هيئت وزيران در جلسه مورخ ۵ /۹ / ۱۳۸۵ بنا به پيشنهاد شماره ۴۲۳۴۸ / ۱۰۰ مورخ ۱۶ /۳ / ۱۳۸۵ سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و به استناد ماده واحده قانون حمايت از ايجاد نواحي صنعتي روستايي ـ مصوب۱۳۸۴-آيين نامه اجرايي قانون ياد شده را به شرح ذيل تصويب نمود:
آيين نامه اجرايي قانون حمايت از ايجاد نواحي صنعتي روستايي مصوب 1385,09,05
ماده ۱
در اين آيين نامه عبارات به كار رفته در معاني مشروح زير به كار برده مي شوند:
الف – ناحيه صنعتي روستايي : كه در اين آيين نامه ناحيه خوانده مي شود، مكاني است داراي محدوده و مساحت كمتر از پنجاه هكتار كه در چارچوب طرحهاي ناحيه اي موجود مصوب شوراي عالي شهرسازي و معماري كشور و با اولويت در كانون محصولات كشاورزي با هدف اشتغالزايي روستايي ايجاد شود و شامل مجموعه اي ساماندهي شده از واحدهاي صنعتي با اولويت صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي و خدمات پشتيباني است كه در آن امكانات زيربنايي و خدمات ضروري مورد نياز واحدهاي مذكور تأمين مي شود.
ب – سازمان : سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران.
ج – شركت استاني : شركت شهركهاي صنعتي استان
تبصره – ايجاد نواحي صنعتي با مساحت بيش از پنجاه هكتار با تصويب هيئت وزيران امكانپذير خواهد بود.
ماده ۲
تكميل و توسعه نواحي موجود و يا ايجاد نواحي جديد پس از تهيه طرح مطالعات امكان سنجي و مكان يابي براساس شرح خدمات همسان، به پيشنهاد شركتهاي استاني و يا سازمان جهاد كشاورزي استاني، پس از تصويب در مراجع ذيربط با تصويب و تأمين اعتبار لازم توسط شوراي برنامه ريزي و توسعه استان ها به وسيله شركتهاي مذكور ايجاد مي شود.
تبصره ۱ ـ شرح خدمات همسان حداكثر دو ماه پس از ابلاغ اين آيين نامه به پيشنهاد مشترك سازمان و وزارت جهاد كشاورزي، پس از تصويب مجمع عمومي سازمان به شركتهاي استاني و سازمانهاي جهاد كشاورزي استانها ابلاغ خواهد شد.
تبصره ۲ ـ نواحي به شرح فهرست پيوست – ممهور به مهر دفتر هيئت دولت – كه قبل از تصويب قانون حمايت از ايجاد نواحي روستايي ـ مصوب ۱۳۸4 – توسط وزارت جهاد كشاورزي ايجاد شده، مصوب تلقي مي شود و مشمول مقررات قانون مذكور محسوب و با تمام تعهدات و داراييها و امكانات فهرست شده به تفكيك هر ناحيه از سازمان جهاد كشاورزي منتزع و به شركت استاني منتقل مي شوند.
تبصره 3 – كمك هاي دولت در آماده سازي و زيرساختها به عنوان يارانه متقاضي محسوب مي شود.
ماده ۳
شركتهاي استاني موظف هستند ابنيه و تأسيسات قابل بهره برداري نواحي موضوع تبصره (۲) ماده (۲) اين قانون را رأساً كارشناسي كرده و مشابه ابنيه و تأسيسات شهركهاي صنعتي مصوب در دفاتر خود ثبت كنند.
ماده ۴
وزارت جهاد كشاورزي به نمايندگي دولت، مالكيت اراضي منابع ملي و دولتي موردنياز نواحي موجود و جديد را به قيمت منطقه اي سال ايجاد ناحيه، به صورت قطعي به شركتهاي استاني انتقال مي دهد.
تبصره ـ همزمان با انتقال قطعي مالكيت اراضي نواحي از وزارت جهاد كشاورزي به شركتهاي استاني، اين شركتها جايگزين سازمان جهاد كشاورزي استان درخصوص تمام روابط استيجاري با مستأجرين و حقوق ايجاد شده خواهند بود.
ماده ۵
واحدهاي صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي مستقر در نواحي صنعتي روستايي در برخورداري از سياستهاي حمايتي وزارتخانه هاي صنايع و معادن و جهاد كشاورزي در نواحي مزبور از اولويت برخوردار هستند.
ماده ۶
تمام نواحي صنعتي روستايي و واحدهاي موجود در آن، مشمول مزاياي قوانين و مقررات حمايت از مناطق كمتر توسعه يافته هستند.
ماده ۷
دستگاههاي اجرايي ذيربط، مكلف هستند نسبت به تأمين آب، برق، گاز و تلفن مورد نياز واحدهاي مستقر در نواحي صنعتي روستايي، اقدامهاي لازم را به عمل آورند.
تبصره – اجراي اين ماده با ايجاد رديف در قوانين بودجه سنواتي كل كشور محقق خواهد شد.
ماده ۸
نحوه واگذاري مالكيت و اداره امور جاري نواحي صنعتي روستايي، همانند نحوه واگذاري مالكيت و اداره امور شهركهاي صنعتي است.
ماده ۹
سازمان جهاد كشاورزي استان و شركتهاي استاني، موظف هستند، هر شش ماه يكبار، اطلاعات مربوط به مطالعه و اجراي نواحي صنعتي روستايي را تبادل كنند.
پرويز داودي – معاون اول رئيس جمهور