مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!

سوالات متداول قوانین و مقررات کسب‌وکارهای اینترنتی

شما می‌توانید هرگونه سوال در مورد قوانین و مقررات کسب‌وکارهای اینترنتی را از ما بپرسید تا وکلا و کارشناسان حقوقی وینداد در سریع‌ترین زمان به سوالات متداول شما به‌صورت دقیق و شفاف پاسخ دهند.

5star-rating
امتیاز 4.7 بر اساس 11,000+ نظر
سوالات متداول قوانین و مقررات کسب‌وکارهای اینترنتی
پروفایل کاربر

محمدامین عطابخش

«آیا فعالیت این قبیل وب‌سایت‌ها با توجه به قوانین فعلی جمهوری اسلامی ایران، قانونی است؟»

سلام و عرض ادب خیلی ممنون بابت وقت و فرصتی که قرار می دهید ??
وب‌سایت‌هایی در ایران(مانند "ساین ویژن" به آدرس cine.ir) وجود دارند که با فروش اشتراک به کاربران ایرانی، دسترسی نامحدود به هزاران دوره آموزشی ویدیویی (عمدتاً مربوط به نرم‌افزارهای گرافیکی مانند Adobe Premiere، After Effects، Blender و...) می‌دهند. این دوره‌ها توسط مدرسین و شرکت‌های خارجی تولید شده و در پلتفرم‌های بین‌المللی به فروش می‌رسند. این وب‌سایت‌های ایرانی ظاهراً این محتواها را بدون کسب مجوز از صاحبان اصلی (Right Holders) جمع‌آوری کرده و به صورت تجاری می‌فروشند.

سوال حقوقی اصلی:
«آیا فعالیت این قبیل وب‌سایت‌ها با توجه به قوانین فعلی جمهوری اسلامی ایران، قانونی است؟»

زیرسوالات و نکات کلیدی برای شفاف‌سازی:

۱. عدم عضویت ایران در کنوانسیون برن: با علم بر اینکه ایران عضو کنوانسیون بین‌المللی کپی‌رایت (برن) نیست، آیا صرفاً همین موضوع، فعالیت مذکور را از نظر قانون داخلی توجیه می‌کند؟

۲. قوانین داخلی: با فرض خارجی بودن محتوا، آیا فعالیت این سایت‌ها را می‌توان تحت یکی از عناوین زیر در قوانین داخلی غیرقانونی دانست؟
* قانون جرائم رایانه‌ای:آیا این عمل مصداق "دسترسی غیرمجاز" (ماده ۱)، "تقلب رایانه‌ای" (ماده ۶) یا "سوءاستفاده از داده‌های متعلق به دیگران" است؟
* قانون مجازات اسلامی (کلاهبرداری):آیا فروش محصولی که سایت، مالکیت و حق فروش آن را ندارد، می‌تواند مصداق کلاهبرداری (ماده ۱ قانون تشدید) محسوب شود؟
* قانون حمایت از مصرف کننده:آیا ارائه این محتوا به عنوان یک محصول قانونی، فریب مشتری محسوب می‌شود؟

۳. نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد): آیا دارا بودن «نماد اعتماد الکترونیکی» برای چنین سایت‌هایی به معنای قانونی بودن کل فرآیند کسب‌وکار و محتوای آنهاست؟

۴. وضعیت کاربر (خریدار): آیا کاربری که از این سایت‌ها اشتراک خریداری و محتوا را صرفاً برای استفاده شخصی دانلود می‌کند، مرتکب جرم خاصی شده است؟

با تشکر از راهنمایی و وضوح بخشی شما به این موضوع.

پروفایل کاربر

امیر عبدلی

فروش گروه تلگرامی

سلام.من اگه گروهمو که مالکش هستم بفروشم و خریدار بعد از مالکیت با آن گروه خلافی انجام دهد آیا رد من هم زده میشه توسط پلیس فتا و مسئولم؟

پروفایل کاربر

حمیدرضا آخوندی

شکایت بابت کنسل کردن سفارش

سلام
من از یک سایت اینترنتی که اینماد هم داره 2 عدد کالا (سفارش گذاری از خارج) خریدم. وجه رو پرداخت کردم. زمان تحویل 45 روز بود. یک عدد از کالاها رو بعد از 4 ماه تحویل دادند. بعد از 8 ماه هم گفتند کالای دوم گم شده و سفارش رو کنسل کردند. در تمام این مدت هم با پیگیری های من مدام جئاب میدادند که در تلاش هستیم هر چه زودتر تحویل بدیم. وجه اون یک عدد کالای کنسل شده رو به من برگردوندند.
میخواستم ببینم میشه بابت تاخیر یا کنسل کردن سفارش ازشون خسارت گرفت. و اینکه من 2 عدد از کلا رو لازم دارم. یک عدد به درد من نمیخوره. میشه اون یک عدد رو مرجوع کنند و وجهش رو برگردونند.

پروفایل کاربر

غلامرضا کبوتری

طرح دعوا

یک طرح دعوا دارم تو شعبه چهارم صلح اولین وقت رسیدگی ت۱۴۰۵ میتونم شکایت ا‌نجا باطل کنم تو شعبه حقوقی دوباره شکایت کنم چطوري

پروفایل کاربر

سارا طاهری

حقوقی

با سلام من از یه سایت اینترنتی که تو ماهواره تبلیغ کرد خرید کردم جوایز خرید رو نفرستادن و یه جنس بیکیفیت با فیمت زیاد حدود ۳ میلیون انداختن قابلمه خریدم بدون در برام فرستادن جواب هم نمیدن

پروفایل کاربر

گلناز روشندل

مسدودی حساب

بنده کارم طراحی سایت هست دردوره اموزشی برای دانلود فایل ها از سایت های فیلتر پارسال مدرس گفت و من از چندتا ربات فیلترشکن خریدم خلاصه دیدم خوبن برای خانواده هم تهیه کردم و بعد از خرید من اونا مبلغش رو برام میزدن به کارت یکماه شد دیدم که امکان کارت به کارت ندارم .رفتم بانک گفتن از دادگستری کل تهران مسدود شده .میخوام حسابم باز بشه من برای آموزشم نیاز به فیلترشکن داشتم وگرفتم ۵ ۶تا برای اعضای خانواده و دوستانم خریدم چون امکان رفتن به تهران رو هم ندارم راهی هست بشه حسابم باز بشه با وکیل؟

پروفایل کاربر

مهدی امین

بیمه و مالیات تبلیغات یا اجاره

در یک سایت اینترنتی شرکت بازرگانی (فروش اینترنتی کالا) برای تبلیغات شرکت تامین کننده کالا، از واژه اجاره فضای دیجیتال استفاده شود یا تبلیغات و مارکتینگ که بیمه تعلق نیگیرد و مالیات کمتر باشد.ماده و تبصره های مربوط را بفرمایید

پروفایل کاربر

شروین اسدی

پی دی اف کردن کتاب دیگران

سلام
من یک کتاب بدنسازی را که تازه به بازار امده بود(حدود دو هفته) به صورت پی دی اف در آوردم و در کانال تلگرامی خودم گذاشتم.
کلا یک روز این پی دی اف در کانال من بود و به صورت رایگان هم بوده که همه استفاده کنند.
بعد از یک روز بعضی از دوستانم به من‌ گفتند‌ که این کار اشتباه است و میتونن ازت شکایت کنند و من هم سریع اون پی دی اف را از کانالم پاک کردم.
یکی از نویسندگان اون کتاب هم به من پیام داد که ازت شکایت خواهیم کرد.
خواستم بدونم با توجه به اینکه من فقط یک روز اون پی دی اف را گذاشتم و اونم به صورت رایگان و بعد هم سریع پاک کردم آیا باز هم می توانند از من شکایت کنند و من جرمی انجام دادم؟
اگر جرم هست و اونا شکایت کنند مجازات چی هست،؟
کلا استرس منو گرفته و میترسم اتفاقی بیوفته لطفا منو راهنمایی کنید،
تشکر

پروفایل کاربر

میرسعید سنجری

عدم تحویل دستگاه از تعمیرگاه

با سلام و احترام وضمن تشکر
حدود 4 ماه پیش یک دستگاه بخور سرد خانگی را از طریق یک سایت انلاین تعمیر لوازم خانگی ارسال کردم .
(قبض رسید موجود است ) اکنون بعد از گذشت بیش چهار ماه از ارسال دستگاه خودداری میکنند (به گفته خودشان در زمانی جابجایی این دستگاه گم شده است )
از پیگیری تلفنی نتیجه ای حاصل نشد .چه اقدامی میتوام انجام بدهم .
با تشکر

پروفایل کاربر

فریبا محمودی چقازردی

شکایت از ترب

با سلام واحترام

بنده از ترب مبلمان خریدم با تاخیر ب دستم رسید وعلاوه بر مبلغ طی شده ۱۵۰۰۰۰۰هزارتومان هم اضافه گرفتن الان مبلی ک بدستم رسیده پارگی داره پشتی مبلها کوتاه وبلنده دوتا از پشتی مبلها کج شدن پایه فلزی هستن وهمگی کج وکوله شدن نشیمن مبلها بیرون زدگی داره از اسفنج مرغوب استفاده نشده و....درخواست عودت دادم الان این دوهفته است امروز وفردا میکنن موندم چکار کنم ممنون میشم راهنماییم کنید

پروفایل کاربر

حسن توکلی

خریدگوشی ازسایت ترپ

خسته نباشیدیه گوشی ازسایت ترپ خریداری نمودم که الان بعدازیکماه قطع شده وسامانه همتامیگه کدIMEIدرسامانه همتاثبت نشده یعنی کدروی کارتون ثبت درهمتانشده ولی فروشنده نوشته که قابل ریجستری میباشدالان بایدچجوری وازکی شکایت کنم راهنماییم کنیدممنون میشم

پروفایل کاربر

محمدرضا کیهانی

معاوضه کالاباکالا

سلام .من تعداددروپنجره داشتم شخصی کنارخیابان بود شخصی اومد گفت من خونه ساختم روستا این در وپنجره میخوام ولی دوسه تالوله گاز اضافه آوردم اونابهت میدم الباقی پول بهت میدم الان بعدا چندوقت به من اطاع دادند طرف گرفتن اعتراف کرده اون لوله گازها دزدیده داده به من من خبرنداشتم .من چکار کنم

پروفایل کاربر

محمد جواد جعفریانی

شکایت از پیام تلگرام

من در یک کانال تلگرامی عضو بودم و اونجا کار تایپ می گرفتم .باید اول کارمزدی برای دریافت پروژه می‌گرفتی بعد پروژه رو به شما میدادند . در اونجا من چند پروژه تحویل دادم و ایرادی می گرفتند . بعد در کانال عمومی آگهی کردم که کسی با این کانال و امثالهم آنها کار کرده یا نه؟ بعد از ادمین اونجا بهم گفتن ازت شکایت می کنیم بابت پیامی که دادین

پروفایل کاربر

پرند صلواتی

لزوم دریافت پروانه کسب فروشگاه آنلاین

شرکت ما به تازگی فروشگاه آنلاین راه‌انداز کرده. همه محصولاتی که بر روی سایت بارگذاری شده‌اند، از صنف مربوطه، پروانه کسب دارند. آیا اخذ پروانه کسب فروشگاه اینترنتی لازم است؟ ممنون میشم قانون مربوطه رو هم بفرمایید.

پروفایل کاربر

عرفان گودرزی

استعلام قانونی بودن یک پروژه استارتاپی

سلام وقت بخیر،

ما یک تیم هستیم که روی پروژه‌ای با هدف حمایت از حیوانات در حال انقراض کار می‌کنیم و تصمیم داریم یک وب‌سایت مرتبط با این موضوع راه‌اندازی کنیم. می‌خواستیم بدونیم چنین پروژه‌ای از نظر قانونی در ایران مشکلی ایجاد نمی‌کنه؟ همچنین قصد داریم برای تأمین بخشی از منابع، از NFT‌ استفاده کنیم. آیا استفاده از NFT و فروش یا عرضه آن در ایران قانونی هست؟ و اگر یکی از اعضای تیم به سن قانونی (۱۸ سال) رسیده باشه، آیا می‌تونه پروژه یا برند رو به‌صورت رسمی به نام خودش ثبت کنه؟ ممنون می‌شیم اگر راهنمایی‌مون کنین.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.