تصویب نامه در رابطه با سرمایه گذاریهای مشمول قانون جلب و حمایت سرمایه های خارجی
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۲۳/۳/۱۳۷۵ بنا به پیشنهاد شماره ۳۱۲۱۵/۶۶۰۸۰۰۲۱ مورخ ۲۴/۸/۱۳۷۴ وزارت امور اقتصادی و دارایی در رابطه با سرمایه گذاریهای مشمول قانون جلب و حمایت سرمایه های خارجی ـ مصوب ۱۳۳۴ـ تصویب نمود:
۱ـ ورود ماشین آلات، تجهیزات و مواد اولیه به عنوان قسمتی از سهم سرمایه گذاری سرمایه گذاران خارجی اعم از سرمایه سهمی و وام سهامدار از شمول مصوبات هیأت وزیران در زمینه واردات و مقررات بانکی مستثنی بوده و صرفاً تابع قانون جلب و حمایت سرمایه های خارجی ـ مصوب ۱۳۳۴ـ و آیین نامه اجرایی آن ـ مصوب ۱۳۳۵ـ و اصلاحات بعدی آنها خواهد بود.
وزارت بازرگانی با تأیید سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران مبتنی بر موافقت هیأت رسیدگی به جلب و حمایت سرمایه های خارجی سریعاً نسبت به ثبت سفارش و صدور مجوز برای ترخیص ماشین آلات و تجهیزات و مواد مذکور از گمرکات کشور اقدام می نماید.
۲ـ صادرات محصولات تولیدی شرکتهای مشترک به نحو مقرر در مجوز مربوط به پذیرش سرمایه گذاریهای خارجی (تصویبنامه های مربوط) تا حدی که ارز حاصل از صادرات مذکور نیازهای ارزی این گونه شرکتها را از حیث واردات مواد اولیه و قطعات نیمه ساخته مربوط به تولیدات خود، هزینه های ارزی جاری دیگر شامل بازپرداخت اقساط اصل و پرداخت فرم وامهای اعطایی سرمایه گذاران خارجی ، هزینه های ارزی مربوط به قراردادهای تکنولوژی ، مدیریت و خدمات فنی (مطابق تصویبنامه های مربوط) و همچنین ارز لازم برای تأمین سود سهام قابل انتقال سالیانه سرمایه گذاران خارجی را پوشش دهد، مجاز است و از شمول مقررات محدود کننده صادرات به لحاظ کمیت و سپردن تعهد به منظور بازگشت ارز حاصل از صادرات براساس مقررات دولتی موجود و یا آنچه درآیند جاری می گردد، معاف می باشد. صادر کنندگان باید قبل از صدور کالا، میزان قابل برداشت از درآمدهای ارزی خود برای هر یک از مصارف موضوع این بند را تعیین و مراتب را به تأیید هیأت رسیدگی به جلب و حمایت سرمایه های خارجی برسانند. وزارت بازرگانی مکلف است صرفاً با تأیید سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران مجوز صادرات را صادر نماید.
۳ـ ورود ماشین آلات ، تجهیزات و مواد و متقابلاً صدور محصولات در طرحهایی که سرمایه گذاری خارجی بدون مشارکت سهمی و از طریق روشهای تأمین مالی طرح در چارچوب قانون جلب و حمایت سرمایه های خارجی پذیرفته می شود نیز تا حد ارقام مصوب طرح تابع تسهیلات مندرج در بندهای (۱) و (۲) فوق می باشد. بازپرداخت اقساط اصل و پرداخت فرع تسهیلات مالی طرحهای موضوع این بند منحصراً از محل صادرات محصولات همان طرح مجاز می باشد.
۴ـ درآمدهای ارزی حاصل از فعالیتهای خدماتی و توریستی سرمایه گذاریهای خارجی در حدود مصارف مندرج در بند (۲) فوق با تأیید هیأت رسیدگی به جلب و حمایت از سرمایه های خارجی قابل استفاده می باشد.
۵ـ انجام صادرات بیش از حد مقرر و مصرف درآمدهای ارزی بیش از مصارف تعیین شده در این تصویبنامه در چارچوب قوانین و مقررات کشور مجاز می باشد.
۶ـ کلیه شرکتها و واحدهای موضوع این تصویبنامه می توانند وجوه ارزی حاصل از فعالیتهای خود را تا حد تأیید شده توسط سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در یک حساب امانی نزد یکی از بانکهای داخلی یا خارجی واریز نموده و جهت مصارف تعیین شده مستقیماً از آن برداشت نمایند.
تبصره ـ در مورد شرکتهایی که با مشارکت شرکتهای دولتی تأسیس می شوند، افتتاح حساب نزد بانکهای خارجی منوط به موافقت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است .
۷ـ به غیر از فعالیتهایی که مشمول اولویت یک موضوع تصویبنامه شماره ۱۳۶۱/ت ۱۱۴۶۳هـ مورخ ۱۱/۲/۱۳۷۴ هیأت وزیران و مصوبات جایگزین آن در آینده می گردد، سایر فعالیتهای صنعتی و معدنی با مشارکت خارجیان در اولویت دوم قرار گرفته و از شش سال معافیت مالیاتی برخوردار خواهند بود. افزایش سنواتی معافیت ناشی از استقرار واحدهای مذکور در نقاط محروم کشور به قوت خود باقی است .
معاون اول رییس جمهوری- حسن حبیبی