سوالات متداول قرارداد مشارکت در ساخت

شما می‌توانید هرگونه سوال در مورد قرارداد مشارکت در ساخت را از ما بپرسید تا وکلا و کارشناسان حقوقی وینداد در سریع‌ترین زمان به سوالات متداول شما به‌صورت دقیق و شفاف پاسخ دهند.

5star-rating
امتیاز 4.7 بر اساس 11,000+ نظر
سوالات متداول قرارداد مشارکت در ساخت
پروفایل کاربر

سعید مرادی

ملک مشارکت

سلام
من با یکی از دوستانم ی ملک مشارکت ب عنوان سازنده گرفتیم که بعد از مدتی ب مشکل خوردیم رفیق ما بدون همراهی ما داره کار می‌کنه من با چ طرح دعوی میتونم ازش شکایت کنم ؟دوم اینکه بمونه آخر کار میتونم برم سهمم رو از ملک طلب کنم اگه نداد ب عنوان فروش مال غیر ازش شکایت کنم.

پروفایل کاربر

علی جمالی

فسخ یا انحلال قرارداد مشارکت

در قرارداد مشارکت مالک با یک گروه ۳ نفره به عنوان سازنده اقدام به عقد قراداد نموده اند، و پس از گذشت یکسال هیچ اقدامی بدلیل عدم تحویل ملک از طرف مالک صورت نگرفته است، اکنون دو نفر از سه نفر گروه سازنده قصد خروج از قرارداد را دارند و مالک با این موضوع موافق است و نفر سوم گروه سازنده همچنان در قرارداد وجود دارد ، آیا مالک می تواند اقدام به فسخ یا انحلال قرارداد مبنی بر عدم حضور آن دونفر در قرارداد کند ؟

پروفایل کاربر

هوشیار افضلی

درموردداوری

ایامشاوراملاک درقراردادمشارکت ساخت بدون اشاره بفردمعینی مدیربنگاه میتواندداورمحسوب بشه

پروفایل کاربر

مجتبی شهبازی

پارکینگ خودرو

آپارتمانی دارای پارکینگ منفی وجک بالابرخودرو میباشد مالکی صاحب دوپارکینگ سندی است .حکم هزینه شارژ وتعمیرات جک خودرو بااین مالک چیست .متشکرم

پروفایل کاربر

محمد طهماسبی

مالیات بر ارث

با سلام و احترام
مرحوم پدرم مغازه‌ای داشت که چون قدیمی بود در سال ۱۳۸۸ مجوز تخریب مغازه و پروانه ساخت ۲ طبقه را گرفت.
تمکن مالی ایشان طوری بود که توانست فقط طبقه همکف را بسازد.

در مکالمات خانوادگیمان همیشه این مطرح بود که برای ۲ واحد بالای مغازه اجازه #ساخت
یک واحد برای من به عنوان تنها فرزند پسر خانواده
و یک برای واحد برای ۲ خواهرم باشد...

تا اینکه در سال ۱۳۹۹ من طبقه اول را #بدون تمدید پروانه و #عدم هماهنگی با شهرداری ساختم...


الان برای مالیات بر ارث؛ یکی از کارشناسان اداره مالیات گفت که چون سند و پروانه به نام مرحوم پدرم هست؛ باید برای هر ۲ واحد مالیات بر ارث پرداخت شود در صورتی که با استشهاد محلی؛ می‌توانم ثابت کنم که واحد را خودم ساختم...

ممنون میشم راهنمایی کنید.

پروفایل کاربر

امیر حیدری

مشارکت در ساخت

پدرم سال ۹۲ یک زمین داشت به ارزش روز ۴۰۰ میلیون تومان و با یکی از دوستانش تصمیم گرفتند یک آپارتمان به صورت طرح شراکتی بسازند. قراردادی نوشتند در سال ۹۲ مبنی بر اینکه هر کدام یک آورده ی برابر داشته باشند تا هرکدام سه دنگ از ملک را صاحب شوند.
پدرم زمین خود را به عنوان آورده قرار دادند به ارزش آن زمان که ۴۰۰ میلیون تومان بود و شریک هم در قرارداد موظف شدند که چهارصد میلیون تومان پول نقد جهت کسب جواز و اجرای پروژه بپردازند.لازم به ذکر است که بنا در آن سال با آن مبلغ کامل میشد.
اما شریک به تعهد خود در قرارداد اول عمل نکرد و مبلغ بسیار اندکی را پرداخت.
به همین جهت پدرم برای اینکه ایشان را ترغیب به پرداخت وجه کنند در سال ۹۳ قرارداد دومی متمم قرارداذ اول نوشتند که طبق آن موظف شدند اگر شریک پول را بپردازند و ساختمان را تمام کنند یک واحد از واحد های خود را به ایشان اضافه بدهند.اما مجددا پول آنچنانی توسط شریک به پروژه تزریق نشد.
پدرم هفت ماه پیش فوت کردند اما همچنان بعد از گذشت ده سال فقط پنجاه درصد آن پروژه انجام شده و ارزش روز زمین ما ۳۶ میلیارد تومان شده است. طبق محاسباتی که انجام شد شریک در طی این ده سال فقط چهارمیلیارد تومان پرداخت کرده است یعنی تقریبا کمتر از یک ششم وجهی که باید میپرداخته است.
در حال حاضر شش دانگ زمین و شش دانگ جواز ساخت به نام پدرم است.
طبق نظر کارشناسی که سر پروژه آوردیم کل بنا در همین حالت و زمین و جواز مجموعا ۸۵ میلیارد تومان ارزش دارند.
حالا ما وراث پدرم می‌خواهیم سهم خودمان را به شخص دیگری بفروشیم که بیابند و با آن شریک شراکت را ادامه دهند.
من میخواستم بدانم طبق چیزی که بیان کردم چقدر از آن ۸۵ میلیارد تومان سهم پدر بنده می‌شده که ما وراث به خریدار بگوییم این مقدار از ساختمان سهم ما است؟
با تشکر

پروفایل کاربر

مینا جمشیدی

تعاونی مسکن

سلام من سال ۹۲ بک امتیاز از تعاون مسکن خرید کردم ودفترچه وقرارداد هم کرفتم و۲ سال بعد اعضا تعاونی هیئت مدیره ومدیران را اخراج کردند ومدیران جدیدامدند وبعد از مدتی به من خبر دادن که شما عصو تعاونی هستید ولی امتیاز ندارید ومن به مدیری که امتیاز خریده بودم رجوع کردم وپس از کش وقوع فراوان امتیاز خود مدیررا کرفتم به صوت وکالت بلا عرض از دفتر خانه ومن واحدم را ۴ ماه پیش تحویل موقت کرفتم ام هفته گذشت با خبر شدم اقای مدیر قبلی واحد من را سال۹۱ به‌نظر دیگری.فروخته سئول من این است با شرایط موجود می توانند من را هم درگیر کنندبعد از ۱۲ سال

پروفایل کاربر

محسن نصیری

تحویل شرکتی آپارتمان

سلام در مشارکت در ساخت آیا می شود توافق کنیم که تحول خانه تا مرحله نازک کاری باشد یعنی سفید کاری و مابقی کارها مثل کابینت و شیرآلات و نصب پکیج را انجام ندهیم یعنی تحویل شرکتی آیا در عرف همین اصلاح درسته

پروفایل کاربر

آرش برزوی

آیا محکومیت مالی که قطعی بوده مشمول مرور زمان میتواندباشد

یعنی کسی که ده سال از حکم‌ محکومیت دارد وفراری بوده مشمول مرور زمان میشود ونیاز به طرح شکایت جدید دارد
یعنی شخصی دراجرای قراداد کاری کا بین سه نفر بسته شده ویکی از آنها بابرداشتن کلاه دونفر دیگر خلاف قراداد عمل کرده ودادگاه حکم محوکومیت آن را صادر کرده وتا مدت زیادی فراری ومجحولل مکان بوده حکم دادگاه آن دراثر مرور زمانبیاثر چ میشود

پروفایل کاربر

آرش برزوی

آیا محکومیت مالی که قطعی بوده مشمول مرور زمان میتواندباشد

یعنی کسی که ده سال از حکم‌ محکومیت دارد وفراری بوده مشمول مرور زمان میشود ونیاز به طرح شکایت جدید دارد
یعنی شخصی دراجرای قراداد کاری کا بین سه نفر بسته شده ویکی از آنها بابرداشتن کلاه دونفر دیگر خلاف قراداد عمل کرده ودادگاه حکم محوکومیت آن را صادر کرده وتا مدت زیادی فراری ومجحولل مکان بوده حکم دادگاه آن دراثر مرور زمانبیاثر چ میشود

پروفایل کاربر

آرش برزوی

آیا محکومیت مالی که قطعی بوده مشمول مرور زمان میتواندباشد

یعنی کسی که ده سال از حکم‌ محکومیت دارد وفراری بوده مشمول مرور زمان میشود ونیاز به طرح شکایت جدید دارد

پروفایل کاربر

مجتبی اله بخشی

تعهدات

باسلام و عرض ادب
بنده یک واحد آپارتمان پیش خرید کردم که با 4 ماه تاخیر نسبت به زمان پایان قرارداد در مرحله تحویل می باشد. اکنون سازنده طلب قسط آخر کار را بابت تحویل میخواهد در صورتیکه جریمه پرداخت تاخیر بیش از قسط آخر است. آیا می توانم از پرداخت قسط آخر امتناع کنم یا میبایست پرداحت کنم و بعد اقامه دعوی طلب جریمه کنم؟ با تشکر

پروفایل کاربر

منیژه افشار

حدود اختیارات قراردادهای مشارکت مدنی ساخت در مقابل اشخاص ثالث

با سلام

در سال 98 قرارداد پیش خرید ملک با شرکتی منعقد نمودیم که ثبت نشده و شرکا در قالب مشارکت مدنی در پروژه مشارکت داشته اند.

سازنده یا همان قرارداد مشارکت مدنی ساخت به تعهدات خود در مقابل خریداران یعنی تحویل ملک عمل ننموده و خریداران قصد شکایت دارند. 

سوال بنده این است که آیا امکان شکایت کیفری با توجه به عدم ثبت شرکت توسط خریدارانی که ملک را پیش خرید کرده اند وجود دارد و اینکه کلا مسیولیت قراردادهای مشارکت مدنی ساخت در مقابل اشخاص ثالث و حدود اختیاراتشان در قانون چه میزان است؟

ممنون

پروفایل کاربر

مجتبی تقی زاده

دادخواست تقابل برای ابطال قرارداد مشارکت در ساخت

سلام اینجانب با شخصی یک قرارداد با عنوان قرارداد مشارکت در ساخت مجموعه مسکونی بستم که مبالغی به ایشان پرداخت کنم و مشترکآ نسبت به ساخت اقدان کنیم.ان شخص قبلا با چند نفر که مالک یک زمین بودند قرارداد مشارکت در ساخت بسته بود که زمین از انها و پروانه و ساخت از او باشد و پس از ساخت واحد ها تقسیم شود.در قرارداد انها قید شده که اولا (فروش و پیش فروش) بایستی با اجازه کتبی مالکان باشد و ثانیا (سازنده حق واگذاری و انتقال تعهدات خود در مفاد مشارکت نامه را تحت عنوان جایگزین کردن شخص دیگری در مقام سازنده را ندارد ).در قرارداد من و ان شخص قید شده که(قرارداد حاضر بین طرفین این قرارداد در جهت تامین منابع مالی لازم در خصوص انجام تعهدات آن قرارداد میباشد.لذا کلیه تعهداتی که آقای ..... در قرارداد اصلی به مالکین داده است در این قرارداد نیز ایشان به اینجانب متعهد میباشند.همچنین مقرر گردید پس از اخذ پروانه ساخت وانجام صورتجلسه آغاز عملیات اجرایی بین آقای ..... و مالکین ملک مذکور ، طرفین قرارداد مشترکآ نسبت به اجرای عملیات ساخت اقدام نمایند.مدت زمان حضور در محل پروژه بر مبنای قدر السهم طرفین قرارداد میباشد). ساختمان در مرحله اخر نازک کاری است و من با طرف قراردادم اختلاف پیدا کردم و دادخواست به طرفیت او و مالکان دادم.مالکان دادخواست تقابل دادند که به استناد موارد ذکر شده در بالا(سازنده حق واگذاری و انتقال تعهدات خود در مفاد مشارکت نامه را تحت عنوان جایگزین کردن شخص دیگری در مقام سازنده را ندارد ) قرارداد من و ان شخص باید ابطال شود.

میخواستم ببینم با توجه به اینکه قرارداد من مشارکت در ساخت است ایا دادخواست انها رد میشود یا نه؟

همچنین معنی واگذاری در حقوق چیست؟

همچنین معنی جایگزین در حقوق چیست؟

ممنون از وقتی که میگذارید



پروفایل کاربر

نیما قربانی بیاتی

آیا می توان در قرارداد عدم رقابت، وجه التزام را به صورت درصد تعیین کرد؟

آیا می توان در قرارداد عدم رقابت به جای تعیین مبلغی به عنوان وجه التزام به صورت سفته، درصدی را تعیین کرد؟ به این صورت که در صورت رقابت طرف مقابل و راه اندازی یک استارتاپ مشابه، در این صورت درصد مشخصی از سهام آن شخص به عنوان جریمه به طرف دیگر قرارداد تعلق گیرد.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.