقف کنند.
    کمال تشکر از وینداد.

  31. درود.بنده برا سرمایه گذاری در فروشگاهی مبلغی پول میخواهم در اختیار صاحب فروشگاه با نرخ سود چهار درصد بگذارم چجوری قرارداد ببندم که به مشکل بر نخورم مدت قرار داد یکساله است

    1. سلام وقت بخیر
      برای این موضوع شما به راحتی می‌توانید از نمونه قرارداد شراکت در فروشگاه یا مغازه که قبلتر توسط تیم حقوقی وینداد تنظیم شده است را از بانک قرارداد وینداد دریافت نمایید و میزان سود و مدت قرارداد را در آن قید نمایید.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  32. سلام بنده یک سال پیش با یکی از دوستانم تصمیم گرفتیم در سایت دیجیکالا فروشندگی کنیم واز انجا که دوستم سرمایه ای نداشتند من حدود ۱۳۰ میلیون برای خرید تجحیزات و وسایلی برا فروش هزینه کردم ولی یک سال گذشته و هنوز قراردادی بین ما منعقد نشده یعنی طرق از عقد قرارداد طفره میره و راضی نمیشه که قرار داد بنویسیم کل حساب و کتاب هم دست ایشان هست و من هیچ مدرکی ندارم لطفا منو راهنمایی کنید ممنون میشوم

    1. با سلام:
      در پاسخ به سوال مطروحه لازم به ذکر است شما باید با شریکتان یک قرارداد مشارکت مدنی منعقد نمایید و یک حساب مخصوص مشارکت افتتاح نمایید تا تمام سرمایه و هزینه ها و درآمدها به این حساب واریز گردد و از این حساب هزینه گردد و سود باقی مانده به عنوان سود خالص به میزان مورد توافق که تعیین گردیده بین طرفین تقسیم گردد.
      در صورت استنکاف و عدم رضایت شریک به تنظیم قرارداد و در صورت داشتن سند مبنی بر واریز وجه سرمایه در حساب شریک می توانید اقدام به مطالبه وجه واریزی از طریق مراجع قضایی بنمایید.

      با احترام؛
      تیم حقوقی وینداد.

  33. با سلام و تشکر از مطالب آموزنده وینداد
    بنده قول گرفتن قرارداد پیمانکاری خدماتی یک شرکت را از یه بنده خدایی گرفته ام ، اما شرکت ندارم ، از سوی دیگر با یکی از بستگان صحبت شده از نام و امکانات و همچنین مجوز های شرکت (حقوقی) آنها استفاده کنیم و قرارداد عقد گردد. مدیریت و تمام هزینه ها بیمه و مالیات از محل این قرارداد بر عهده بنده است و ماهیانه مبلغی به صاحب شرکت داده می شود در بیان دیگر شرکت را اجاره کردم.
    سوال بنده این است که نوع قرارداد فی مابین بنده و شرکت چیست و آیا نمونه قراردادی در این خصوص موجود دارید.

    1. باسلام
      از لحاظ قانونی امکان اجاره‌ی شرکت به این شکل وجود ندارد، و شما نمی‌توانید که یک شرکت دارای سهام‌دارانی می‌باشد و دارای هیئت مدیره و مدیر عامل هستند، اجاره نمایید.
      در صورت تمایل به دریافت پروژه با شرکت مورد نظر می‌توانید قرارداد مشارکت در پروژه با شرکت منعقد نمایید و در صورت سود ده بودن پروژه به میزان تعیین شده سهام هر یک از شرکا در قرارداد در سود بدست آمده شریک خواهید شد. در صورت تمایل در این خصوص می‌توانید وقت مشاوره دریافت کنید.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

    1. با سلام
      شما می‌توانید این قرارداد که در بانک قرارداد وینداد موجود هست تهیه بفرمایید. این قرارداد به همراه آموزش ماده به ماده نیز می‌باشد.
      لینک دریافت قرارداد شراکت (مشارکت مدنی):
      http://bit.ly/2SbE2tm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Picture of آوا حقی

آوا حقی

آوا حقی یکی از نویسندگان خوش قلم وینداد است که در رشته حقوق اقتصادی در دانشگاه آزاد تهران مرکزی تحصیل کرده و اطلاعات تخصصی در امور حقوقی از جمله قراردادها، مالکیت فکری و امور ثبتی دارد و محتواهای کاربردی در زمینه‌ها را به زبان کاملا ساده نوشته که در ادامه می‌توانید این محتواها را بخوانید.

خدمات قراردادی وینداد

خدمات قراردادی وینداد