در ابتدا باید بیان نمود که تأسیسات ساختمان، یک نیاز اولیه و حیاتی ساختمان بوده و تمامی امکانات سرمایشی و گرمایشی، برقی، روشنایی، صوتی و تصویری، آب و فاضلاب، بهداشتی و …. برای ایجاد، نیاز به قرارداد پیمانکاری تاسیسات که از جمله قراردادهای پیمانکاری است با پیمانکارانی متخصص و متبحر میباشد.
پیمانکار تاسیساتی شخصی حقیقی یا حقوقی است که طی امضای قراردادی با کارفرما، متعهد به اجرای موضوع مورد قرارداد میشود. در پیمانکاری تاسیسات، پیمانکار میتواند نماینده و جانشینهای قانونی را به جای خود انتخاب و معرفی کند که این اشخاص هم حکم خود پیمانکار را خواهند داشت.
ما در این مطلب برانیم تا به مفهوم قرارداد پیمانکاری تاسیسات، مفاد، انواع و نکات حقوقی آن بپردازیم.
مفهوم قرارداد پیمانکاری تاسیسات چیست؟
قرارداد پیمانکاری تاسیسات قراردادی است که میان کارفرما و پیمانکار با هدف تأسیس امکانات تأسیساتی و مهندسیهای مکانیک مانند برق، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، تهویه مطبوع، آب و برق، گاز، فاضلاب، ارتباط داخلی و بیرونی ساختمان، حملونقل و… میباشد.
انواع قرارداد پیمانکاری تاسیسات کدام است؟
قرارداد پیمانکاری تاسیسات که با هدف انجام تأسیسات ساختمانی منعقد میگردد به دو نوع اصلی تقسیم میشوند که عبارتند از:
۱-تأسیسات برقی/الکتریکی
۲-تاسیسات مکانیکی
تاسیسات مکانیکی نیز خود به ۹ دسته اصلی تقسیم میشود:
۱-تأسیسات گرمایشی و سرمایشی
۲-تأسیسات بهداشتی /آب و فاضلاب
۳-تأسیسات گازرسانی
۴-تأسیسات استخر
۵-تأسیسات آتشنشانی
۶-تأسیسات و تهویه بیمارستانها
۷-تأسیسات سیستمهای بخار
۸-تأسیسات پلهبرقی و آسانسور
۹-تأسیسات آبنما و فواره
مفاد قرارداد پیمانکاری تاسیسات
عنوان قرارداد
ماده ۱- طرفین قرارداد
ماده ۲- موضوع قرارداد
ماده ۳- مدت قرارداد
ماده ۴- مبلغ قرارداد
ماده ۵- تعهدات کارفرما و پیمانکار در قرارداد
ماده ۶- سایر شروط
ماده ۷-وثیقهها و تضمینها
ماده ۸- حل اختلاف/داوری
ماده ۹- اعتبار و نسخههای قرارداد
به خاطر داشته باشید که اگر شما نیز در سدد انعقاد قرارداد پیمانکاری تاسیسات هستید، میتوانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری تاسیسات ، قراردادی مختص خودتان را با رعایت تمام نکات و شروط مدنظرتان داشته باشید.
هفت نکته قراردادی مهم!
نکته ۱-پیمانکار طبق قرارداد پیمانکاری تاسیسات، باید در مواقع بروز مشکلات در محل حاضر بوده و پیشنهاد دقیق و به موقع در مورد رفع مشکلات ارائه نماید.
نکته ۲-پیمانکار باید که پیش از انعقاد قرارداد، گواهی نامهها و مدارک فنی خود را ارائه دهد.
نکته ۳-پیمانکار تاسیسات باید بیمه نامههای مرتبط با پرسنل را در حین انعقاد قرارداد و منطبق با مقررات قانون کار ارائه نماید.
نکته ۴-پیمانکار تاسیسات موظف است دارای تجربه چندین ساله به عنوان یک حرفهای در شغل خود باشد و مدارکی دال بر این موضوع ارائه نماید.
نکته ۵-پیمانکار ملزم است تا به عنوان نماینده کارفرما، پیگیر گارانتی تجهیزات منصوبه و خدمات پس از فروش شرکتها باشد.
نکته ۶-بخاطر داشته باشید که تکمیل و ارسال کارت گارانتی تجهیزاتی که جدید خریداری میشوند نیز بر عهده پیمانکار تاسیسات است.
نکته ۷-پیمانکار میبایست که تمامی نقشهها، دستورالعملها، محاسبات و چک لیستهای تکمیل شده را به کارفرما تحویل دهد و در محل پروژه باقی بگذارد.
سخن آخر
در انتها باید بیان نمود که برای طراحی، نصب، سرویس، تعمیر و نگهداری برق و تاسیسات پروژههای مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی، بیمارستانی و هتلها اعم از موتورخانه، شوفاژو تهویه مطبوع، سیستمهای استخر، سونا، جکوزی کولرهای گازی، پمپ و بوستر پمپهای آبرسانی و آتش نشانی، چیلر، هواساز، فن کوئل های سقفی زمینی دیواری قرارداد پیمانکاری تاسیسات، میان کارفرما و پیمانکار متخصص تاسیسات منعقد میگردد.
قرارداد پیمانکاری تاسیسات از اساسیترین قراردادهای حوزه ساختمانی است. این قرارداد دارای نکات بسیار فراوانی است و از این رو توصیه میگردد تا پیش از امضای قرارداد، از مفاد و نکات حقوقی آن آگاهی کامل یابید تا در آینده دچار اختلاف و مشکل نشوید.
اگر شما هم نیاز به قرارداد فوق را دارید که تمامی بندهای لازم را داشته باشد میتوانید نمونه قرارداد مذکور را از بانک نمونه قرارداد دریافت کنید تا تجربه دهها قرارداد شکستخورده را تجربه نکنید.

0 دیدگاه