آیین نامه اجرائی صدور و تمدید پروانه کسب اماکن واجد شرایط جهت استقرار چند واحد صنفی ( موضوع تبصره ۲ ماده ۳ قانون نظام صنفی) ۱۳۹۴/۰۳/۱۲
ماده ۱
تعاریف:
قانون: قانون نظام صنفی.
مرجع صدور پروانه کسب: اتحادیه های صنفی و دستگاه های موضوع تبصره ذیل بند (م) ماده (۳۰) و تبصره (۳) ماده (۲۶) قانون، حسب مورد.
اماکن واجد شرایط استقرار چند واحد صنفی: مکان هایی که شرایط ضوابط خاص صدور پروانه کسب از جمله مجموع حداقل مساحت مورد نیاز هر یک از واحدهای صنفی را دارا باشند.
شرایط صدور و تمدید پروانه کسب:
ماده ۲
مرجع صدور پروانه کسب با رعایت مقررات آییننامه ماده (۱۲) قانون موظف به صدور و تمدید پروانه کسب متقاضیان میباشد.
تبصره– معرفی مباشر برای هر متقاضی دریافت بیش از یک پروانه کسب الزامی است. مرجع صدور پروانه کسب موظف است برای فرد معرفی شده با رعایت ماده (۷) این آییننامه کارت مباشرت صادر نماید.
ماده ۳
مرجع صدور پروانه کسب موظف است، ضمن خودداری از استعلام فردی و مکانی فعالیت مشابه و همگن، با هماهنگی مراجع استعلام شونده تصویر نسخه برابر اصل پاسخ استعلامها را اخذ و در پرونده متقاضی درج نماید.
سایر مقررات:
ماده۴
کمیسیون نظارت میتواند متراژ مربوط به مشترکات از جمله تاسیسات و انبار واحدهای صنفی مستقر در اماکن موضوع این آییننامه را از مجموع مساحت هر یک از رسته های صنفی برای صدور پروانه کسب کاهش دهد.
ماده۵
در صورت ابطال یکی از پروانه های کسب صادره در اماکن موضوع این آییننامه، طبق مقررات از ادامه همان فعالیت جلوگیری به عمل خواهد آمد.
ماده۶
هرگاه پلمب واحدهای صنفی مستقر در اماکن موضوع این آییننامه به نحو متعارف مقدور نباشد، نصب پلمب یا درج برگه پلمب در آن قسمت از تاسیسات و مستحدثاث که منحصراً به مناسبت نوع فعالیت مربوط دایر و یا احداث شده است، در حکم پلمب تلقی خواهد شد. کسانی که پلمب یا لاک و مهر محلهای تعطیل شده را بشکنند، محو کنند و یا محلهای مزبور را به نحوی از انحاء برای کسب مورد استفاده قرار دهند، به مجازاتهای مقرر در تبصره (۲) ماده (۲۷) قانون محکوم خواهند شد.
ماده۷
مرجع صدور پروانه کسب موظف است با رعایت شرایط فردی مندرج در ماده (۳) آییننامه ماده (۱۲) قانون برای فرد معرفی شده از سوی متقاضی، کارت مباشرت صادر نماید. مدت اعتبار کارت مباشرت مطابق مدت پروانه کسب صادره خواهد بود. فرد صنفی میتواند نسبت به عزل یا تغییر مباشر اقدام و مراتب را به مرجع مذکور اعلام نماید.
تبصره– در هر صورت صاحب پروانه کسب مسئولیتهایی که قانوناً به عهده صاحب پروانه کسب میباشد را برعهده خواهد داشت.
ماده۸
مراحل صدور پروانه کسب و رسیدگی به شکایات متقاضیان مطابق آییننامه اجرایی ماده(۱۲) قانون خواهد بود.
ماده ۹
این آیین نامه در اجرای تبصره ۲ ماده ۳ قانون نظام صنفی مشتمل بر (۹) ماده و (۲) تبصره توسط دبیرخانه هیات عالی نظارت با همکاری اتاق اصناف ایران و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تهیه و در تاریخ ۱۳۹۴/۰۳/۱۲ به تصویب وزیر صنعت، معدن و تجارت رسیده است.