هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۷/۲/۱۳۷۴ بنا به پیشنهاد شماره ۶۷۷۸/د مورخ ۲۴/۱۱/۱۳۷۲سازمان امور اداری و استخدامی کشور و در اجرای ماده (۱۲) قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت – مصوب ۱۳۷۰ – دستورالعمل چگونگی اجرای قانون یاد شده در شرکت خدمات هوایی کشور (آسمان) را به شرح زیر تصویب نمود:
دستورالعمل چگونگی اجرای قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در شرکت خدمات هوایی کشور (آسمان) مصوب ۱۳۷۴,۰۲,۱۷
ماده ۱
جدول تخصیص مشاغل مستخدمان مشمول این دستورالعمل به گروههای ورودی بر اساس مدرک تحصیلی به شرح زیر است:
– کلیه مشاغلی که حداقل شرایط لازم احراز آن پایان دوره ابتدایی است در گروه یک تخصیص مییابند.
– کلیه مشاغلی که حداقل شرایط لازم احراز آن پایان دوره راهنمایی است در گروه دو تخصیص مییابند.
– کلیه مشاغلی که حداقل شرایط لازم احراز آن دیپلم کامل متوسطه است در گروه چهار تخصیص مییابند.
– کلیه مشاغلی که حداقل شرایط لازم احراز آن فوق دیپلم است در گروه پنج تخصیص مییابند.
– کلیه مشاغلی که حداقل شرایط لازم احراز آن لیسانس است در گروه هفت تخصیص مییابند.
– کلیه مشاغلی که حداقل شرایط لازم احراز آن فوق لیسانس است در گروه نه تخصیص مییابند.
– کلیه مشاغلی که حداقل شرایط لازم احراز آن دکتر است در گروه ده تخصیص مییابند.
تبصره ۱ – گروه ورودی مشاغل عملیاتی پرواز نسبت به دارندگان مدرک تحصیلی همتراز دو گروه بالاتر تعیین میشود.
تبصره ۲ – شرکت مکلف است طرحهای طبقهبندی مشاغل مربوط را براساس روشهای مورد عمل با توجه به مواد (۱) و (۳) قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت تنظیم و پس از تصویب هیأت مدیره به مرحله اجرا درآورد. هرگونه تغییر در گروههای ورودی موکول به پیشنهاد مشترک شرکت و سازمان اموراداری و استخدامی کشور و تصویب هیأت وزیران است.
ماده ۲
ضریب افزایش سنواتی سالانه در زمان تطبیق وضع برابر سه درصد و پس از آن طبق ضوابطی که توسط شرکت تعیین می گردد سه درصد، چهار درصد و پنج درصد تعیین می شود.
ماده ۳
میزان فوق العاده شغل مستخدمان شرکت با در نظر گرفتن نوع کار، وظایف و مسوولیتها در مورد کادر زمینی و خدماتی پرواز بین حداقل پنجاه درصد و حداکثر صد و بیست درصد حقوق مبنا و در مورد کادر عملیاتی پرواز(خلبان، کمک خلبان، مهندس پرواز) بین حداقل پنجاه درصد و حداکثر صد و چهل درصد حقوق مبنا تعیین می شود.
تبصره ۱– فوق العاده شغل متصدیان مشاغل مدیریت و سرپرستی علاوه بر فوق العاده شغل موضوع این ماده تا بیست و پنج درصد حقوق مبنای آنان قابل افزایش است.
تبصره ۲– فوق العاده شغل آن دسته از مستخدمانی که تصدی مشاغل تخصصی و تحقیقی یا آموزشی را به عهده دارند علاوه بر موارد فوق تا بیست و پنج درصد حقوق مبنای آنان قابل افزایش است.
تبصره ۳ – فوقالعادههای موضوع ماده (۳) و تبصرههای (۱) و (۲) آن طبق ضوابطی که توسط شرکت تنظیم و به تصویب شورای حقوق و دستمزد میرسد، پرداخت میشود.
ماده ۴
شرکت میتواند به منظور جذب و نگهداری نیروهای متخصص در مورد کادر عملیاتی پرواز (خلبان، کمک خلبان، مهندس پرواز) تا صد و هشتاد درصد حقوق و فوقالعاده شغل همچنین تا بیست درصد حقوق و فوقالعاده شغل بابت سختی شرایط پرواز و در مورد کادر زمینی (متصدیان مشاغل مهندسی و فنی) تا صد درصد حقوق و فوقالعاده شغل همچنین تا چهل درصد حقوق و فوقالعاده شغل بابت سختی شرایط کار و در مورد سایر کادر زمینی همچنین کادرخدماتی پرواز تا صد درصد حقوق مبنا به عنوان فوقالعاده خاص پرداخت نماید.
تبصره ۱ – گروه عملیاتی و خدماتی پرواز معادل بیست درصد فوقالعاده یاد شده را به عنوان فوقالعاده پرواز دریافت میکنند.
تبصره ۲ – ضوابط پرداخت فوقالعاده خاص براساس گروه و سری مشاغل تخصصی تعیین میشود و پس از تصویب هیأت مدیره شرکت به تصویب شورای حقوق و دستمزد میرسد.
ماده ۵
در صورتی که حقوق و مزایای مستخدمان شرکت با اجرای این تصویبنامه از حقوق و مزایا و فوقالعاده شغل آنان قبل از تاریخ ۱/۱/۱۳۷۱ کمتر شود، مابهالتفاوت تحت عنوان تفاوت تطبیق قابل پرداخت است.
ماده ۶
با اجرای این تصویبنامه از تاریخ ۱/۱/۱۳۷۱قابل اجرا میباشد سایر موارد مغایر در آئیننامه استخدامی شرکت خدمات هوایی کشور (آسمان) ملغی و آئیننامه اجرایی طرح طبقهبندی مشاغل به استناد ماده (۱۳) آئیننامه استخدامی یاد شده جایگزین آن میشود.
معاون اول رییس جمهور- حسن حبیبی