partnership-contract

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر و نکات مهم تنظیم قرارداد

قراردادهای مشارکت مدنی قراردادهایی هستند بعد از توافق شما با شریکتان شکل می‌گیرد. در این قراردادها از ابتدای نحوه شکل گیری شراکت تا نحوه خاتمه آن نوشته می‌شود. بنابراین می‌توان گفت در دنیای حقوقی شراکت کار پر ریسکی نیست اگر به تمام زوایای حقوقی آن توجه کرده باشید.

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر همان قرارداد مشارکت مدنی است که در فضای کسب‌وکار کاربرد زیادی دارد. برای مثال ممکن است شما سرمایه‌ای داشته باشید و بخواهید از ایده یک فرد استفاده کنید یا بالعکس ایده‌ای دارید ولی سرمایه‌ای برای پیش بردن ایده‌تان ندارید، در این موقع می توانید از قرارداد مشارکت کاری استفاده کنید.

اما قرارداد شراکت محدود به این موارد نمی‌شود در موضوعات گسترده‌ای مثل مشارکت در ساخت، مشارکت در خرید و فروش و مشارکت در تولید و غیره را شامل می‌شود. در این مقاله ضمن بررسی چندین نمونه قرارداد کاری بین دو نفر، نحوه تنظیم آن را به همراه نکات کاربردی بیان کرده‌ایم.

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر چیست؟

قرارداد شراکت عبارت است از تعهدی که دو یا چند نفر برای همکاری در ارتباط با یک موضوع کاری مثل ساخت و ساز، تولید، خرید و فروش و غیره با یکدیگر دارند و مشخص‌کننده میزان سهم هر فرد در مشارکت مربوطه است. در واقع این شراکت‌نامه می‌تواند میان افراد حقیقی، حقوقی، شرکت‌ها، ادارات دولتی و خصوصی تنظیم شود که با توجه به موضوع آن نحوه تنظیم قراردادها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

هدف عمده و اصلی شراکت یا توافقنامه بین دو نفر تعیین وظایف طرفین در برابر کار یا هر موضوعی که برای آن قرارداد بسته شده، مشخص کردن میزان سهم هر فرد در دریافت سود و زیان و موارد متعددی که مد نظر دو طرف است.

قرارداد مشارکت مدنی چیست؟

مشارکت یکی از عقودی است که به طور خاص در قانون مدنی مشخص شده است. با توجه به ماده ۵۷۱ قانون مدنی و مواد بعد از آن می‌توان گفت شرکت عبارت است از:

”درآمیختن سهم‌‎الشرکه نقدی یا غیرنقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد به‌نحو مشاع و به‌منظور انتفاع، طبق قرارداد.”

قرارداد مشارکت مدنی قراردادی است که از طریق آن اشخاص حقیقی یا حقوقی سرمایه (مادی یا معنوی) خود را به صورت سهم الشرکه نقدی یا غیرنقدی تقویم کرده و به صورت مشاع و برای انجام کار معین در زمینه فعالیت‌های تولیدی، بازرگانی و خدماتی برای مدت محدود و به قصد انتفاع به کار می‌گیرند. 

به عبارتی ساده‌تر قرارداد مشارکت مدنی همان شکل مرسوم نمونه قرارداد مشارکت در کار و سرمایه است که به وسیله آن، اشخاص سرمایه‌های خود را با هم تجمیع کرده و کسب‌وکاری راه می‌اندازند حال این سرمایه می‌تواند مادی یا به صورت ایده باشد.

۸ نمونه قرارداد مشارکت و کاربرد آن‌ها 

معروف‌ترین شکل قراردادهای مشارکت مدنی در سه شکل تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت، مشارکت مدنی با بانک و مشارکت مدنی خصوصی تنظیم می‌شوند. 

اگر بخواهیم به طور کلی کاربردهای قرارداد شراکت کاری بین دو نفر یا نمونه قرارداد همکاری بین دو نفر را نام ببریم، می‌توان به قرارداد مشارکت صادرات کالا، قرارداد مشارکت در خدمات، مشارکت در خرید و فروش ملک و زمین، قرارداد مشارکت در خرید و فروش محصول، مشارکت در واردات کالا به قصد فروش، بازرگانی داخلی و غیره اشاره کرد. 

پرکاربردترین قراردادهای شراکت بین دو نفر

قراردادهای مشارکت موضوعات مختلفی دارند که در زمان تنظیم به‌عنوان موضوع آن مورد توجه قرار می‌گیرد و بر همین اساس جزئیات و بندهای قراردادی آن با یکدیگر متفاوت می‌شود.

به همین منظور قبل از تنظیم قرارداد مشارکت طرفین بهتر است نحوه تنظیم و محتوای این نوع قراردادها را بدانند.  

چند نمونه قرارداد مشارکت پرکاربرد را می‌توان این گونه معرفی کرد:

قراردادهای مشارکت در سرمایه‌گذاری

قرارداد مشارکت در سرمایه‌گذاری به منظور مشارکت سرمایه‌گذار و صاحبان یک کسب و کار جهت انجام فعالیت تجاری تنظیم می‌شود. این قرارداد انواع مختلفی دارد که رایج‌ترین آن‌ها قرارداد سرمایه‌گذاری داخلی و سرمایه‌گذاری خارجی هستند و هر کدام مقررات خاص خودشان را دارند.

 به همین دلیل با توجه به موضوع سرمایه‌گذاری برای هر کدام از آن‌ها قراردادهای مخصوصی تنظیم می‌شود. مثلا اگر سرمایه‌گذاری در خارج از کشور باشد تابع چند قانون مختلف خواهد بود که باید ضوابط آن در قرارداد لحاظ شود.

بنابراین بهتر است قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در سرمایه‌گذاری با انواع قراردادهایی که در این زمینه وجود دارد آشنایی داشته باشید و بعد اقدام به تنظیم قرارداد کنید.

قراردادهای مشارکت در صادرات

صادرات یکی از روش‌های درآمدی بخش دولتی و خصوصی است که قواعد و مقررات مربوط به آن نکات حقوقی بسیاری دارد. به همین دلیل نمونه قراردادهای متنوع زیادی برای این فعالیت تجاری وجود دارد و  قرارداد مشارکت در صادرات نیز یکی از مهم‌ترین این قراردادهاست که شرکت‌ها و اشخاص حقیقی برای امور بازرگانی از آن استفاده می‌کنند.

مطابق قانون مدنی ایران، طرفین قرارداد می‌توانند شروط مورد توافق طرفین را هنگام تنظیم قرارداد اضافه کنند. توجه داشته باشید که در قراردادهای مشارکت در صادرات حتما صادرکننده باید کارت بازرگانی داشته باشد. همچنین برای صحت این قرارداد لازم است مجوزهای لازم را از وزارت بازرگانی اخذ کنید.

قراردادهای مشارکت در فروش

یکی از انواع قراردادهای پرکاربرد مشارکت، قرارداد مشارکت در فروش و قرارداد مشارکت واردات کالا و فروش آن است. شاید بتوان کلیدی‌ترین ‌بخش در راستای توسعه هر کسب‌وکار را بازاریابی و فروش محصولات دانست. یکی از رایج‌ترین راه‌هایی که برای داشتن فروش موفق استفاده می‌شود ایجاد مشارکت در فروش و عقد قرارداد مشارکت در فروش با یک یا چند شریک است.

پس از توافق با شریک یا شرکای فروش، لازم است یک قرارداد استاندارد منعقد کنید که وظایف، حقوق، سرمایه و میزان سود هر طرف در آن مشخص باشد و بتوانید برای بروز اختلافات احتمالی (که در مرحله کسب سود امکان زیادی دارد) به آن رجوع کنید. قرارداد مشارکت مدنی مغازه نیز یکی از انواع قراردادهای مشارکت در فروش به‌شمار می‌رود.

قراردادهای مشارکت در تهیه غذا

برای راه‌اندازی یک رستوران یا تهیه غذا دو روش متفاوت وجود دارد. برخی خودشان به صورت مستقل اقدام به راه‌اندازی رستوران می‌کنند و برخی دیگر با همکاری یک یا چند شریک دیگر فعالیت رستوران خود را آغاز می‌کنند. اگر شما روش دوم را انتخاب کنید، پس از انتخاب شریک خود به یک قرارداد مشارکت در تهیه غذا یا رستوران یا قرارداد شراکت کاری در رستوران / فست‌فود نیاز دارید.

از سری نکاتی که لازم است در تنظیم این نوع از نمونه قراردادهای مشارکت به آن‌ها توجه کنید طولانی بودن مدت قرارداد، جزئیات و نکات حقوقی پیچیده و مسائل متعدد مالی موجود در اداره رستوران و تهیه غذاست.

قراردادهای مشارکت پزشکی

قراردادهای مشارکت پزشکی انواع مختلفی دارند. این قراردادها می‌تواند با موضوعی مانند حضور پزشک در کلینیک با قرارداد کارانه‌ای باشد یا موضوعی مانند مدیریت یک کلینیک به صورت شریکی. به همین دلیل عموما کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها به صورت مشارکتی توسط پزشکان تأسیس و اداره می‌شوند. در ضمن این قراردادها ممکن است شروط مختلفی مانند نحوه مدیریت آن یا نحوه افزایش سرمایه بیمارستان یا کلینیک را ذکر کرد. قراردادهای مشارکت پزشکی برای راه اندازی کلینیک، مشارکت در تولید دارو، مشارکت در ارائه خدمات فیزیوتراپی و تاسیس داروخانه نیز کاربرد دارد.

قراردادهای مشارکت در استارتاپ

این روزها قراردادهای مشارکت بسیار در حوزه فعالیت استارت آپ ها کاربرد دارند. قراردادهای مشارکت در استارتاپ قراردادهای هستند که به اشخاص کمک می‌کند تا به کمک مشارکت بتوانند استارتاپ راه‌اندازی کنند.

موضوع راه‌اندازی کسب‌وکار نوپا و در قراردادهای مشارکت نیازمند رعایت قواعد حقوقی مخصوصی است. قراردادهای مشارکت در استارتاپ بین سرمایه‌گذار و متخصصان صاحب کسب و کار تنظیم می‌شود و به‌صورت اختصاصی شرایط همکاری طرفین و نکات لازم را به‌صورت شفاف مشخص می‌کند. هدف این قراردادها این است که ریسک‌های همکاری بین کسب و کار و سرمایه‌گذار را به حداقل برساند.

سایر نمونه قراردادهای مشارکت

دو نمونه قرارداد مهم دیگر در این حوزه نیز وجود دارد: قرارداد مشارکت در ساخت و قرارداد مشارکت مدنی بانک.

قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت قراردادی است که مابین مالکین و سازنده منعقد می‌شود. در این قرارداد طرفین بر ساخت ساختمانی با مشخصات ذکر شده در قرارداد توافق می‌کنند. طبق قرارداد سرمایه مالک، زمینی محسوب می‌شود که ساختمان در آن ساخته می‌شود. سرمایه سازنده نیز هزینه‌هایی است که در حین عملیات ساخت پرداخت می‌شود. نهایتاً هر کدام از طرفین بر اساس توافق‌شان، از قسمتی از ساختمان موضوع شراکت برخوردار خواهند شد.

نکته‌ای که در تنظیم متن قرارداد مشارکت در ساختمان اهمیت بسیاری دارد پیش‌بینی ضمانت اجرای موثر در قرارداد و ذکر دقیقِ شروط قرارداد است. هرچه این شرایط به طور دقیق‌تر و شفاف‌تر بیان شود از بروز اختلافات در آینده جلوگیری می‌شود.

قرارداد مشارکت با بانک

قرارداد مشارکت مدنی بانک زمانی تنظیم می‌شود که شخصی می‌خواهد سرمایه‌گذاری انجام دهد و به تبع آن با دریافت تسهیلات، بانک را نیز در سرمایه‌گذاری خود شریک کند. برای تنظیم این قرارداد به اطلاعات هویتی، موضوع مشارکت، میزان سرمایه مورد نیاز، حداکثر مدت مشارکت، پیش‌بینی خرید، هزینه و فروش، سهم سود پیشنهادی متقاضی و وثیقه‌هایی که برای ضمانت حسن انجام کار باید به بانک سپرده شود نیاز خواهید داشت.

بانک یا سایر موسسات مالی می‌توانند تا ۸۰ درصد کل سرمایه را در یک شرکت مدنی در اختیار بگیرند و همچنین فروش اقساطی سهم‌الشرکه نیز در این حالت امکان‌پذیر است.

نحوه تنظیم متن قرارداد کاری بین دو نفر

هنگام نوشتن قرارداد شراکت کاری بین دو نفر یا همان تنظیم قرارداد مشارکت چندین نکته باید در متن قرارداد شراکت ذکر گردد که عبارتند از:

  • عنوان قرارداد
  • مشخصات طرفین قرارداد
  • موضوع قرارداد به‌صورت دقیق و جزئی
  • مبلغ سرمایه گذاری
  • سهم طرفین در سرمایه گذاری
  • سهم طرفین در سود و زیان (اگر تعیین نشود، میزان سرمایه هر دو طرف به‌صورت مساوی خواهد بود)
  • وظایف و تعهدات هر یک طرفین
  • حقوق طرفین
  • مدت زمان قرارداد
  • مکان اجرای قرارداد
  • تعیین جریمه در صورت عدم پایبندی به تعهدات از سوی هر یک از طرفین
  • تضمین‌ها (مثل چک تضمینی یا ضمانت نامه بانکی)
  • حل و فصل اختلافات و روش‌های آن
  • اصلاح قرارداد
  • محرمانگی
  • خاتمه قرارداد
  • تعداد صفحات، نسخه‌ها، ضمائم و پیوست‌ها

جمع‌بندی

اگر برای شروع کسب‌وکاری قصد مشارکت دارید حتما قبل از امضای شراکت نامه یا همان قرارداد شراکت کاری بین دو نفر با یک مشاور حقوقی متخصص آن را بررسی و از منافع و سود خود اطمینان حاصل کنید.

تعهدات و وظایف شرکا یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید در متن قرارداد شراکت آن را دربربگیرد، این تعهدات باید به نحوی باشد که شرایط تنظیم یک قرارداد را متعادل کند؛ یعنی شرایط یک طرفه نباشد و شراکت نامه به سمتی نرود که شریک دغدغه این را داشته باشد که سهم او تضییع شده یا اینکه فضا برای سوءاستفاده یکی از طرفین فراهم شود.
اگر این قرارداد را از قبل در اختیار دارید و از نکات حقوقی آن نیز اطلاعات کافی در اختیار ندارید بدین منظور می‌توانید از بخش تنظیم و بررسی قرارداد وینداد این بررسی را انجام دهید. 

سوالات متداول

سود و سهام طرفین در قرارداد مشارکت چگونه تعیین می‌شود؟

اصل بر این خواهد بود که میزان سرمایه هر دو طرف به‌صورت مساوی است اما نهایتا تعیین میزان سود توسط حسابرس مالی انجام می‌شود.

پرکاربردترین قراردادهای مشارکت چه مواردی هستند؟

نمونه قرارداد مشارکت در ساخت، نمونه قرارداد شراکت کاری بین دو نفر، قرارداد مشارکت در خدمات، قرارداد مشارکت در تولید، قرارداد مشارکت در سرمایه‌گذاری از جمله نمونه‌های پرکاربرد قرارداد مشارکت هستند.

۴.۴/۵ - (۵۱ امتیاز)
اشتراک‌گذاری
نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

80 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
احسان حنیفه زاده
احسان حنیفه زاده
6 ماه پیش

با سلام ، اگه امکانش هست بنده رو راهنمایی بفرمایید ، من در تاریخ دهم اردیبهشت ۱۴۰۱ با یکی از دوستان قدیمی خودم که حدود یک سال و نیم کافه رستورانی رو از قبل اداره میکرد،با وعده و وعیدهای دروغی که بعدها رو شد شراکت کاری بستم ، بعد از حدود ۵ ماه به دلیل وعده های پوچ از ایشان خواستم که شراکت رو فسخ کنه و اورده بنده رو به بنده برگردونه و در ضمن در مدت این ۵ ماه درآمد حاصله خرج کافه میشد و عملا بعد از تاریخ عقد قرارداد هیچ خرجکردی نبوده و سود و زیانی هم نداشتیم که مدارک رو برای کارشناس رسمی هم بردم و همچنین شریک بنده در جلسه کارشناسی هم حاضر نشد، و طبق آخرین حرف هاش با حضور ۵ نفر شاهد قرار شد ایشان لوازم رو بفروشه و اورده بنده رو برگردونه که بعد از چند ماه کلا ناپدید شد و گفت برو شکایت کن من پولی ندارم بدم ، ۶ ماهه که پیگیر حق خودم هستم ،حالا وقت رسیدگی دادگاه برای شهریور داده شده ، به نظر شما رای دادگاه به نفع من خواهد بود که بتونم پولم رو پس بگیرم ؟ چقدر میتونم بگیرم (آورده بنده ۷۵۰ میلیون بوده که ایشان به دروغ داخل قرارداد آورده خودش رو ۱میلیارد و ۷۰۰ نوشته بود که هیچ مدرک و فاکتوری هم ارائه نکرد از این بابت)
خواهشا اگه امکانش هست راهنمایی کنید، خدا لعنت کنه همچین آدمایی رو که زندگی مردم و نابود میکنن با دروغ و طمع خودشون

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  احسان حنیفه زاده
5 ماه پیش

سلام
وقتتون بخیر
پیشنهاد می‌کنم از مشاوره حقوقی تخصصی حوزه مشارکت مدنی استفاده کنید.

امیر کرابی
امیر کرابی
1 سال پیش

سلام. من قصد خرید این نمونه قرارداد شما رو داشتم، سایت لاگین نشد. قصد تماس با شما رو هم داشتم و باز پاسخ ندادین. اگر ممکنه با من تماس بگیرید. من امشب منتظرم. قراردادم هم کمی ویرایش داره که هزینه اش رو پرداخت خواهیم کرد. ممنون میشم اگر با من در تماس باشین امشب

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  امیر کرابی
1 سال پیش

سلام
وقتتون بخیر
در صورتی که مشکلی برای ثبت درخواست دارید، میتونید از طریق شماره تماس ۰۲۱۲۸۴۲۷۸۴۶ یا شماره واتساپ ۰۹۰۳۵۹۴۱۴۰۸ درخواست خود را برای همکاران ما بفرستید.

سمیه زمانی
سمیه زمانی
1 سال پیش

با سلام. من یک دفتر طراحی دارم که چند سالی هست راه اندازی کردم الان یکسری مشتری ثابت دارم و در آمد خالص حدود ۸ تا ۱۲ تومان در ماه دارم. الان قصد دارم یک دفتر فنی تایپ و تکثیر که اون هم چند سالی هست مشغول به کاره رو با خواهر زاده م بخرم البته فقط دستگاه ها و امتیاز دفتر رو ‌ . سعی داریم مبلغ یکسان سرمایه بگذاریم که برای تقسیم سود و زیان مشکلی پیش نیاد . مسأله اینجاست که من تجربه کاری دارم و اینکه مشتری خاص خودم رو هم دارم میخواستم بدونم این مسأله رو چطور حل کنیم آیا باید سودی ک از مشتری های خودم دارم رو تقسیم کنیم یا خیر

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  سمیه زمانی
1 سال پیش

با سلام و وقت بخیر
شما می توانید با ایشان قرارداد مشارکت منعقد کرده و جزئیات مربوط به موارد مذکور را در آن ذکر کنید. جهت ثبت درخواست تنظیم تخصصی قرارداد می توانید از سایت وینداد اقدام کنید.
با تشکر
مجموعه حقوقی وینداد

مریم توکلی
مریم توکلی
1 سال پیش

سلام وقتتون بخیر ، اگه دو نفر با هم برای راه انداختن مغازه شراکت کنن که طرف اول کل سرمایه کار از اون باشه و طرف دوم کل کارهای مغازه ام از خرید و فروش و تهیه مواد لازم و … با اون باشه سود حاصل از مغازه چطوری بین طرفین باید انجام بشه ؟ ممنون میشم اگه به سوالم پاسخ داده بشه

الهام
الهام
1 سال پیش

با سلام ممنون میشم راهنمایی کنید فرم قرارداد شراکت فرد صاحب زمین با شخص دارای مجوز تجاری ، کدام فرم و قرارداد میباشد.
ممنون

یاسر فلاح
یاسر فلاح
2 سال پیش

سلام.من کارم نصب ورق فلزی هست.با دوستم ۵۰۰۰ متر سالن گرفتیم برای پوشش دستمزد شراکتی.چطوز بایو قرار داد تنطیم کتم‌با تشکر

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  یاسر فلاح
2 سال پیش

با سلام و احترام
با توجه به اینکه تنظیم این قرارداد برای شما دارای پیچیدگی‌های حقوقی فراوانی و هم‌چنین نیازمند کسب اطلاعات بیشتری می‌باشد، بنابراین به قسمت درخواست تنظیم قرارداد سایت وینداد به لینک زیر مراجعه نمایید.
با تشکر
کارشناس حقوقی وینداد
https://vindad.com/demand/add/

علی
علی
2 سال پیش

لطفا در صورت تمایل پاسخ دهید؟
موسسه «الف» با انستیتو پاستور قراردادی منعقد می کند که این مرکز تحقیقاتی واکسن بیماری «کرونا « را کشف و تولید نماید و در قبال این عمل موسسه «الف» متعهد می شود در صورت انجام تعهد از سوی انستیتو پاستور مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان به این موسسه بپردازد؛
عامل تقاضا می کند که شخصی ضمانت موسسه الف در قبال مبلغ مذکور را بنماید. حال با توجه به توصیف واقعه فوق به سوالات زیر پاسخ دهید:
الف- بیان کنید قرارداد بین این دو موسسه چه قراردادی است؟
ب- آیا ضمان از این دین صحیح است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، چرا و بر اساس کدام ماده قانونی؟
ج- در صورتی که شرکت «ج» ضامن گردد و انستیتو موفق به انجام تعهد خویش شود ولی وجه مذکور از سوی موسسه «الف» پرداخت نشود، انستیتو چه اقدامی باید نماید؟

فاطمه حسین‌قلی‌ لو
فاطمه حسین‌قلی‌ لو
در پاسخ به  علی
2 سال پیش

با سلام و احترام
دویت عزیز این کیس از حالت سوال خارج ایت و پیشنهاد میشود که با یک وکیل در تماس باشید.

عباس حقانی
عباس حقانی
3 سال پیش

با سلام بنده صاحب دفتر املاک با جواز و کلیه تجهیزات می‌باشم و فقط در خصوص کاری مقرر شده با شخصی شراکت کاری داشته باشم از چه نوع قرارداد استفاده نمایم که موجب موارد الزام به پرداخت بیمه نباشد ….و یا اینکه همان قراردادهای مدت سه ماه کفایت میکند

کارشاس حقوقی وینداد
کارشاس حقوقی وینداد
در پاسخ به  عباس حقانی
3 سال پیش

با سلام
قراردادهای مشارکت(شراکت کاری) مشمول پرداخت بیمه نمی باشند.
با احترام
تیم حقوقی وینداد

پرهام
پرهام
3 سال پیش

با سلام و احترام
برای شراکت در یک آزمایشگاه تشخیص طبی چه نوع قردادی باید تنظیم شود؟

کارشاس حقوقی وینداد
کارشاس حقوقی وینداد
در پاسخ به  پرهام
3 سال پیش

با سلام
قرارداد مناسب برای کسب وکار شما، قرارداد مشارکت مدنی است. که می توانید از طریق سایت وینداد از مشاورین حقوقی در این زمینه برای تنظیم قرارداد خود کمک بگیرید.
با احترام
تیم حقوقی وینداد

هادی
هادی
3 سال پیش

سلام ما یه گروهی داریم که میخایم چنتا کار راه بندازیم توی همه شون باهم باشیم مثل مرغداری و کارگاه و از این قبیل. بخایم ثبت شرکت کنیم و قراردادی بین خودمون تنظیم کنیم که مالکیت دارایی ها و تایین مسئولیت ها دست کی باشه و به چه صورت تقسیم بشه و وظایف مشخص بشه چه نوع قراردادی مناسب ماست؟؟

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  هادی
2 سال پیش

با سلام و احترام
قرارداد مشارکت مدنی مناسب فعالیت های شماست و وینداد می تواند در کل مسیر کسب و کار شما، همراهتان باشد.
مجموعه حقوقی وینداد

تصویر آوا حقی

آوا حقی

آوا حقی یکی از نویسندگان خوش قلم وینداد است که در رشته حقوق اقتصادی در دانشگاه آزاد تهران مرکزی تحصیل کرده و اطلاعات تخصصی در امور حقوقی از جمله قراردادها، مالکیت فکری و امور ثبتی دارد و محتواهای کاربردی در زمینه‌ها را به زبان کاملا ساده نوشته که در ادامه می‌توانید این محتواها را بخوانید.

خدمات قراردادی وینداد