تصمیم نمایندگان ویژه رییس جمهور در شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی مصوب ۱۳۷۷,۱۲,۰۸
تصمیم نمایندگان ویژه رییس جمهور در شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی ، که براساس اصل یکصد و بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلا می ایران و به استناد تصویبنامه شماره ۴۸۷۶۸/ت ۱۹۴۱۰هـ مورخ ۲۳/۹/۱۳۷۷ در جلسه مورخ ۸/۱۲/۱۳۷۷ شورای عالی یاد شده به عنوان تصمیم هیأت وزیران اتخاذ شده است ، به شرح زیر ابلاغ می گردد:
۱– از این تاریخ ، تشخیص موجه بودن یا نبودن عدم ایفای تعهدات ارزی توسط صادرکنندگانی که در موعد مقرر تعهدات ارزی خود را ایفا ننمایند و نیز ارجاع آنها به دادگاههای صالحه ، در کمیسیونی متشکل از نمایندگان مرکز توسعه صادرات ایران بانک مرکزی جمهوری اسلا می ایران، گمرک ایران ، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، وزارت بازرگانی و نماینده وزارتخانه تولیدی ذی ربط (حسب مورد) مطرح و حداکثر ظرف یک ماه تعیین تکلیف می گردد.
تبصره ۱– تصمیمات اتخاذ شده توسط کمیسیون یاد شده با اکثریت آراء قطعی و لا زم الا جراست.
تبصره ۲ –دبیرخانه کمیسیون یادشده در بانک مرکزی جمهوری اسلا می ایران مستقر خواهد بود.
تبصره ۳– بند (۳) تصویبنامه شماره ۶۱۲۲۲/ت۱۱۵۵۵ مورخ ۲۷/۲/۱۳۷۴ و اصلا حیه آن (موضوع تصویبنامه شماره ۳۱۳۹۹/ت۱۵۸۸۰ مورخ ۲۷/۹/۱۳۷۴ هیأت وزیران) کان لم یکن تلقی می گردد.
۲– مقرر گردید ظرف دو هفته موضوع “اجازه انتقال واریزنامه از صادرکننده به وارد کننده برای یک بار” و همچنین “افزایش مهلت استفاده از آن برای ورود کالا های مجاز از (۲) ماه به (۴) ماه ” در ستاد اقتصادی دولت مطرح گردد. تصمیمات اتخاذ شده توسط ستاد مزبور در این خصوص به منزله مصوبه شورای عالی صادرات خواهد بود.
۳– وزارت بازرگانی نسبت به اعلا م فهرست کالا های غیرمجاز صادراتی در سال ۱۳۷۸ حداکثر تا پایان اسفندماه سال جاری اقدام نماید.
۴– مرکز توسعه صادرات ایران با همکاری وزارتخانه های کشاورزی ، بازرگانی و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، معاونت اجرایی رییس جمهور و سایر وزارتخانه های تولیدی (حسب مورد) درخصوص چگونگی بهبود وضعیت استاندارد کالا های صادراتی کشور و جلوگیری از مخاطرات احتمالی ناشی از عدم رعایت استاندارد کالاهای صادراتی (به ویژه استانداردهای بهداشتی محصولات کشاورزی و غذایی) روشهای اجرایی مناسب را تدوین و به مرحله اجرا بگذارد.
۵– ترکیب جدید اعضای کمیته های توسعه صادرات غیرنفتی استان به شرح زیر تعیین می شود:
–استاندار (رییس کمیته)
–مدیرکل بازرگانی استان (دبیرکمیته)
–مدیرکل اقتصادی و دارایی استان
–مدیرکل صنایع استان
–مدیرکل معادن و فلزات استان
–مدیرکل کشاورزی استان
–رییس سازمان جهاد سازندگی استان
–رییس سازمان برنامه و بودجه استان
–رییس اداره استاندارد استان
–رییس اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن استان
–رییس گمرک استان
–مدیرکل یکی از بانکهای استان (به تشخیص بانک مرکزی)
– نمایندگان سایر ادارات کل ذی ربط (در صورت لزوم حسب مورد به تشخیص استاندار)
۶– مقرر گردید مرکز توسعه صادرات ایران با همکاری گمرک جمهوری اسلامی ایران ، روشهای ثبت آمار واقعی صادرات کشور و چگونگی اصلاح روش فعلی را بررسی نمایند و اصلاحات لازم را در ثبت آمارهای گمرکی مربوط به صادرات غیرنفتی به عمل آورند.
۷– مقرر گردید، مضار و محاسن اخذ پیمان ارزی ” و روشهای بازگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در کمیته کارشناسی شورای عالی صادرات مطرح و جمع بندی آن به جلسه آتی شورا ارایه شود.
۸– شورای پول و اعتبار سهم هر یک از استانهای کشور را از مانده کل تسهیلا ت اعتباری در نظر گرفته شده برای بخش صادرات مشخص و به بانکهای عامل اعلا م نماید.
معاون اول رییس جمهور – حسن حبیبی